Paylaş
Dertleştik, konuştuk. Daha önce de yazdığım gibi süper bir insan.
İzmir’in yetiştirdiği çok değerli bir Emniyet Müdürü olan Yılmaz, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nce yaptıkları harika projelerden söz etti.
Daha sonra İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Özgür Duman ile görüştük.
Gerçekten desteklenecek ve de alkışlanacak çalışmalar yapmışlar.
Bunlardan en önemlisi de ‘Kardeş Okul Projesi’.
Sosyal, ekonomik durumu iyi olmayan kişilerin yoğun olarak ikamet ettikleri yerlerde bulunan Şehit Fazılbey İ.Ö.O, Barbaros Hayrettin İ.Ö.O ve Ziya Gökalp İ.Ö.Okulu’nun idarecileri, öğrencileri ve onların aileleri ile sağlam bir birliktelik oluşturmuşlar.
Öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim öğretim görmelerini sağlamak amacıyla da Kardeş Okul Projesi’ni geliştirmişler.
İlk aşamada da Şehit Fazıl Bey İ.Ö.Okulu’nun fiziksel eksiklikleri giderilmiş. Okulun dış cephesinin ve sınıf duvarlarının boyası yaptırılmış. Öğretmenler odası tamamen yeniden dizayn edilerek, tefrişatı bitirilmiş.
Bu okullarda okuyan toplam 3000 öğrenciye, bir yıl içerisinde okutulacak olan derslerle ilgili defter, kalem, kaplıktan oluşan kırtasiye seti yardımı yapılmış.
Şehit Fazılbey İ.Ö. Okulu’nda okuyan ve maddi imkânsızlık içerisinde olduğu tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrenciler tepeden tırnağa giydirilmiş.
Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler
Öğrenciler arasında Türk Halk, Türk Sanat Müziği , tiyatro, Halk Dansları Topluluğu ve ritim gruplar oluşturulmuş.
Oluşturulan grupların çalıştırılması için, Ege Üniversitesi ve İl Halk Eğitim Müdürlüğü’nden alanında uzman deneyimli eğiticiler tespit edilmiş.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak görevlendirilmeleri yapılmış. Eğiticilerin yanı sıra Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesinden projelerin takibi ve uygulanması ile ilgili olarak sorumlu personel (KOÇLAR) belirlenmiş. Bu okullardan seçilen 90 öğrenci ile Tepecik Yıldızı Halk Dansları Topluluğu kurulmuş. Toplam 55 öğrenciden meydana gelen Türk Halk Müziği korosu ise Atatürk’ün sevdiği türkülerden oluşan bir konser programının hazırlığı içindeler. Yine 60 öğrencinin yer aldığı Türk Sanat Müziği Korosu’nun yanı sıra bir de tiyatro grubu oluşturulmuş,
Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ın yazmış olduğu “Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Köyüne” adlı tiyatro eseri Barbaros Hayrettin İ.Ö.Okulu’ndan seçilen bu öğrenciler tarafından Nisan ayında sahneye konulacak. Yalnızca sosyal, kültürel alanlarda değil sportif etkinlik alanlarında da gruplar oluşturulmuş.
Sağlıklı bir nesil yetiştirmesinde en büyük etken olan spora da ağırlık verilmiş ve ilk etap da futbol takımı ve atletizm takımı kurulmuş.
Sevgi ve kardeşlik el ele
İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz; “Proje kapsamında yürütülmekte olan çalışmalar sonucunda adı geçen okulların, okul idarecileri ile görüşmeler yaptık. Projenin uygulanmaya başlamasından sonra öğrencilerin disiplinsiz davranışlarında azalma, karşılıklı saygı, sevgi, anlayış ve hoşgörülerinde artış olduğunu söylediler” diyor. Kardeş Proje kapsamında önümüzdeki günlerde daha da büyük sürprizler var.
Ağzına sağlık Candan Erçetin
Uzun süredir yazacaktım ama kısmet bu güneymiş. Günlerdir bıkmadan usanmadan dinliyorum. Candan Erçetin’in ‘Kırık Kalpler Durağında’ adlı son albümünü. Sizi, beni, kendisini, kısacası herkesi anlatmış bu albümde. Magazinsel olmayıp bir insan nasıl star olur? Sorusunun yanıtı bana göre Candan Erçetin.
Tam 5 yıl 5 ay 27 günlük suskunluğunu bu albümle bozduğunu yazmış albümün kartonetine.
Tam 180 gün sürmüş stüdyo çalışmaları.
Değmiş sevgili Candan Erçetin değmiş. Hele albüme adını verdiğin, söz ve müziği sana ait olan ‘Kırık Kalpler Durağında’ adlı şarkını dinlemekten ve de önüme gelen herkese dinletmekten büyük keyif alıyorum. Yalnız bu şarkın değil tabi, ‘Git’, ‘Kader’, ‘Unutma Beni’, ‘Özür Dilerim.’ Önce sana, sonra da bu albümü yılbaşı hediyesi olarak alan yeğenim Merve’ye teşekkürler.
Tiyatro sahnelerinde şenlik var
İzmir, kültür ve sanatta her zaman bir sınav yeridir. Rahmetli Zeki Müren, İstanbul’da ilk kez kadrosuna alacağı bir isim varsa önce İzmir Fuar’ındaki kadrosuna koyar, başarırsa hep kadrosuna alırdı. Hoş şimdi ne fuar kaldı ne de gazinolar. Neyse konuyu dağıtmayayım. İzmirliler, özellikle de tiyatroya karşı müthiş duyarlıdırlar. İzmir’e gelen tüm tiyatro grupları kapalı gişe oynarlar oyunlarını. Ama Ali Poyrazoğlu ile Nilgün Belgün’ün özel bir yeri vardır İzmirliler için. Neden mi? Yurt dışında da kapalı gişe oynadıkları ‘İyi Günde, Kötü Günde’ adlı oyunları ile ikili onuncu kez 5-6 Şubat saat 20.30’da E.Ü.Atatürk Kültür Merkezi’ndeler. Benim iki kez izlediğim oyun müthiş keyifli.
72. Koğuş ilk kez
Yine aynı tarihlerde ve aynı yerde fakat ayrı salonlarda tabi, 72. Koğuş da İzmir’de.
Sadri Alışık Tiyatrosu oyuncularının sahne aldığı Orhan Kemal’in bu unutulmaz eserinde, dizilerden tanıdığımız pek çok ünlü isim de yer alıyor. Başlıca rolleri Yavuz Bingöl, Kerem Alışık, Azra Akın, Can Kahraman, Yusuf Atala, Serhat Özcan, Ayhan Anıl, Yıldırım Gücük, Fuat Onan, Ömer Duran, Tuncer Yenice ve Seda Demir paylaşıyor.
Oyun 1941 yılında Türkiye’de bir cezaevinde geçiyor. Cezaevinin 72 numaralı koğuşunda çeşitli suçlardan yatan Adem Babaların insanlığa özlemi anlatılıyor.
İki oyunda kısacası kaçırılmaz.
Paylaş