PaylaÅŸ
İsterseniz bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz. Tavuk etlerini geniş bir kaba aktarıp üzerine tuzu serpin.
Sonra da sırasıyla yumurta sarısı, mısır nişastası, un ve sütü ilave edip elinizle iyice karıştırın. Soslu tavukların üzerini kapatıp buzdolabında 20-30 dakika kadar bekletin.
Kuru soğanı tavla zarı formunda doğrayın. Biberi ayıkladıktan sonra yıkayın ve ister kibrit çöpü formunda, ister kuşbaşı et formunda doğrayın. Konserve ananas dilimlerini de tavla zarı şeklinde kesin.
Sosu hazırlamak için toz şeker, soya sosu, domates püresi, ananas suyu ve varsa susam yağını derin bir kaba aktarıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Üzerine, soğan, biber ve ananasları ekleyip karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin.
Sıvıyağı wok tavasında ya da geniş ve derin bir tavada kızdırın. Buzdolabından çıkardığınız tavuk etlerini kızgın yağa aktarın. Etleri tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak yüksek ısılı ateşte, yaklaşık 8-10 dakika sürekli çevirerek kavurun. Etleri el süzgeciyle süzerek tavadan çıkarıp bir tabağa alın.
Ocağı hafifçe kısıp kenarda bekleyen soslu sebzeleri aynı tavaya, kızgın yağın içine aktarın. Sebzeleri orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 8-10 dakika kadar pişirin. Üzerine önceden kızarttığınız tavukları ve soyulmuş bademleri hemen ekleyip harmanlayın.
Arada sırada karıştırarak 4-5 dakika daha pişirdiğiniz yemeği ocaktan alın ve servis tabağına aktarın.
Malzeme listesi
- 100 gr soyulmuş badem içi
- 4 adet tavuk göğüs eti
(Tavuk fileto da kullanabilirsiniz.)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı dolusu un
    (Varsa mısır unu kullanmanızı öneririm.)
- 6 yemek kaşığı süt
Kızartmak için;
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
Sos için;
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 adet yeşil dolmalık biber
- 3 dilim konserve ananas
- 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı domates püresi
veya 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı ananas suyu (konserve)
- Varsa 1 tatlı kaşığı susam yağı
6 kiÅŸilik         Â
Hazırlama süresi : 25 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
PaylaÅŸ