Paylaş
Bol tuzlu kaynar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
Diğer taraftan soğanları incecik yemeklik doğrayın, sarmısakları pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin.
Yağı geniş bir tavaya koyup orta ısılı ateşte eritin ya da kızdırın. Soğanları ve sarmısakları ekleyip karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun.
Süzdüğünüz fasulyeleri katıp karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha kavurun. Tuz ve biberleri katın. Ocağın altını kısıp yemeğin içine kaşıkla 4 ya da 6 boşluk açın. Bu boşluklara yumurtaları kırın. Tavanın üzerini bir kapakla kapatın ve 4-5 dakika, yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.
500 gr taze yeşil fasulye
50 gr tereyağı (5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz.)
2 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
4-6 adet yumurta
Paylaş