Çocuklara kötü örnek oluyorsun Metin Hara!

Metin Hara’nın Adriana Lima ile yaşadığı ‘aşk’ herkesin ilgisini çekti. Ama benim asıl ilgimi çeken Hara’nın hırsları ve sözcüklerindeki ‘aşağılama’ içeren kısımlardı. Bu anlamda Ayşe Arman’ın Metin Hara ile yaptığı röportaj onu birçok açıdan anlamamızı sağladı.

Haberin Devamı

Bir ‘yaşam gurusu’ olarak ortaya çıkan bu kişinin uluslararası hayallerini apaçık gözler önüne seren röportajda benim için dikkat çekici 3 şey vardı:

1- Metin Hara, sevgilisi olduğu Adriana Lima hakkında konuşurken sürekli olarak ‘kadın’ diye sesleniyor. Ona ‘Sevgilim’ demiyor; ‘Adriana’ demiyor 'Canım, aşkım' veya ‘Adriana Hanım’ vb. demiyor. ‘Kadın’ diyor. Peki, hangi kadın? İnsan sevdiğine böyle mi hitap etmeli?

2- Kendi ülkesini küçümseyen biri Metin Hara! Örneğin Ayşe Arman’ın “Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada haberleriniz çıkıyor…” sorusuna “Tabii ki öyle olacak. Çünkü kadın, bütün dünyada tanınan biri, sadece üçüncü dünya ülkesinde haber olacak halimiz yok” diye yanıt veriyor. “Üçüncü dünya ülkesi” dediği bizim ülkemiz! Yani Türkiye Cumhuriyeti! Kendi ülkesini ‘küçümseyen’ biri ‘büyük’ olabilir mi?

Haberin Devamı

3- Birleşmiş Milletler sevdalısı biri Metin Hara! Röportajda şöyle diyor: “Ben daha Birleşmiş Milletler’de seminer vereceğim. Bütün dünyanın Paulo Coelho’su olacağım. Binlerce insanın hayatını değiştireceğim. Her sene hedefime biraz daha yaklaşıyorum.” Bilmiyor ki Irak’tan Afganistan’a, Libya’dan Suriye’ye kadar birçok kanlı savaş kararlarının alındığı yer orası! Irak’ta kitle imha silahı olduğu yalanı ilk olarak orada ortaya atılıp, milyonlarca insanın ölmesine ve Irak'ın işgaline zemin hazırlanmıştı. Sonra ABD eski Başkanı Bush 2004 yılındaki bir toplantıda “O kitle imha silahları nerede? Belki de bu masanın altındadır” diyerek her şeyin düzmece olduğunu dünya âleme ilan etmişti. Malum, Irak’ta kitle imha silahı olduğu yalanının dayanağı Iraklı kimyager Refid Ahmet Elvan el Cenabi de “Bana yalan söyleyerek Irak rejimini devirme şansı verilmişti” demişti. Şimdi herkes onu lanetle anıyor. Unutulmasın! Arap Baharı mümessilleri de BM konuşmacısıydı. Diktatörlere karşı ayaklanmışlardı AB+D'den 'yardım' bekliyorlardı; şimdi oralar da kan coğrafyası! Metin Hara da Birleşmiş Milletler’de konuşma yapmanın onu nelere bulaştıracağını bir düşünse iyi olur. Belki de çoktan düşünmüştür!

Haberin Devamı

Umarım çocuklar ve gençler tanımıyordur Metin Hara’yı. Çünkü herkes için çok kötü bir örnek kendisi…

Yazarın Tüm Yazıları