Pilava da yakışıyor, yoğurtlu mezeye de...

Zeytinyağlısının yeri ayrı ama taze fasulyeyi farklı tabakların parçası yapmayı da çok seviyorum. Tarifini verdiğim bulgur pilavını et ya da tavuk suyuyla hazırlayabilir, mezesini yaparken tereyağı da kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

TAZE FASULYELİ BULGUR PİLAVI (4-5 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

- 2 su bardağı kalın pilavlık bulgur

- 250 gr taze fasulye

- 25-30 gr tereyağı (veya 5 yemek kaşığı zeytinyağı)

- 2 soğan

- 2 sivri biber ◊ 2 domates

- 4 su bardağı sıcak su

- 2 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı pul biber

NASIL YAPARIM?

- Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp iyice yıkayın ve süzün. 2-3 santim olacak şekilde doğrayın.

- Yağı, yemeklik doğranmış soğanları ve ince ince, halka halka kesilmiş biberleri tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun.

- Fasulyeleri ekleyip 5 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu katın.

- Tuz ve pul biberle tatlandırın, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

- Soyup ufak küpler halinde doğradığınız domatesleri ve yıkadığınız bulguru tencereye aktarın. Karıştırıp ocağın altını kısın, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.

Haberin Devamı

- Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette 30 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak servis edin.

Pilava da yakışıyor, yoğurtlu mezeye de...

YOĞURTLU TAZE FASULYE MEZESİ (2-4 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

- 1/2 kg taze yeşil fasulye

- 2 su bardağı yoğurt

- 2 soğan ◊ 2-3 diş sarımsak

- 4 yemek kaşığı sıvıyağ

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 tutam karabiber

- 1,5 su bardağı sıcak su Üzeri için

- 2 yemek kaşığı sıvıyağ

- 1/2 yemek kaşığı pul biber

NASIL YAPARIM?

- Taze fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün. 2-3 santim eninde dilimleyerek bir kenarda bekletin.

- 4 yemek kaşığı sıvıyağı tencerede ısıtın, çok ince doğradığınız soğanları sık sık karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun.

- Doğranmış fasulyeleri katıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Fasulyeleri sürekli karıştırarak 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin. Üzerine sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.

- Kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ılık hale gelmesi için bekleyin.

- Yoğurdu derin bir kaba alın, ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın.

- Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın, pul biberi ekleyip 1-2 dakika kadar pişirin.

Haberin Devamı

- Ilınmış taze fasulyeyi servis tabağına yayın, üzerine sarımsaklı yoğurdu koyun. Pul biberli yağı gezdirip ılık olarak servise sunun.

Pilava da yakışıyor, yoğurtlu mezeye de...

Yazarın Tüm Yazıları