Dünya değişti, Office 2016 da!

Haberin Devamı

Yazılımların değil, servislerin yükseldiği bir evrende geleneksel bir yazılım şirketi hayatta kalabilir mi? Çalışma alışkanlıklarının değiştiği, adına iş dediğimiz hayatta kalma misyonlarının insanların mobil gölgesi haline geldiği bir dünyada Word ve Excel ile rekabetçi kalınır mı?


Yanıt, şartlı evet. 1 milyon şirket, Google Drive’ı ortak çalışma ve depolama alanı olarak tercih ediyor. Açık kaynak alternatifler pazar payını artırıyor. Millenial neslin her özellik için ayrı servisi tercih ettiği zamanlardayız.
Ancak şu realite hâlâ karşımızda duruyor: İnsanoğlu ne kadar değişmek istese de, alternatif hizmetleri denese de Office programlarıyla ilişkisini kesebilmiş değil. Gezegendeki 7 kişiden biri Office ürünlerini kullanıyor. Her ürün güncellemesi, milyonlarca kişinin hayatını doğrudan ilgilendiriyor.
Kaçıranlar için, yerimiz yettiğince Office 2016’nın yeni ve temel özelliklerine göz atalım.

Haberin Devamı

* BİRLİKTE DÜZENLEME: Office 16 ürünlerinin görünüm ve hissiyat olarak önceki sürümlerden büyük bir farkı bulunmuyor. Yabancılık hissetmeyeceksiniz. En çarpıcı değişimse bulutun devreye girmesi: Office tek bir kişiye hitap eden bir üründen “Ekip olun, birlikte çalışın!” diyen bir ortak çalışma aracına dönüşmüş durumda.
Artık grup halinde hazırlanan bir dosyayı revize etmek için dokümanı pinpon topu gibi birbirinize atıp durmak zorunda değilsiniz. OneDrive’ı kullanmak kaydıyla kullanıcılar artık PowerPoint, Word veya OneNote dosyasının üzerinde gerçek zamanlı olarak çalışabiliyor. Dosyaya ulaşma yetkisi olan her kullanıcı farklı rengli imlece sahip. “Hop napıyorsun!” demek ihtiyacı baş gösterdiğinde üstüne tıklayıp kişiyle Skype’tan dırdırlaşabiliyorsunuz. Eğer bir kullanıcının dokümanı berbat ettiğini düşünüyorsanız, (ki olacak) “Geçmiş” içinde aynı dosyanın önceki versiyonlarına da ulaşılabiliyor.

* TELL ME: Excel’de öne çıkan en büyük yenilik ‘Tell Me’ (Söyle bana) kutusu. (Endişelenmeyin PowerPoint ve Word’de de mevcut) Tell Me bir arama kutucuğu. Program içinde arayıp da bulamadığımız komutlara kestirmeden ulaşmamızı sağlıyor. Ne yapmak istediğinizi kutucuğa yazmanız yeterli.

Haberin Devamı

* SMART LOOKUP: Microsoft Word’ü daha akıllı hale getirmiş. Öne çıkan özelliklerden biri de Smart Lookup. Artık Bing ve Wikipedia gibi kaynakların entegre yardımıyla bir kelimenin ya da parçanın anlamını Google’lamadan öğrenme şansınız mevcut.

* SWAY: Microsoft’un başlarda tek başına bir uygulama olarak tasarladığı ürün Office’in içine girdi. Sway, hızlıca janjanlı medya sunumları hazırlayıp websitelerine iliştirmeye yarıyor.

* E-POSTA: Outlook’taki Clutter özelliği sizin e-mail döngünüzü ve en çok etkileşime girdiğiniz kişileri analiz ederek gelen e-postaları önceliklere göre ayrı dosyalara koyuyor.


Başarısını yolda göreceğiz

Özetle, uzun yıllardır standardı belirliyor olmanın verdiği alışkanlık avantajını değişime çevirmek için pencere Microsoft adına hâlâ açık. Microsoft, Office 2016’da da bu idealin peşinden gidiyor. Yeni özellikler de dönüşümün ışığını veriyor. Sürekli update edilen bir ürün olacağı için başarılı olup olmayacaklarını yol üstünde göreceğiz. Ancak şu bir gerçek ki, hiçbir pencere sonsuza kadar açık kalmıyor.

Yazarın Tüm Yazıları