Bekarlık sultanlığı için dört faydalı eser

Bakmayın batıl inanışlara, bekarlığın da kendine göre zorlukları mevcut. Ancak farklı markaların farklı teknolojileri imdada yetişiyor...

Haberin Devamı

Acı bir gerçeği açıklayarak bu haftaki yazıya başlamak istiyorum: Çamaşır, ütü ve bulaşık kendi kendine çözülen meseleler değil. Bir tencereye servet ödemeniz onun kendini yıkayabilmesini sağlamıyor, kırışıklık üzerine biraz düşünsünler diye yalnız bıraktığımız gömlekler “Yarın toplantı var” telaşına kapılmıyor. Maç yorumları izlerken, FIFA atarken, yemek sandalyesinden popomuzu ayırmayı bölünmez bütünlüğümüze yönelik tehdit olarak algılarken ev işleri aslında birileri tarafından yapılıveriyor. Genelde çoğu hemcinsim de yalnız yaşamaya başladığında bu realiteyle yüzleşiyor. 

Bu bir travma. Atlatmanın en kestirme yolu ise yine teknolojiden geçmekte.

 

1- LG TRUE STEAM

Bekarlık sultanlığı için dört faydalı eser

Haberin Devamı

Bulaşıklar mesela. Hayatım boyunca bulaşık makinelerini sorguladım. Önceden yıka, anneysen çılgınca yıka, sonra makineye diz, bekle, bitince teker teker yerleştir. Bu, ders notlarını 4 kere tekrar edip sınavdan yüksek not almaya benziyor. Ama sınıfı geçmenin daha pratik bir yolu olmalı. LG’nin True Steam bulaşık makineleri (Türkiye’de sadece D1455CF modeli mevcut) ön yıkama yapmadan makineye bulaşıkları dizmeyi mümkün kılmış. (Evet, bekar bulaşıklarında da geçerli.) 
Bulaşık ile ilgili bir başka pratik yöntem daha var. Buna da Patrick teknolojisi diyebiliriz: Yıkama bittikten sonra makineyi boşaltmayın. Gerektikçe makinenin içinden temizleri kullanın. 2-3 günlük bulaşık lavaboda birikince kullandığınız bulaşıkları eski yerlerine koyup makineyi çalıştırın. Bakın, tek yazıda hem ön yıkamadan hem bulaşık yerleştirme operasyonundan kurtuldunuz.

 

 

2- iKETTLE

Bekarlık sultanlığı için dört faydalı eser

Üşengeçlik fabrika ayarlarımıza özenle yerleştirilmiş bir özellik. Wi-Fi bağlantısı ile çalışan iKettle ile evin herhangi bir bölgesinden su kaynatılabiliyor. Su kaynatmak için alarm kurup, sabah sıcak yatakta 5 dakika daha uyumak da mümkün. Evet, dünyanın en önemli 5 dakikası o. iKettle’ın Türkiye’ye kargosu mevcut. (http://www.amazon.co.uk/iKettle-Wi-Fi-Electric-Kettle-2400W/dp/B00BHXAWX4)

 

 

Haberin Devamı

3- NUYU

Bekarlık sultanlığı için dört faydalı eser


Yalnız uyumak eskisi kadar soğuk değil. Aslen bir çarşaf olan ve Health o-meter tarafından üretilen Nuyu uyku sistemleri ile yatağınızın başlangıç ısısını ayarlıyorsunuz, Nuyu uykunuzun evresine göre bu sıcaklığı otomatik olarak değiştirip iyi bir uyku çekmenizi sağlıyor. (http://www.healthometernuyu.com/nuyu-products/sleep-system/sleep-system/HNY500-000.html)

 

4- SKYBELL

Bekarlık sultanlığı için dört faydalı eser

Misafirperver bir kültürden geliyoruz. Kapımıza her gelen çok değerli. Artık kapıya not bırakma devri de geride kaldı. Akıllı kapı zili SkyBell ile evde olmasanız bile misafirin zile bastığını duyacaksınız. (http://www.skybell.com/)

 

 

Yazarın Tüm Yazıları