FISTIKLI-BULGURLU ANTEP KÖFTESİ (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 500 gr orta yağlı dana kıyma (Dana döş etinden bir kere çekilmiş)
◊ 1/2 su bardağı köftelik bulgur
◊ 1/2 su bardağı sıcak su (kaynar olmalı)
◊
TAVUK KIYMALI-CEVİZLİ KÖFTE (4-6 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 750 gr tavuk kalça kıyma
◊ 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
◊ 1 su bardağı ılık su
◊
HAVUÇLU KEREVİZ SAPI TURŞUSU
NE LAZIM?
◊ 1 adet kerevizin sap kısmı
◊ 2 adet orta boy havuç
◊ 3 su bardağı su
◊
Palamut ekşilisi (4 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 8-10 dilim palamut balığı
(1,5-2 parmak eninde dilimlenmiş, takoz adı da verilir)
◊ 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
◊ 100 gr tereyağı
◊ 2 adet orta boy kuru soğan
PAZILI LOR DOLMASI (6 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 1 kg pazı
◊ 1 su bardağı ince bulgur
◊ ½ kg lor peyniri
◊
SAHANDA BALKAN KÖFTESİ (CEVAPÇİCİ) (6-8 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 750 gr dana döş kıyma (tek çekimlik)
◊ 1 adet büyük boy kuru soğan
◊ 1 çay kaşığı karbonat
◊
ÇİN MAKARNASI (4 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 1/2 paket spagetti (veya noodle)
◊ 1 adet orta boy sarı dolmalık biber
◊ 1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
◊
SOĞUK LEBENİYE ÇORBASI (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
◊ 5 su bardağı su
◊ 2 çay kaşığı tuz
◊ 2 su bardağı süzme yoğurt
◊