Kadınların alışverişi çok sevdiği söylenir. Yalan da değildir hani.
Kadınların çoğu hiçbir şey almayacak olsa bile çıkıp vitrinlere bakmayı, ürünlerin fiyatlarını öğrenmeyi ve hatta beğendiği kıyafetleri denemeyi sever. Böyle kadınlardan olmadığımı, mecbur kalmadıkça kıyafet alışverişine çıkmadığımı daha önce de söylemiş olmalıyım. Ama benim de almaktan, almasam bile bakmaktan ya da fiyatlarını sormaktan hoşlandığım şeyler var. Yemekle, yemek yapmakla ilgili ne varsa ilgi alanıma girer. Kek kalıpları, yeni model bir rende ya da silikondan yapılmış renkli bir çırpıcı hemen ilgimi çeker. Yemekle ilgili malzemeleri elime alır, defalarca bakar ve her gittiğim yerde de fiyatlarını sorarım. Yani ben de bir çeşit “alışveriş severim.” Bu açıdan bakıldığında erkekler hakkında da “alışveriş yapmayı sevmezler” gibi bir hüküm vermek yanlıştır bence. Erkeklerin de almayı çok sevdiği şeyler var. Çevremdeki erkeklerden gözlemlediğim kadarıyla biri yemek alışverişi yapmaktan hoşlanıyor, biri spor malzemeleri almaktan, bir başkasıysa yalnızca kot pantolon. Ben de geçenlerde eve gelmekte olan eşime telefon edip ihtiyacımız olan şeyleri söyledim. -Genellikle alışveriş benim işimdir ama ara sıra, acil durumlarda eşimden de bir şeyler almasını istediğim olur.- Eşim ihtiyaç listesini dinledikten sonra “Tamam. Listede balık da var, ben alırım ihtiyaçları” dedi. Evet, bu diyalogdan da anlayacağınız üzere bizim doktor balık almaktan hoşlanır. Listede balık olduğunda alışveriş yapmak onun için keyiflidir.
Piti kebap-Bozbaş
Malzeme listesi * Yarım kg kuşbaşı koyun eti (kuzu eti de kullanabilirsiniz) * 25-30 gr tereyağı ya da bitkisel margarin * 1 yemek kaşığı domates salçası (2 adet orta boy domates de kullanabilirsiniz) * 1 su bardağı nohut * 2 adet küçük boy patates * 4-5 adet yufka ya da tandır ekmeği * 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yapılışı Nohudu akşamdan bol suyla ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Kabuklarını soyup kenarda bekletin. Kuşbaşı et, yağ, tuz ve karabiberi, ekleyip orta ısılı ateşte 8-10 dakika kadar kavurun. Üzerine çıkacak kadar sıcak su, salça ya da rendelenmiş domates ilave edip eti iyice pişirin. Kuşbaşı et formunda doğradığınız patatesleri aktarıp iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Suyu azalınca bir miktar daha su ekleyin. Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın. (tandır ekmeği kullanacaksanız aynı şekilde parçalayın.) Ekmek parçalarını geniş bir tabağa yerleştirin. Üzerine önce yemeğin suyunu gezdirin. Patatesli eti ve nohudu harmanlayıp ekmeklerin üzerine yayıp servise sunun.