Funda’nın Mutfak Rehberi

“Sofra kadının iktidar alanıdır” diyor çok sevdiğim yazar Alev Alatlı, “Funda’nın Mutfak Rehberi” isimli kitabını anlatırken. Evet, yanlış anlamadınız, Alev Alatlı bir yemek kitabı yazdı. Bu yıl yayınlanan kitapta 700’ü aşkın yemek tarifi ve onlarca mönü var.

Haberin Devamı

Peki kitabın isminde yer alan Funda kimdir, diye soracak olursanız... Funda, Alev Alatlı’nın çok sevgili kızı. Başarılı bir işkadını olan kızına ve bütün yeni nesil kadınlara “mutfağına sahip çık” mesajı veriyor Alev Hanım. Çünkü ona göre yemek yapmak da diğer bütün işler kadar ciddiye alınacak bir iş. Ama bu ciddiyetin altında ezilmeyi de yanlış buluyor ve ne kadar meşgul olurlarsa olsunlar, kadınların mutlaka yemek yapmaları gerektiğini söylüyor.

FASULYE TURŞUSU KAVURMASI

Fasulye turşusu, enine 1 santim genişliğinde doğranıp avuçlar arasında hafifçe sıkılır. Soğanlar incecik doğranır. Yağ geniş ve yayvan bir tavaya koyulup üzerine soğan eklenir ve karıştırılarak sararıncaya kadar 4-5 dakika kavrulur.
Fasulye ilave edilip 5-6 dakika, iyice ısınıncaya dek kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve ılık olarak servise sunulur.
Ocaktan alındıktan sonra 2-3 diş dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilebilir.
NOT: Bu kavurmaya 1 yemek kaşığı salça katabilirsiniz.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

-  Yarım kg fasulye turşusu
-  2 adet orta boy kuru soğan
-  1-2 yemek kaşığı tereyağı

Yazarın Tüm Yazıları