İlham veren pideler

Ramazan pidesiyle 10 dakikada hazırlayabileceğiniz, hepsi çok kolay ve çok lezzetli üç öneri...

Haberin Devamı

1- Pastırmalı, kaşarlı kallavi pide

 

Ne lazım?

1 çorba kaşığı tereyağı, 4 dilim çemenli pastırma, 1 adet ufak kapya biber, 250 gr. kaşarpeynirİ, 1/2 çay kaşığı pul biber, 2 dal nane

 

Nasıl yapılır?

 

◊ 1 çorba kaşığı tereyağını yarım çay kaşığı pulbiberle birlikte küçük bir tavada kızdırın.
◊ Bayatlamış pidenin kenarlarından 1 parmak boşluk bırakarak orta kısmının üstünü elinizle kopartarak alın ve erittiğiniz tereyağı ve pulbiber karışımını pidenin kenarlarına ve ortasına fırçayla yedirerek sürün.
◊ Üzerine rendelenmiş kaşarpeynirini serpin.
◊ 1 adet kapya biberi yarım halkalar halinde, 4 dilim çemenli pastırmayı da şerit şerit doğrayıp pidenin üzerine koyun.
◊ Pideyi pişirme kâğıdıyla birlikte fırın teline yerleştirin ve fırına koyun.
◊ 220 derecede, ızgara modunda çalışan fırında 4-5 dakika içerisinde mis gibi pastırmalı kallavi pideniz hazır olacaktır.
◊ Çıkarıp üzerini nane yaprakları ile süslerseniz ayrı bir ferahlığı olacaktır.

 

Haberin Devamı

2- Kavurmalı, kolotlu pide

 

Ne lazım? 1 çorba kaşığı tereyağı, 100 gr kavurma, 200 gr. kolotpeyniri, yarım çay kaşığı pul biber, 2 dal kekik

 

Nasıl yapılır?

 

◊ 1 çorba kaşığı tereyağını yarım çay kaşığı pulbiberle birlikte küçük bir tavada kızdırın.
◊ Bayatlamış pidenin kenarlarından 1 parmak boşluk bırakarak orta kısmının üstünü elinizle kopartarak alın. Böylece kenarlı bir pizza gibi olacak.
◊ Erittiğiniz tereyağı ve pulbiber karışımını pidenin kenarlarına ve ortasına fırçayla yedirerek sürün.
◊ Üzerine rendelediğiniz 200 gram kolot peynirini serpin. Sonra kavurmayı yayın.
◊ Pideyi pişirme kâğıdıyla birlikte fırın teline yerleştirip fırınlayın.
◊ 220 derecede, ızgara modunda çalışan fırında 4-5 dakika içerisinde mis gibi kavurmalı pideniz hazır olacak.
◊ Çıkartıp üzerini 2-3 dal kekik yapraklarıyla süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Haberin Devamı

3- Sebzeli, beyaz peynirli hafif pide

 

Ne lazım?

 

1 adet enginar, 1/2 adet sakız kabak, 200 gr. beyazpeynir, 3 diş sarmısak, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 dal taze soğan, 2 dal dereotu, 1 çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pulbiber

 

Nasıl yapılır?

 

◊ Havanda yarım çay kaşığı tuzla birlikte 3 diş sarmısağı iyice dövün.
◊ Üzerine 4 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.
◊ Bayatlamış pidenin kenarlarından 1 parmak boşluk bırakarak orta kısmının üstünü elinizle kopartarak alın.
◊ Hazırladığınız sarmısaklı zeytinyağını pidenin üst kısmına fırçayla sürün.
◊ Üzerine incecik, jilet gibi dilimlediğiniz yarım adet sakız kabağını ve 1 adet enginarı gelişigüzel yerleştirin.
◊ 200 gr. beyazpeyniri küp küp doğrayıp kabak ve enginarların üzerine yerleştirin.
◊ İnce ince doğradığınız 3 dal taze soğan ve 2 dal dereotunu da serpin.
◊ Son olarak birer çay kaşığı pulbiber ve karabiber serpin ve tüm malzemeleri kabaca pidenin içerisinde karıştırın.
◊ Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını da pidenin üzerine gezdirip pideyi pişirme kâğıdıyla birlikte fırın teline yerleştirin ve fırına koyun.
◊ 220 derecede, ızgara modunda çalışan fırında 4-5 dakika içerisinde hafif pideniz hazır olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları