Paylaş
Varsa kırmızı biberi de küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
Zeytinyağını ve tavuk etini orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Rengi iyice dönen tavuk etinin üzerine soğan, sarmısak ve biberleri ekleyip karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha kavurun.
Rendelenmiş domatesi ya da salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra et ya da tavuk suyunu aktarın. Arada sırada karıştırarak çorbayı kaynatın. Tuz ve karabiberi serpiştirin.
Kaynayan çorbaya şehriyeyi ve isterseniz konserve bezelyeyi de ekleyin. Sık sık karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan almadan önce incecik kıyılmış maydanozla süsleyin. Bol limon suyu ekleyip servise sunun.
Malzeme listesi
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet tavuk göğüs eti
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- Varsa 1 adet kırmızı uzun dolmalık biber
- 2 diş sarmısak
- 2 adet orta boy domates (1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası da kullanabilirsiniz.)
- Yarım su bardağı konserve bezelye
- 7-8 su bardağı et ya da tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Paylaş