Dolu dolu bir hayat

Geçenlerde gazeteci dostum, eski Hürriyet Kelebek yazarı Ali Rıza Türker’le buluştum. Yazarın yeni kitabını 2021 yılının ilk aylarında H2O Kitap yayımlayacak.

Haberin Devamı

Kitabının adı, “Bir Daha Yaşarsam İki Olsun”... Türker, “Yazdıklarım, hayatı sorgulayan ancak doğumdan ölüme anlatılan klasik hayat hikayesi değil. Ancak gerçeğe ve gözlemlere dayalı öyküler demeti. Gazetecilikle başlayan ve daha sonra müzik sektöründeki sıra dışı çalışmalarımı içeren gerçekleri yazdım” diyor.
Kitabın önemli bölümlerinden biri de trafik kazasında yitirdiği oğlu Ozan Türker hakkında. Aslında tüm bu hikayeler, yaşam mücadelesinde hiç yılmayan ve ürettikleriyle camiada övgüyle anılan bir adamın hikayesi. Sabırsızlıkla bekliyorum.

Umut dolu bir sağlık kitabı

İlk kez iki Nobel (Kimya ve barış) ödülüne layık görülen ünlü bilim adamı, barış ve insan hakları savunucusu Linus Pauling’in “Kanser ve C Vitamini” kitabı geliyor. Kitap zamanında çok konuşulmuş, ilaç ve tıp sanayi tarafından çok eleştirilmiş ama sonradan itibarı iade edilmişti. Kanser tedavisinde C vitaminin muhteşem etki ve önemini ortaya çıkaran Pauling’in büyük mücadelesinin ardından bugün ABD’de 25 gramlık C vitamini dozu devlet otoritesi tarafından ilaç olarak kabul edilmiş.
Bu ünlü araştırmanın ve mücadelenin hikayesi, H2O Kitap’ın diğer sağlık kitapları gibi umut dolu. Yılın sonuna doğru yayımlanacak olan bu kitabın okurları da bol olur umarım.

Haberin Devamı

Yola çıkıyoruz, hazırlanın

Geçenlerde Instagram’da gezinirken “absurdmusik” hesabında ruhuma iyi gelen bir şarkıyla tanıştım. Ömer Güneş’in sözleri ve müziği kendisine ait olan “Yollar” şarkısını dinlemek çok iyi geldi. Hikayesi olan şarkıları hemen hissediyorsunuz... Sonra Güneş’le konuşma fırsatı buldum. Şarkı sözleri aynı zamanda güzel bir şiir tadında: “Yollar uzayıp gidiyor önümüzden/Bilinmez bir yere/Sorma kırılıp dökülüp yeniden denemek de/ Çekilmez mesele.”

Hayat anda ve burada

Birkaç gün önce yayın dünyasından tanıdığım çalışkan editörlerden Tolga Meriç aradı. Editörlüğünü yaptığı bir kitaptan bahsetti. Anda kalmak bugün psikiyatriden kişisel gelişime kadar birçok alanda herkesin üzerine kafa yorduğu önemli bir davranış. Ama uygulamasında sıkıntı var çünkü kaynaklarla örnekler henüz yeterli değil. O yüzden de anda kalmak sanki pasif ya da sınırlı bir davranışmış gibi algılanıyor.
Rana Beri, “İlişkilerde Anda Kalmak” adlı kitabında bu tıkanıklığı açmak için elini taşın altına sokmuş ve okura balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretmeyi tercih etmiş. Aile ilişkilerinin, arkadaşlıkların, çiftler arasındaki ilişkilerin, iş ilişkilerinin, kendimizle ve gerçekle ilişkimizin tıkandığı, koptuğu bütün noktaları tek tek aydınlatmış.

Haberin Devamı

Epsilon Yayınevi’nde neler oluyor?

Eylül ayından itibaren pandemi sebebiyle yavaşlatmış olduğumuz yayın planı normal seyrine döndü. Son zamanlarda yayıncılık pek çok açıdan zor bir hale gelse de şu an için üretimi yavaşlatma gibi bir planımız yok. Epsilon, Kafka Kitap ve Uçan Fil markalarımızda okurların heyecanla beklediği kitapları yayımlamaya devam edeceğiz.
Son haftalarda en fazla ilgi gören kitaplarımız Stephenie Meyer “Gece Yarısı Güneşi”, Harper Lee “Tespih Ağacının Gölgesinde” ve Immanuel Tolstoyevski “Safsatalar Ansiklopedisi” oldu. Ali Smith “Kış”, Üstün Dökmen “Direksiyon” ve Celil Sadık’tan “Uygarlığın Ayak İzleri” serisinin yeni kitabı “Krallar ve Tanrılar” çok yakında okurlarla buluşacak.

Haberin Devamı

Kim ne okuyor?

Sanatçı Nükhet Duru, Zülfü Livaneli’den “Konstantiniyye Oteli”ni okuyor.
Yazar Deniz Yüce Başarır, Dag Solstad’ın “Lise Öğretmeni Pedersen’in Ülkemize Musallat Olan Büyük Siyasi Uyanışa Dair Anlatısı” kitabını okuyor.
Akademisyen fotoğrafçı Ercan Arslan, Umur Talu’dan “Senin Adın Corona Olsun”u okuyor.
Eğitmen Selin Kurukaya, Jack London’dan “Âdem’den Önce”yi okuyor.
Moda yazarı Ümit Temurçin, Armağan Portakal’dan “Doğma Yavrum Dünya Çok Kalabalık” adlı kitabı okuyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları