İSTANBUL'U ÇOK KISKANDIM

İSTANBUL’un Michelin Rehberi içerisinde yer aldığını duyunca çok kıskandım.

Haberin Devamı

Haberi aldığım günden beri de Antalya’daki restoranları ve menülerini düşünüyor, ‘Acaba biz de o listeye girebilir miyiz?’ diye kafamda ölçüp, tartıyorum.

Gurme değilim ama yemek yemeyi severim.

O yüzden Antalya’da yıldızlaşan ya da saklı kalmış menülerin birçoğunu gördüm, deneyimledim.

O yüzden şunu net bir şekilde söyleyebilirim: Antalya mekân ve lezzet anlamında yıldızlaşamamış bir cevher.


Elbette kendi çabalarıyla kabuğunu kıran, Türkiye’de marka olan hatta sınırları aşan restoranlarımız var.

İSTANBULU ÇOK KISKANDIM
Mesela 7 Mehmet...

Mesela Arma...

Mesela Vahap Usta...

Mesela Seraser...

Mesela Asmani...

Bu restoranlar hem mekân hem de lezzet konusunda çıtayı arşa yükseltmiş işletmeler.

Bir de küçücük mekânlarında Michelin müfettişlerini kendinden geçirecek tatlar yaratıp elini kolunu sallaya sallaya Bib Gourmand listesine girecek olanlar var.

Yani İstanbul’dan sonra bu rehbere bir kent daha girecekse bana göre o Antalya olmalı.

BAKANLIK ÇALIŞIYOR

Haberin Devamı

Zaten Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu işin İstanbul’la sınırlı kalmasını istemiyor.

Ama yine de Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler’e fikrini sordum. İşte, aldığım yanıt: “Bisiklet turizmi, eko-turizm ve gastronomi turizmi gibi çalışmalarla turizmin yayılması ve bu deneyimlerin sayılarının artırılması çok önemli bir konu. Mesela İstanbul Michelin yıldızlı bir şehir oldu. Bunun İstanbul’da kalmayıp diğer destinasyonlara da çok hızlı bir şekilde yayılması için çalışmalar yapıyoruz ve önümüzdeki yıla yönelik hedeflerimiz var.”

Umarım o hedefin ilk sırasında Antalya vardır.

Öyle de olmalı...

20 NOKTA LİSTEYE GİRER

Konu gastronomi olunca 1937 yılında kurulan 7 Mehmet’in üçüncü kuşak temsilcisi Mehmet Akdağ’ı aramamak olmazdı.

Ona da sordum bu Michelin meselesini...

Mehmet Bey, bu rehber için çok detaylı bir çalışma yapıldığını söyledi ve ekledi: “Bu rehberde olmak elbette kentlere değer katar. Antalya’da da en az 20 nokta bu rehbere girer.”  

Daha ne olsun.

Düşünsenize Antalya’da Michelin Rehberi’ne giren 20 noktamız olsa tanıtımın kralını yaparız.

Tabii bu işler biraz da lobi meselesi sanırım.

O yüzden şimdiden Antalya lobisini oluşturmak için çalışmak gerekiyor.

Çokça çalışıp Michelin Rehberi’nde yer alma konusunu hayal olmaktan çıkarmalıyız...

NİYETE BAKMAK LAZIM 

Haberin Devamı

Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin ve Futbol Sorumlusu Nuri Şahin’e yapılanları görünce iyi ki futbolun içinde değilim diye seviniyorum.

Takım başarılıysa senden iyisi yok. Süpersin, harikasın hatta yönetimde bir dehasın.


Ama işler kötü gitmeye başlayınca jet hızıyla linç kampanyası!

Tamam eleştirilsin, hesap da sorulsun ama iyi niyetle, kötü niyeti birbirinden ayırmak lazım.

Sıralamaya bakıyorum; Antalyaspor 7 puanla 16’ncı sırada.

10’uncu sıradaki Gaziantep’in maç fazlasıyla 12 puanı var.

Aradaki fark 5 puan.

Yani bu takım mini bir galibiyet serisiyle bir anda ligin ortasına ışınlanabilir.

O zaman ne yapacağız?

Şaka yaptık deyip alkışa devam mı edeceğiz?

Yazarın Tüm Yazıları