Bodrum’da üç nokta atışı

Biri şu anda Türkiye’nin en hit otel ve beach’i, diğeri salaş mı salaş bir lokanta ve hiç alışık olmadığımız türden bir kütüphane...

Haberin Devamı

Edition’ın servis sorunsalı

BİR TEFTİŞ...
Bodrum’da  üç nokta atışı

Efsanevi Studyo 54’ün kurucusu Ian Schrager tarafından dizayn edilen Edition, şu anda Bodrum’un, belki de bütün Türkiye’nin en çok merak edilen, görmek/görülmek istenen, Instagram hesaplarında paylaşılmak için can atılan otel ve beach’i. Restoranlarını da Perulu Diego Munoz’un şefliğinde Emre Ergani işletiyor.
Şaşırtıcı olan, Edition geleneğine ve Emre Ergani tecrübesine rağmen, insanların değil, servisin yüzüyor olması.
Durun en baştan anlatayım: Acemilik/oturmamışlık daha otele girerken başlıyor, plaj için yapılan rezervasyonu bulamıyorlar, rezervasyon kaydını buluyorlar, bu sefer ayrılan yerleri bulamıyorlar.
Fiyatları geçtim; ben size mönüden sipariş zamanlarını vereyim: 1 su yaklaşık 30-40 dakika. Bir votka 1 saat. Mönüde rakı olup olmadığının öğrenilmesi 45 dakika. Öğrendikten sonra rakının gelmesi 1 saat.
Üstelik bunlar tanıtım için davet edilmiş gazeteci grubu için... Başımızda da servisimize titizlenen PR sorumluları varken...
Acilen bütün sistemin revize edilmesi lazım. Yaz dediğin iki ay, sonra iş işten geçmiş olur.

Haberin Devamı

10 masada
lezzet tufanı
BİR KEŞİF...
Bodrum’da  üç nokta atışı

Dükkân10, Bodrum merkezde emekli bankacı bir karı-kocanın işlettiği 10 masalı salaş bir restoran. Adı-sanı duyulmamış bu lokantanın özelliği, neredeyse bir ay öncesinden rezervasyon yapılması gerektiği. Tabii adı-sanı duyulmamışlığı bizim için, yoksa Tripadvisor’dan mükemmellik belgesini almışlar çoktan. Yemekleri kendileri hazırlıyor, bizzat servis ediyorlar masalara. Şen şakrak, çok tatlı insanlar. Zaten restoranın üst katında oturuyorlar. “Nesi var” diyebilirsiniz, “Altı üstü ahtapot, kalamar ızgara, dil söğüş, ciğer tava... Basit şeyler bunlar” diyebilirsiniz. Ama Dükkân10’da yemeden karar vermemenizi tavsiye ederim. Garson Arzu Hanım burada ahtapot yemiş, sonra çalışmaya karar vermiş mesela. Mutlu, insanı iyi hissettiren bir yer anlayacağınız. Kendi damak tatlarına göre küçük değişiklikler yaptıkları mezeler de çok güzel. Rezervasyon çok önceden yapılıyor ama siz yine de şansınızı deneyin, bakarsınız o akşam iptal olan masa falan vardır. (0530) 341 66 20

Haberin Devamı

İstanbul’a ışınlamak istediğim kitapçı
BİR GÜZELLİK....
Kendilerine ‘yeni nesil kütüphane’ diyorlar. Havuzlar, minderler ve zeytin ağaçlarıyla dolu muhteşem bir bahçesi var. Zaten ismi ‘Zai’ de, zeytinin eski isimlerinden biriymiş. Öyle hoş bir yer ki okuma sevmeyeni kitap kurdu, alakası olmayanı sanat düşkünü yapar. Bir cep sineması, yemek atölyesi ve klasik müzik dinleti alanı var. İstanbul’da olsa her gün gitmek isterdim. Zaten uzun uzun anlatmaya gerek yok, fotoğraflara bakınca anlayacaksınız nasıl bir yerden bahsettiğimi.
(0538) 405 43 47
Bodrum’da  üç nokta atışı

CUMARTESİ ATEŞİ

Bu akşam sen neredesin

Ozan Çolakoğlu Çeşme Kafe Pi’de, MFÖ Killyos Milyon Beach’te, Candan Erçetin Altınoluk Amfitiyatro’da, Kenan Doğulu Ayvalık Amfitiyatro’da, Manga Beyoğlu Sanat Performance’ta, Emre Aydın Antalya Sporge Pub’da, Yıldız Tilbe Çeşme Jolly Joker’de...
Bodrum’da  üç nokta atışı

Haberin Devamı

Dersaadet’te yaşıyorsun, peki bunları biliyor musun?

∆ Pazartesi Şehir Ünivesitesi’nde Türk Sineması Yaz Okulu başlayacağını...
Dragos Kampüsü’ndeki eğitimlere 19 ülkeden 23 sinemacının katılacağını...
∆ 8 Eylül’deki Rooftop Festival’in biletlerinin Mobilet’te satışa çıktığını...
Bu yıl şehrin 12 terasındaki etkinliğe 40’ın üzerinde müzisyen katılacağını...

237 TL

Bu akşam Kilyos Kafes’teki Electronice Festival’e henüz tükenmemiş olan tek bilet kategorisi.

 

Yazarın Tüm Yazıları