Paylaş
İnteraktif reklam ajansı Be2do çatısı altında faaliyet gösteren e-otel.com, evcil hayvanları kabul eden tatil mekanlarıyla ilgili de hizmet veriyor. "Evcil hayvan kabul eden otellere pozitif ayrımcılık uyguluyoruz" sloganıyla hayli geniş bir kaynak sunuyor. Be2do Genel Koordinatörü Devrim Altaylı’nın da iki kedisi ve golden retriever cinsi bir köpeği var. "Tatile çıkarken köpeğinizi bir yere bırakmak gerçekten güç. Çocuk gibiler. Madem böyle bir proje yapıyoruz, evcil hayvan kabul eden otelleri de özellikle belirtelim diye düşündük" diyor. Sitenin portföyünde, evcil hayvan kabul eden 200’e yakın işletme bulmak mümkün. Çok yakında engelli odası bulunan oteller, sigara içilmeyen oteller gibi bölümler de eklenecek.
Site, tatilinizi geçirmek istediğiniz bölgede, belirlediğiniz özelliklere sahip mekanların e-kataloglarını hazırlayıp, bu kataloglar üzerinden daha isabetli seçim yapılabilmenizi sağlıyor. İki türlü e-katalog sistemi var. İlkinde sisteme üye olan otel ya da firmalar bilgilerini veritabanına aktarıyor. Siz de konaklama yeri ve tipi gibi kriterlere göre arama yaparak kendinize özel katalog yaratıyorsunuz. Otel rezervasyon butonları sayesinde işletmenin kendi rezervasyon sayfasına yönlendiriliyorsunuz. İkinci katalog sistemindeyse tatil mekanlarının var olan kataloglarını inceliyorsunuz. Beğendiğiniz otel, pansiyon ve tatil köyünün sayfasına kişisel notlarınızı yazarak arkadaşlarınızla karşılıklı görüşlerinizi paylaşabiliyorsunuz. Yani bir çeşit chat yaparak tatil planı oluşturuyorsunuz.Hakan GENCE
İŞTE OTELLER
The Marmara Bodrum: Aynı odada kalıyorsunuz. Hayvanlar için özel tabaklarda mönü seçenekleri sunuluyor.
Selinus Otel: Antalya’da. Hayvanınızın uysal olduğuna inanılırsa aynı odayı paylaşmanıza izin veriliyor. Yaramaz köpekler yan bahçeye alınıyor. Ottoman House: Göreme’de. Petinizle teras katındaki özel odalarda konaklayabilirsiniz.
The Marmara Pera: Otel içinde hayvanlarınızı tasmayla dolaştırma şartı var. Aynı odada kalabilirsiniz.
Göynük Mudurnu Doğal Yaşam Oteli: Kediler kafes içinde, köpeklere bahçede bakılıyor.
Sığınak Otel: Keşan’da. Küçük hayvanlar kabul ediliyor. Büyük olanlar bahçede bırakılıyor.
Ankara Hilton: Sağlık karnesini kontrol ettikten sonra zararlara karşı bir form imzalatıyorlar. Köpeğinizin 15 kiloyu geçmemesi lazım.
Ağva Club Grand Becassier: Odalarda evcil hayvanınızla kalmanıza izin veriliyor.
Çardak Villa: Çeşme’de. Ufak köpekler odalarda, büyükler dıştaki bölümde kalıyor.
Datça Serenity Pansiyon: Çok havlamayan köpekleriniz sizden ayrılmıyor.
Ayvalık Cunda Otel: Rahatsızlık vermeyeceği düşünülen hayvanlar odanızda sizinle kalabiliyor.
Sheraton İstanbul: Sessiz hayvanların odanızda sizinle tatil yapmasına izin var.
Dedeman Club Bodrum: Evcil hayvanınız odanızda sizinle olabiliyor.
Holiday Inn Bursa: Sessiz evcil hayvanlara izin veriliyor.
Tavşanlarda tüy topağı problemi
Kedilerde olduğu gibi tavşanlarda da sindirim sistemiyle ilgili problemlerin en önemlilerinden biri tüy topakları. Kendilerini temizlerken yuttukları tüylerin tavşanların sindirim sisteminde bulunması son derece doğal. Normal sindirim sistemi işlevleri ile bu tüyler düzenli olarak ve sağlık sorununa yol açmadan dışarı atılır. Ancak hatalı veya yetersiz beslenme, kötü bakım ve yaşam koşulları, stres, vücutta sindirim sistemini etkileyen başka hastalıklar nedeniyle bu tüyler topaklar halinde birikip kalarak, sindirim sisteminde daralma ve tıkanmalara, tedavi edilmediği durumlarda çok daha ciddi hastalıklara ve ölüme neden olabilir.
Tüy topaklarının vücutta birikip sindirim sistemi problemlerine yol açtığı durumlarda en çok görülen belirtiler: İştahsızlık, kilo kaybı, dışkı miktarında ve sayısında azalma, dışkı kıvamında değişiklik, karın bölgesinde ağrıya bağlı belirtiler ve diş gıcırdatma, halsizlik, uzun süren durumlarda depresyon ve bitkinlik görülebilir. Belirtiler şiddetlendiği halde tedavi edilmeyen tavşanlarda ölümler görülebilir. Bu belirtileri gördüğünüzde vakit kaybetmeden veterinerinize başvurmalısınız. Sindirim sisteminde tıkanmanın çok ciddi olduğu durumlarda, cerrahi müdahale ile tedavi gerekli olabilir.
Tavşanların sindirim sistemlerinde tüy topaklarının oluşmasını engellemek, vücuttan düzenli ve kolayca atılmalarını sağlamak için lif oranı yüksek, karbonhidrat oranı düşük beslenme faydalı olur. Lif açısından zengin taze ot ve sebzeler sindirim sistemi hareketlerini arttırarak tüy topaklarının oluşmasını engeller. Uygun ve dengeli bir beslenme uygulanması önemli. Tavşanın düzenli olarak oynaması ve enerji harcaması sadece kaslarını değil sindirim sistemini de sağlıklı tutar. Bunun yanı sıra tüylerini düzenli olarak fırçalamak, yutacakları tüy miktarını azaltır. Tavşanınızın yaşam alanındaki stresi, gürültüyü azaltmak, bakım ve yaşam koşullarını iyi düzeyde tutmak da bu problemi önlemede etkili olacaktır.
Paylaş