Bi aramızı yapp be telefon!

“Uzun mesafe ilişkisini nasıl yürütürüm?” diyenler... Biliyoruz, tarihin tozlu sayfaları uzaktaki sevgili ile ilişki yürütmeye niyet edip hüsrana uğramış âşıklarla dolu. Ama üzülmeyin, artık bunun için de app’ler var!

Haberin Devamı

Etrafınızda, Facebook duvarınızda, Instagram’da mesut çiftler görüyorsunuz. Telefonlarının ön kamerasına gülümsüyorlar. Selfie çubuklarıyla tuhaf bir yakınlık kuruyorlar. Hâlâ aşırı mutsuzluk yetmezliğinden vefat etmedilerse minik bir insanı dünyaya getirerek ve onun her anını gözümüze sokarak yaşıyorlar zaferlerini. Çünkü bu bulaşıcı bir vaka. ‘Evlenip çocuk yapma zorunluluğu’nun kalabalıklar tekrar ettiği için içselleştirilmesi gibi yüzyıllar da sürmedi yayılması. Zombi kıyameti gibi bir anda olup bitti her şey.

 

Ama ne yazık ki özellikle dijital evrende gördüğünüz mutluluk tablolarının büyük çoğunluğu (istisnaların kaide ile ilişkisini sabit değişken alalım) bir mübalağa sanatçısının elinden çıkıyor, üzüntü perdeciliği yapıyor. Eserler sahte bir üstünlük duygusu içinde hasetli beğenilere sergileniyor.

 

Haberin Devamı

Ben coşkuları kadar acı çektiklerini de saklamayan tabloların daha sahici olduklarına daha fazla ikna oluyorum. Mesela, uzun mesafe ilişkileri buna çok iyi bir örnek. İki insanın tüm istatistiksel ve tarihi gerçekleri yok sayıp uzaktan bir ilişkiyi yürütmeye niyet etmesi sadece çok gerçek duygularla açıklanabilir (Ya da o kişiyi tam tanıyamamakla). Görüşme az, dokunma yok, özlem bol, paranoyak öğeler artıyor, tam senkron olmayan çifte hayat sınanıyor. Teknoloji de bu zor ilişki şeklini daha sürdürülebilir hale getirmek için bazı romantik ve pratik çözümler sunuyor.

 

Açık görüşme
Bu paragraf aslında hepinizin bildiği çözümleri içeriyor. Ama pas geçmek mümkün değil. Eğer uzun mesafe ilişkileri bundan 10 yıl önceki kadar katlanılmaz değilse bunda en büyük pay mesajlaşma ve görüntülü konuşma uygulamalarının. O yüzden teşekkürler Skype, Tango, WhatsApp, Facebook Messenger, Facetime.

 

App’ler kanatlandırır!
Minnoştikoların daha sık görüşmesinin önündeki en büyük engellerden biri seyahat maliyetleri. Biliyorsunuz özellikle uçak bileti fiyatlarının yere ve zamana göre değişimi politikacıları bile kıskandıracak nitelikte. Skyscannner ve Hoppers gibi uygulamalarla en uygun bileti bulabilirsiniz. Biirlikte bir yere gitmeyi planlıyorsanız ama maliyetine göre henüz karar vermediyseniz Google Flights’a da bir göz atın.

 

Haberin Devamı

Bizim özelimiz!
Facebook’ta paylaştığınız çift fotoğraflarınızın altında akraba işgali istememek sizin de hakkınız. Avocado uygulamasıyla sohbetler, fotoğraflar özel bir alanda tutulabiliyor. Between, benzer hizmetler sunan bir başka seçenek. Öte yandan göndereceğiniz fotoğraf ya da videonun internette iz bırakmamasını istemek de bir ihtiyaç. O zaman Snapchat!

 

Bu şarkı bizim şarkımız olsun!
Özellikle Sony Walkman kuşağından gelenler beni daha iyi anlayacaktır, sevgili ya da arkadaş ile aynı şarkıyı dinlemek için kulaklık paylaşmak diye tatlı bir alışkanlık vardı 80 ve 90’larda. Lisn uygulaması birbirinden uzak sevgililerin eşzamanlı aynı şarkıyı dinlemesini sağlıyor. Tıpkı bir kulaklığı paylaşmışlar gibi...

 

Haberin Devamı

Parmaklar da öpüşür!
Couple da yukarıda bahsettiğim Avocado ve Between’e benzer bir uygulama. Ancak bir farkı ile ayrı bir paragrafı hak etti bence. Thumbkiss adlı özellik ile ekran üzerinde aynı noktaya iki sevgili parmaklarını eşzamanlı bastırdığında iki telefon da titreşiyor. (Patrick önerisi: Lisn ile birlikte de kullanılabilir)

 

Şafak saya saya biter
‘Bir sonraki görüşmeye ne kadar kaldı?’, ‘Biz neden böyle bir ilişkiye kalkıştık?’, ‘Bu yanımdaki kim?’ gibi soruların yanıtları için de bir mobil uygulama mevcut. Long Distance app bir geri sayım takvimi ile birlikte geliyor. Wi-Fi araması, uzun mesafe ilişkilerle ilgili blog yazıları ve tavsiyeler de bonus.

Yazarın Tüm Yazıları