Cüzdan sizinle olsun!

Yıldız Savaşları girdabından sadece sinema bileti alarak kurtulamazsınız. Aklınızı çelecek birçok teknolojik oyuncak da raflardaki yerini aldı. İşte güçte ve bütçede dalgalanma yaratması olası Star Wars ürünleri...

Haberin Devamı

Yıldız Savaşları çılgınlığına Aralık ayı boyunca maruz kaldık. Bu esnada 3 farklı insan tipi karşımıza çıktı. Yıldız Savaşları fanatikleri, dışlanmamak için mevzuyu biliyormuş gibi yapanlar ve söz konusu fırtınaya karşı tavır geliştirenler. Alttaki paragraflar daha çok ilk iki maddeye girenleri ilgilendiriyor.

Malumunuz, hediye sezonundayız ve neredeyse tırnak makaslarının bile ışın kılıcı şeklinde tasarlandığı bir dönemden geçmekteyiz. Ancak paranoyak olmak takip edilmediğinizin bir göstergesi olmadığı gibi, irasyonel alışveriş dönemleri de alınabilecek harika ürünlerin var olmadığını kanıtlamıyor. Bu hafta ben de sizlere (acısıyla tatlısıyla) bazı dijital Star Wars ürünlerini anlatacağım.

BB-8 Starwars Droid

Yıldız Savaşları 7: Güç Uyanıyor filminin en çok konuşulan karakterlerinden biri BB-8 droid’i. R2-D2 artık mahallenin ağır abisi kıvamına gelmişken, BB-8 daha muzip ve minyon haliyle evde besleme dürtüsü yaratıyor. Sphero firması ise bu dürtünün geleceğini hissedip ürünü piyasaya çıkardı bile. Ama oyuncak sanmayın. Cihaz; ses tanıma ve sesle komut alma özelliğinin yanısıra, mobil cihazlarla da yönlendiriliyor, video kaydedebiliyor. (Fiyatı 599 lira – D&R)

Haberin Devamı

HP Star Wars Special Edition

Yıldız Savaşları aslında iyi ve kötü arasındaki dengenin hikayesi. HP’nin Yıldız Savaşları’na özel ürettiği dizüstü bilgisayar ise gücünü karanlık taraftan almış. İmparatorluğa selam çakan tasarımı, kırmızı arka aydınlatmalı klavyesi ile Kylo Ren’in bile sakinleşmesini sağlayabilecek bir ürün olarak öne çıkıyor. 7 saat pil ömrü ve Intel i5 işlemci ile gelen ürün benzerlerinden daha fazla el yakıyor, ancak sınırlı sayıda üretildiğinden ikinci el piyasasının daha iyi olmasını bekleyebiliriz. (Fiyatı 2299 lira – Teknosa)

 

Stormtrooper Bluetooth Hoparlör

 

6 filmdir ezilip ötekileştirilen, “Sevinmek için sevmedik” mottosuyla yetiştirilen Stormtrooper’lar Güç Uyanır’da bir nebze de olsa kişilik kazanıyor, attığını vuruyor (36’da 1). Sadece bu durumun şerefine bile bir adet Stormtrooper maskesi şeklindeki bluetooth hoparlörlerden alınabilir. (129 lira - http://www.firebox.com/product/7222/Stormtrooper-Bluetooth-Speaker )

 

Haberin Devamı

Templar V2 Işın Kılıcı

Güç Uyanıyor filminin en dikkat çekici taraflarından biri Kylo Ren’in 3 tarafı ışınlarla çevrili kılıcı idi. Saber Forge firması aslına birebir uygun ışın kılıçları (ışın hariç) üretiyor. Bu kılıçların fiyatları ise 860 liradan başlamakta. (https://www.saberforge.com/)

Darth Vader kulaklıkları

Evet, Darth Vader galaksiden göçeli uzun zaman oluyor. Ancak onsuz bir Star Wars yazısı hep eksik kalmakta. Bu kulaklıklar ise benim favori Vader ürünüm. Artık müzik dinlerken arkadan para uzatmak için sırtınıza vuran o dayı bu kararını tekrar gözden geçirecek. (Fiyatı 45 lira - http://www.amazon.com/gp/product/B008ELDSJM )

Kutu...Kutu...

Galaksi nasıl kurtulur?

Haberin Devamı

Dikkat! Dikkat! Yazının bundan sonrası spoiler içerir. Filmi izlemeyenler devam etmesin.

  • Anakin soyundan gelenler doğum kontrol yöntemlerine yönelsin. Belli ki bu yavruların dedeye çekme ihtimalleri daha güçlü.
  • Çocuk olduysa da “sende acayip güç var” diye gaz verilmesin el kadar bebeğe. Luke daha geç yaşta aldı kursunu, sıkıntı olmadı. Anakin’in ergenliği zaten galaksi için sorunlu geçmişti. Bir ergenin Natalie Portman uğruna her yola girmesi normal değil mi? Kylo Ren de istediği olmayınca babasına kızıp kapıyı çarpacağı yaşlarda ışın kılıcı ile kumanda masası dövüyor. Böyle bir galaksiden hayır gelir mi? Karanlık tarafa da yazık.
Yazarın Tüm Yazıları