Paylaş
Kitap iki dilli baskısıyla; hem Gürcüce hem de Türkçe okurlarının karşısında. Gravür, harita, resim ve arşiv kayıtlarının fotoğraflarıyla zenginleştirilmiş kitap, önemli bir boşluğu doldurma iddiasında. Gürcistan sevdiğim destinasyonlardan biridir, Tiflis de Gori de eskiyi hatırlatarak günü yaşamayı öğütleyen şehirlerdir...
Başta İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç’i ve tüm ekibi bu kıymetli çalışma için kutluyorum, hem araştırmacılar hem de meraklılar için önemli bir başucu kitabına imza atmışlar.
Dünyaya göklerden bakan kız
Önemli bir kitapla karşıyayız. Biyografik bir roman olan “Madelet” tamamen belgelere, gerçeklere, tecrübelere ve tanıklıklara bağlı kalınarak yazılmış...
Kitap, Anadolu’da zor şartların arasından azmi, sabrı, zekası, çalışkanlığı ve hiç dinmeyen yaşama tutkusuyla sıyrılan Madelet Grabbe Başusta’nın hikayesini anlatıyor.
Kitapta, Türk havacılığının önde gelen şahsiyetlerinden biri olan Madelet Grabbe Başusta’nın eşi Hüseyin Başusta ile büyük aşkı da yer alıyor.
Dikkatimi çekenler...
· Osman Cemal Kaygılı / Eski İstanbul Akşamcıları / Can Yayınları
Meyhane masaları, âlemler, âlemciler, kabadayılar... Osman Cemal Kaygılı’nın büyük çoğunluğunu 1932’de yaptığı ve gazetede yayımladığı söyleşileri ve İstanbul’un
meşhur akşamcılarıyla
eğlenceli konuşmaları anlattığı “Eski İstanbul Akşamcıları” geçmişte kalmış bir İstanbul’un farklı yüzlerini anlatıyor.
· Rutger Bregman / Çoğu İnsan İyidir (çev. Gül Özlen) / Mundi Yayınları
Rutger Bregman psikoloji, ekonomi, biyoloji ve arkeoloji gibi alanlarda yapılmış bilimsel araştırmalardan yola çıkarak tarihi olayları anlatıyor ve tarihsel açıdan popüler birtakım soruları ele alıyor: Neden dünyayı başka bir insan türü değil de biz fethettik? En büyük insanlık suçlarını nasıl açıklarız? İnsan iyi midir kötü müdür?
Kim ne okuyor?
· Eski Hürriyet yazarı Erdal Güven, Cuniçiro Tanizaki’nin “Çılgın Bir İhtiyarın Güncesi” adlı kitabını okuyor.
· Televizyoncu yazar Benan Kepsutlu, Aslı Perker’in “Ayrılığın İlk Günü” adlı kitabını okuyor.
· Sinema aşığı, yapımcı Kamil Çevikalp, Pelin Erdal Aytekin’in “Hatırlamanın ‘Masum’ Hali” adlı kitabı okuyor.
· Yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, Orhan Kemal’in “Devlet Kuşu” adlı eserini okuyor.
Aslı Gibidir ekranda
Müslüm Gürses, Yılmaz Güney ve Ayhan Işık’a benzerlikleriyle tanınan Bülent Şevik, Ethem Akpolat ve Hanifi Keleş’in kendi kimlikleriyle ünlü benzerleri arasındaki trajikomik hikayelerinin anlatıldığı “Aslı Gibidir” adlı belgesel dizi dijital platformda beğeniye sunuldu.
Yönetmenliğini Tufan Şimşekcan ve Ozan Sihay’ın yaptığı, Mehmet Sarıca ve Nurcihan Temur’un yapımcılığını üstlendiği “Aslı Gibidir” belgesel dizisinde, Türkiye’de efsaneleşmiş isimlere benzerlikleriyle tanınan üç karakterin yaşam öyküsü ekrana gelecek.
Paylaş