Paylaş
LOĞLAZLI PİRPİRİM PİYAZI (Börülceli semizotu salatası)
NE LAZIM? (2-4 kişilik)
* 1 demet semizotu (pirpirim)
* 1 su bardağı haşlanmış loğlaz (kuru börülce)
* 1 mor soğan
* 1-2 adet sivri biber
* 1 kapya biber
* 1 salatalık
* 2 domates
* Nar ekşisi
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 limonun suyu
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* Kırmızı biber
NASIL YAPARIM?
* Semizotu ve maydanozu ayıklayın. Suda bekletip birkaç defa yıkayın, süzün ve incecik doğrayın.
* Salatalığı soyup küp küp doğrayın.
* Soğanı ince ince yarım ay şeklinde doğrayın, azıcık tuzla ovalayıp hafif yumuşatın.
* Sivri biberleri ince halkalar, domatesleriyse tavla zarı formunda kesin.
* Tüm malzemeleri bir salata kâsesinde buluşturun, üzerine haşlanmış börülceyi serpin.
* Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve kırmızı biberi karıştırarak bir sos hazırlayın.
* Sosu salatanın üzerine gezdirin, iyice karıştırıp servis edin.
CANERİKLİ ANTEP TAVASI
NE LAZIM? (4-6 kişilik)
* 1 kg kuşbaşı kuzu eti
* 1 iri soğan (ince kıyılmış)
* 500 gr caneriği
* 1 su bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
* 15-20 diş sarımsak (varsa taze sarımsak)
* 50 gr tereyağı
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 5 su bardağı sıcak su
* 2 çay kaşığı tuz
* Karabiber
NASIL YAPARIM?
* Bir tencereye etleri koyun, karıştırarak 5-6 dakika kendi suyunda kavurun.
* Tereyağı, zeytinyağı ve soğanı ilave edin, yine karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
* Biber ve domates salçaları, sıcak su, tuz ve karabiberi de ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
* Fırına dayanıklı bir borcama yıkanmış erikleri koyun. Aralara ayıkladığınız sarımsakları bütün halde yerleştirin.
* Etleri suyuyla beraber eriklerin üzerine aktarın. Bu aşamada, haşlanmış nohutlar da ekleyebilirsiniz.
* 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya dek, yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pilav yanında servis etmenizi öneririm.
Paylaş