Paylaş
Hazer Amani... Hani şu, MasterChef yarışmasının Master Yoda’yı andıran hocası. Yarışmacılara bilge bilge konuşuyor da kendi elinin lezzeti nasıl acaba?
Üç çeşidi var
Tatmak isterseniz Anadolu Yakası’nda, Ataşehir’de burgercisi var. Beş ay önce açmış. Önü nasıl kuyruk anlatamam. “Sipariş edeyim, getirsinler” deseniz olmuyor, gidip kuyruğa gireceksiniz. “Bari rezervasyon yaptırayım da gidince beklemeyeyim” diyeceksiniz... İzah edemedim galiba: O kuyrukta beklemek şart, rezervasyon da almıyorlar.
Kuyrukta kim mi var? Gündüz beyaz yakalılar, Ataşehir’de çalışanlar; akşam civar sakinleri ve üşenmeyip uzaktan gelenler. Peki ne için bu kuyruk? Kokoreç, kokoreçten takoreç, sucuk, falafel, zeytin piyazı, ızgara bamya turşusu gibi alternatifler de var ama Fireroom’da asıl deli olunan kara burgerler.
Üç çeşit yapıyorlar: Birinin içinde tiftik edilmiş kaburga eti var. Diğeri hem tiftikli hem trüflü. Ölümcül olan üçüncü: Köfteli ve dana pöç tandırlı.
Kara burger
Metabolizma hızlanıyor
Ben gittiğimde hoca yoktu. Bir yandan ‘kara elmas’a girişmişim, bir yandan şefe bu simsiyah rengi nasıl yakaladıklarını soruyorum. Yanılmışım; mürekkepbalığı değilmiş. Aktif karbon diye bir şey kullanıyorlarmış.
Hindistancevizi kabuğundan yapılan bir çeşit kömürmüş bu. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi varmış.
Peki hızlandırdı mı? Galiba evet: Bir yandan koca bir lokmayı yutmaya çalışıyorum, bir yandan da ‘kara elmas’ın tabakta kalan kısmına baktıkça hâlâ ağzım sulanıyor...
Yanında da kara limonata
Ataşehir, Küçükbakkalköy’deki Fireroom her gün 12.00-23.00 saatlerinde açık. Burgerler 33-43, falafel dürüm 16, sucuk-ekmek 27 lira. Ne seçerseniz seçin, yanına yine aktif karbondan yapılan kara limonata söylemeyi ihmal etmeyin. (0216) 575 99 69
Izgara bamya turşusu
Paylaş