En önemlisi kahvaltı

Amerikan lokması mı desek, Amerikan simidi mi? Tadı bizim ponçiğe de benzediği için çok çabuk kabullendik "donut"ın Onlarca çeşidi var.

Çikolatalısı, meyvelisi. Bir donut dediysek dünyanın en şişman ulusu olan Amerikalıların bir taneyle yetindiğini de sanmayın Bizim kahvaltı alışkanlığımız Allah’tan aksamıyor. Toplum olarak çok zengin bir kahvaltı kültürüne sahibiz. Çorba da olur kahvaltıda, simit de, yumurta çeşitleri de. Ama evden aceleyle fırlayan gençlere bakıyorum da, ellerinde bir- iki poğaça, öylece geçiştiriyorlar kahvaltıları. Amerika’da donut, bizde poğaça. Sabah tembelleri için iki can simidi.

İnce Noktalar

Dünyanın en zor ve en geç pişen balığının vatoz olduğunu, 8 - 10 saat kadar fırında pişmeye bırakıldığını ama lezzetinin de hiç yabana atılamayacak çekicilikte olduğunu biliyor muydunuz?

KABUL GÜNÜ

Bebe bisküvili kek

Yapılışı:

Öncelikle bir tencerede erittiğimiz margarinde unu pembeleştirelim. Toz şeker, süt ve kakaoyu ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim. Ateşten alalım, ılınınca kırılmış bisküvileri karıştıralım.

Kalıp olarak kullanacağımız yuvarlak büyük bir kaseye streç film döşeyelim. Muhallebili karışımı içine boşaltalım. Soğuyunca buzluğa alıp, bir gece bekletelim. Servis yapmadan önce, krem şantimizi hazırlayalım.

Toz krem şantiyi sütle çırpıp, katılaşınca yarım saat buzlukta tutalım. Bir servis tabağına çevirdiğimiz bisküvili kremamızı krem şantiyle kaplayalım. Ceviz içiyle süsleyip, soğuk soğuk servis yapalım.

Yemekçinin Notu: Bebe yerine pötibör bisküvi de kullanılabilir.

6 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 10 dakika

Malzeme listesi

2 yemek kaşığı margarin

1 çay bardağı un

2 çay bardağı toz şeker

4 su bardağı süt

3 yemek kaşığı kakao

2 paket bebe bisküvisi

Üzeri için

1 paket krem şanti

Yarım su bardağı soğuk süt

1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Bizim usül donat

Yapılışı:

İlk olarak, un ve kuru mayayı karıştıralım. Üzerine vanilya, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve lor peynirini ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru üzeri örtülü olarak, en az 30 dakika mayalanmaya bırakalım.

Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlayalım. Parmağımızla ortasını bastırarak, küçük simit biçimi verelim. Un serpilmiş bir tepsiye koyalım. Hamurun tamamını bu biçimde hazırlayıp, tepsiye dizelim. Sıvıyağı tavada kızdırıp, donatları kızartmaya başlayalım. Tavayı sallayarak donatların çevrilmesini sağlayalım. Kızaran donatları kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağlarını süzdürelim.

Ilıkken bolca pudra şekerine batırıp, servis tabağına alalım.

8 kişilik
Hazırlama süresi 35 dakika
Pişirme süresi 30 dakika

Malzeme listesi

3 bardak un

1 bardak lor peyniri

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı sıvıyağ

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı kuru maya (instant maya)


Kızartmak için

Sıvıyağ

Üzeri için

3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yazarın Tüm Yazıları