TAVUKLU-MANTARLI KİŞ (6-8 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 1 kg kuşbaşı tavuk kalça eti
◊ 400 gr taze mantar ◊ 4 adet yeşil sivri biber ◊ 1 adet orta boy patlıcan
◊ 4 yemek kaşığı sıvıyağ
◊
Alaçatı’nın ot dolaması (6 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 2 adet hazır yufka
◊ 1/2 su bardağı zeytinyağı
◊ 1 su bardağı su
İç malzemesi
◊ 1 demet ıspanak ◊ 1 demet taze soğan
Patates kavurması (4 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 4 adet orta boy patates (Yaklaşık 600 gr)
◊ 1 büyük soğan
◊ 1/2 yemek kaşığı tatlı
biber salçası
◊ 3 yemek kaşığı zeytinyağı
PERDE PİLAVI (8 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 2 adet hazır yufka
◊ 150 gr tereyağı
◊ 1 çay bardağı sıvıyağ
◊
ÇİKOLATALI KUP (6 kişilik)
NE LAZIM?
Muhallebi için
◊ 1 litre süt
◊ 1 tepeleme yemek kaşığı un
◊ 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
◊
FISTIKLI-BULGURLU ANTEP KÖFTESİ (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 500 gr orta yağlı dana kıyma (Dana döş etinden bir kere çekilmiş)
◊ 1/2 su bardağı köftelik bulgur
◊ 1/2 su bardağı sıcak su (kaynar olmalı)
◊
TAVUK KIYMALI-CEVİZLİ KÖFTE (4-6 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 750 gr tavuk kalça kıyma
◊ 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
◊ 1 su bardağı ılık su
◊
HAVUÇLU KEREVİZ SAPI TURŞUSU
NE LAZIM?
◊ 1 adet kerevizin sap kısmı
◊ 2 adet orta boy havuç
◊ 3 su bardağı su
◊