PaylaÅŸ
Yaklaşık 5 dakika yoğurarak kulak memesinden daha sert bir hamur elde edin. Hamuru eşit büyüklükte iki bezeye ayırıp üzerlerini örtün ve oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirin.
Bezeleri unladığınız mutfak tezgâhında yarım santimden daha ince olacak şekilde açın. Yufkaları 2x2 santimlik kareler elde edecek şekilde kesin.
Kare parçaları isterseniz üçgen şeklinde kapatın, isterseniz uçlarını birleştirerek Kayseri mantısı gibi bohça yapın.
Fırın tepsisini katı yağla yağlayıp mantıları tepsiye yan yana yerleştirin. 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
Sosu hazırlamak için et, yağ ve yemeklik incecik doğranmış soğanı bir tencereye koyup orta ısılı ateşte 5-7 dakika kadar kavurun. Salçaları, tuz ve biberi ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. 7 su bardağı suyu da ilave edip kaynatın.
Et pişince kızarmış mantıları da tencereye aktarıp 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu aktarıp dilerseniz sumakla süsleyerek servise sunun.
Malzeme listesi
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 1 çay bardağı su
Sosu için;
- 250 gr kuşbaşı doğranmış koyun eti (Koyun kıyması da kullanabilirsiniz.)
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 30 gr tereyağı (Bitkisel margarin de kullanabilirsiniz.)
- 1 yemek kaşığı domates salçası       Â
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber
- 7 su bardağı su
Ayrıca;
- 1 kase süzme yoğurt
- 3 diş dövülmüş sarmısak
PaylaÅŸ