Paylaş
Geçen şubat ayında ülkemizi sarsan depremlerin yaralarını sarmak için harekete geçen Anadolu Efes ve Anadolu Vakfı, nisan ayı boyunca toplayacağı binlerce kitabı deprem bölgesine gönderecek.
Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan Anadolu Efes-Monaco maçını farklı kazandık.
Maç öncesi, “Bir Kitap da Sen Getir” adıyla düzenen kitap kampanyasını için bir etkinlik düzenlendi.
Kampanya için götürdüğüm kitaplar, Efes’in başarılı iki kaptanıyla tanışmamı da sağladı.
Doğuş Balbay ve Bryant Dunston’la saha içinde yaptığımız sohbet samimiydi. Onlara da hangi kitapları okuduğunu sorma şansım oldu. Eğitim gönüllüsü basketbolseverler maça girmeden önce getirdikleri kitapları teslim ettiler. Bu kitaplar deprem bölgesindeki öğrencilere destek olacak.
Siz de bu anlamlı kampanyaya kitaplarınızla destek olun lütfen...
Kısa Dünya Tarihi
Dilimize kazandırdığı kitaplarla ülkemiz yayıncılığında önemli bir yere sahip olan Kronik Kitap, karşımıza bu kez “Kısa Dünya Tarihi”yle çıkıyor. Usta tarihçi William H. McNeill, oğlu John R. McNeill’la birlikte kaleme aldığı bu eserde dünyamızın ve insanlığın binlerce yıllık tarihine odaklanıyor. Baba-oğul iki önemli tarihçi, şimdiye dek Batı odaklı olan dünya tarihine daha geniş pencereden bakarak buldukları özgün cevaplarıyla okuru Japon Takımadaları’ndan Meksika Körfezi’ne, Afrika savanalarından Sibirya’nın donmuş tundralarına eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor.
Kronik Kitap’ın “Kısa Tarih Dizisi”nin ilk kitaplarından olan “Kısa Dünya Tarihi”, Gılgamış gibi antik krallardan Napolyon gibi şanlı imparatorlara, mucitlerden bilim adamlarına, Mezopotamya’dan Roma’ya, Rönesans’tan Fransız Devrimi’ne, Yüzyıl Savaşları’ndan İkinci Dünya Savaşı’na insanlığın bugüne dek göçlerle, savaşlarla, büyük kıyımlarla, ticaretle ve devrimlerle etkileşime girdiği uygarlık noktalarına odaklanıyor ve yoğun bir okuma deneyimi sunuyor.
İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali haziranda
İstanbul Film Festivali’nde sinema yazarı Vecdi Sayar’la karşılaştım. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nin bu yıl 16-23 Haziran tarihleri arasında düzenleneceğini söyledi. Festivalin direktörlüğünü de Vecdi Sayar yapıyor. Festivalin yarışma bölümlerinin gösterimleri İzmir’in yeni sanat merkezi İstinye Park Teras’ın salonlarında olacak.
Afişi Nazlı Ongan, ödül heykelciği Sema Okan Topaç tarafından tasarlanan tematik festivalde, birçok dalda ödül veriliyor. Ödül kazananlara ‘Kristal Flamingo’nun yanı sıra maddi ödüller de sunulacak.
“Ulusal Yarışma”ya başvurmak isteyen yapımcıların dijital bir gösterim kopyasını bu ayın sonuna kadar intercultural.turkey@gmail.com adresine göndermeleri gerekiyor.
Sıkı Adamlar
Saadettin Acar’ın deneme türünde kaleme aldığı portre yazılarından oluşan “Sıkı Adamlar” bu ay ikinci baskısıyla Profil Kitap okurlarıyla buluşuyor. Kitapta ele alınan, alınmaya çalışılan portrelerdeki her kişinin bu topraklarda, son yüzyıllık modern İslami edebiyat, sanat iddiasının oluşumunda ve böyle bir anlayışın yerleşmesinde önemli ve kayıtsız kalınmaz çapta bir katkısı olduğu muhakkaktır.
Bunun yanında, onların her birinin Acar’ın kişisel okuma ve hayatı anlama ve anlamlandırma serüveninde de çok ayrı yerleri vardır. “Sıkı Adamlar”da İsmet Özel, Cahit Zarifoğlu, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Cemil Meriç, Mustafa Kutlu, Arif Ay ve Ahmet Kekeç gibi önemli isimlerin Acar’ın aynasına yansıyan yüzleriyle karşılaşacaksınız.
Enis Akın’ın şiir kitapları tek ciltte
Günümüz şiirinin öncü isimlerinden Enis Akın’ın şiir kitapları tek ciltte toplanarak Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı. “İşte Geldik” adlı kitapta şairin 1988-2019 yılları arasında çıkmış şiir kitapları bir araya geldi. Enis Akın, 1980’lerin sonlarında aylık kültür-sanat dergisi Edebiyat Dostları kadrosuna katılarak adını duyurdu.
İlk şiir kitabı “Hiç Ama Birini”, 1989 yılında çıktı. 1990’ların başında “beyazmanto” adlı fanzini çıkardı. 2000’lerde çeşitli şiir simalarıyla söyleşiler düzenledi.
2013 yılından itibaren şiir ve eleştiri dergisi Natama dergisini çıkaranlar arasında yer aldı.
1995’te yayımladığı ikinci kitabı “Öyleyse Ayrılalım”dan sonra “Puşt Ahali” (2002), “Öpünce Geçmez” (2003), “Çok Sevmek” (2006), “Güzel Boşluk” (2008), “Dağdaki Emirler” (2011), “Mutsuzluk” (2015), “Müjgân” (2019) adlı kitaplarını çıkaran Enis Akın, inceleme ve eleştiri yazıları, söyleşi ve yayın etkinlikleriyle günümüz şiirinin dikkatle izlenen şairlerinden biri oldu.
Anadolu Efesli basketbolcular ne okuyor
∆ Doğuş Balbay, Robert Kiyosaki’nin “Zengin Baba Yoksul Baba” adlı eserini okuyor.
∆ Rodrigue Beaubois, Jon Gordon’un “Training Camp” adlı kitabını okuyor.
∆ Erten Gazi, Falih Rıfkı Atay’ın “Çankaya” adlı kitabını okuyor.
∆ Bryant Dunston, William P.Young’ın “Baraka” adlı kitabını okuyor.
∆ Tibor Pleiss, Khaled Hosseini’nin “Uçurtma Avcısı” adlı eserini okuyor.
∆ Karahan Tuan Efeoğlu, J.K Rowling’in “Harry Potter” serisini okuyor.
Paylaş