Paylaş
Malzeme listesi şöyle; 1 adet iri boy gönül, 1 adet açık yürek, 500 gr güler yüz, 250 gr tatlı dil, 100 gr hürmet, 1 çorba kaşığı samimiyet, 1 ölçek dürüstlük, göz kararı saygı. Tüm malzemeleri karıştırarak, yüreğinizde pişirdiğiniz bu yaşam pastasını karnınız acıkınca değil, özellikle ruhunuz acıktıkça yemeye çalışın.
İnce Noktalar
Birkaç çay türünü harmanlayarak kullanma alışkanlığınız varsa, karıştıracağınız ikinci çayın bergamotlu olmasına dikkat edin.
ANNEMİZİN MUTFAĞI
Telli duvaklı pilav
Yapılışı:
Tavada kıyma, soğan ve yağı sürekli karıştırarak 10 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Pilav tenceresine koyduğunuz yağ kızınca tel şehriyeyi katıp, tahta kaşıkla karıştırarak, rengi sararıncaya kadar kavurun. Üzerine bulguru ekleyip, 2-3 dakika hep birlikte karıştırarak kavurun. 4 su bardağı su, tuz ve karabiberi ilave edip, pilav suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Altını kısın, 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve demlenmeye bırakın. Servis yaparken kavrulmuş kıymayı pilavın üzerine gezdirin.
8 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi 25 dakika
Malzeme listesi
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı sıvıyağ (veya tereyağı)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
4 su bardağı su
Kıyma sosu için
250 gr orta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet orta boy kuru soğan (yemeklik ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Kelem gıydısı
Yapılışı:
Tencerenin içine kıyma, soğan ve yağı ekleyip, sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun. İnce kıyılmış lahanaları, tuz, karabiber, kuru naneyi de kıymaya ekleyip, 5 dakika daha kavurun. Domatesi ve yıkanmış pirinci de katarak 1-2 dakika çevirip, 2 su bardağı su ekleyerek 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
6 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 25 dakika
Malzeme listesi
100 gr yağsız kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ (veya margarin)
2 adet orta boy kuru soğan (yemeklik, ince kıyılmış)
1 adet küçük boy beyaz lahana (çok ince kıyılmış)
2 adet domates (tavla zarı formunda doğranmış)
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 çay kaşığı kuru nane, karabiber, tuz
Tırtıl kurabiye
Yapılışı:
Yumuşamış margarinin üzerine pudra şekeri ve vanilyayı koyup iyice karıştırın. Zeytinyağı, yumurta ve kabartma tozunu ekleyip, unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun, 20 dakika bekletin. Fırın tepsisini yağlayıp, elinizle mekik şekli verin ve çatalla üzerini çizdiğiniz kurabiyeleri fırın kabına yerleştirin. 175 dereceli fırında 20 dakika pişirip, üzerine pudra şekeri serperek servise sunun.
10 kişilik
Hazırlama süresi 20 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
Malzeme listesi
150 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için
1 çay bardağı pudra şekeri
Paylaş