Tahinli tavuk lezita - Balkan YemeÄŸi

Patlıcanların saplarını kesmeden yıkayıp kurulayın. Çatalla bazı yerlerinden delip 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında yumuşayıncaya kadar közleyin.

Haberin Devamı

Patlıcanları fırın tepsisine koyduktan sonra ızgaraya yakın konumda ve ızgara ayarında da çevire çevire közleyebilirsiniz. Fırından çıkarıp henüz sıcak haldeyken kabuklarını yukardan aşağı doğru soyun.
Kesme tahtasının üzerine alıp ezilinceye kadar doğrayın ve derin bir kaba koyun. Tahin, dövülmüş sarmısaklar, limon suyu ve tuzu kaba ekleyip ezerek karıştırın.
Diğer taraftan sıvıyağ ve kuşbaşı doğranmış tavuğu geniş bir tavaya koyup (wok tava kullanmanızı öneririm) 4-5 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kekiği ilave edip karıştırarak 10-15 dakika, tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
Tahinli patlıcan ezmesini geniş bir tabağa yayın. Üzerine tavuk etini yerleştirip en üste de erittiğiniz yağda kızdırığınız pulbiberi gezdirin.
Ä°sterseniz incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun.Â

Haberin Devamı

Malzeme listesi

-  750 gr kuşbaşı tavuk eti (kalça tarafından)
-  2 yemek kaşığı sıvıyağ
-  1 çay kaşığı tuz, karabiber
-  2 çay kaşığı toz kekik
-  6 adet ince uzun kemer patlıcan
-  1 su bardağı tahin
-  3 diş sarmısak
-  2 adet limonun suyu
-  2 çay kaşığı tuz
-  Ayrıca 1 yemek kaşığı Becel zeytinyağlı margarin
-  2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
-  Yarım demet maydanoz

Yazarın Tüm Yazıları