Rakam meselesi

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Shaktar maçı öncesinde de gördük bu ülkenin hamasete ne kadar yatkın olduğunu. Başka pek çok maçta olduğu gibi…


Mesela Radyospor yorumcusu Eyüp Yıldız ki muteber tahmincilerdendir, Fenerbahçenin yenilmeyeceğini öngörüyordu. Programa telefonla bağlanan pek çok dinleyici de aynı fikirdeydi.


Shaktar’ın ne oynadığını İstanbul’da görmüştük. Fener tura yakındı. Bir dinleyici handikaplı Shaktar galibiyeti öngörünce hafifçe küçümsendi bile.


Kısacası temenniyle tahmin karışıyordu. Belki de karşı takımın sistem takımı olması konusu çok da önemsenmiyordu. Sistem de neydi yahu!


Oysa matematiksel öngörülere dayalı iş yapan İddaa Shaktar’ı net favori görüyordu. Shaktar’ın oranı 1,60’dı. Fener’in galibiyeti 3,60 beraberlikse 3,3tı.

Haberin Devamı


Rakamlar öyledir. Gerçeği tam yansıtamasa da gerçekle ilgili ipuçları verir. Siz istediğiniz kadar gerçekliği eğip bükün.


Fener maçı Devlet Bahçeli’nin şerefsizler tespitinden yaklaşık iki gün sonra, Mehmet Barlas’ın bunun “şeref meselesi değil zekâ sorunu” olduğunu iddia etmesinden bir gün önceydi.


Böyle tepeden ve büyük konuşmalar sevilir buralarda. Özellikle ölçülemeyen soyut değerler üzerinden salla sallayabildiğin kadar.


Bu ara hedefte HDP var. O da yetmez, bir de HDP’ye oy verenler de atış alanında artık.


Barajı geçmesi çok hesap bozmuş olan HDP’nin mümkün olduğu kadar hırpalanması lazım. Lider olma ihtimali güçlenmiş olan Demirtaş’ın itibarsızlaştırılması şart. Hazır PKK da aslına dönmüş, döndürülmüş vaziyette.


Sayısal gerçekler mi? Ak Parti’nin %40’a düşmüş olması. MHP’nin İstanbul’da HDP’ye geçilmiş olması. Yeni bir seçimin fazla bir şey değiştirmeyeceğini öngören kamuoyu yoklamaları…


Ciddi belirsizlikler nedeniyle ekonomik büyümenin %3’ün bile altına inme ihtimali… Gençler arasındaki yüksek işsizlik oranı… İki haneli seviyelere alışmaya başlamış olan faiz oranları…


Terörle mücadelede geçmişte verilmiş on binlerce kayıp, yaralı… Darmadağın olmuş hayatlar… Gazilerine bile doğru dürüst sahip çıkamamış devlet!


İzmir sokaklarını dolduran geleceği belirsiz yüzbinlerce Suriyeli.

Haberin Devamı


Bunlar şu an için önemsiz detaylar. Hamaseti gerçeklerden ne kadar koparırsan müritlerden o kadar çok alkış alırsın. Durmak yok devam!


Şerefsiz ve kıt zekâlı olarak ben mi? Aklım erdiğince, dilim döndüğünce yine gerçekleri anlatmaya çalışırım. Sonunda rakamların haklı çıkacağını bilerek!


Dikkat ederseniz 17/25’in lafını bile etmedim daha!

Yazarın Tüm Yazıları