Köpeğinizi sabah servise bindirin siz işteyken o anaokuluna gitsin

İstanbul’a 50 dakika mesafedeki Şile Ulupelit Köyü’nde bulunan Wof Wof Köpek Oteli, huzurevinden sonra şimdi de anaokulu açtı.

Gündüz kreşi de diyebileceğimiz hizmetle, köpekler evlerinden servis aracıyla toplanıyor, sahipleri işteyken kocaman bir bahçede keyif içinde koşturuyorlar. Akşam yine servisle evlerine dağıtılıyorlar. Geldiklerinde yemeklerini yemiş, eğlenmiş ve temel ihtiyaçlarını karşılamış oluyorlar. Böylece evde yalnız kalıp, havlama, uluma ya da küçük yaramazlıklar yapma yöntemine başvurmadıkları için özellikle apartmanda yaşayan sahiplerine büyük kolaylık sağlıyorlar.

Köpeğini yanına alamayan ama nereye bırakacağını da bilemeyen İstanbullular’ın imdadına yetişen köpek oteli Wof Wof’un şimdi bir de anaokulu var. Şile yolu üzerinde, İstanbul’a 50 dakika mesafedeki Ulupelit Köyü’nde, beş dönümlük bir arazi içinde yer alan otelin sahipleri Filiz-Şefik Özşapçı çifti, “Anaokulumuz özellikle apatmanda yaşayan köpek sahipleri için düşünüldü. Köpekler sahipleri işe gittiğinde maalesef sessiz kalıp bekleyemiyor, havlıyor, uluyor ya da yaramazlık yapabiliyor. Anaokulumuz sayesinde sabah sahipleri işe giderken köpekler de servislerine binip buraya gelecek. Akşama kadar bol bol koşup oynayacakları, arkadaşlarıyla sosyalleşecekleri, eğlenecekleri, enerjilerini atacakları bir okul bu. Sahiplerinin işten dönme saatinde onlar da yine servislerine binip evlerine dönecekler” diyor.

VİCDAN AZABINDAN KURTARIYOR

Uygulama sayesinde köpek sahipleri işe giderken mahsun ve üzgün bakışlara maruz kalmadan ve bütün gün “Şimdi yalnız başına ne yapıyordur” sorusunu akıllarına getirmeden huzurla çalışabilecek. Köpekler beslenmiş, eğlenmiş, yorulmuş, temel ihtiyaçlarını karşılamış olacaklar. Eve geldiklerinde sahipleriyle sakin bir akşam geçirmek isteyecekler. Çünkü ertesi gün yine okula gidecekler. Uygulama için ne kafesler ne de küçücük beton zeminli karanlık bölmeler var. Özşapçı çifti, “İnsanların bile gelip yaşamak isteyeceği bir mekan hazırladık” diyor.

Çiftin kendilerine ait 14 köpeği bulunuyor. Filiz Özşapçı, “Bizi bu yola sokan onlar. Yaşadığımız sıkıntılarla baş etmeyi öğrendik. Başkaları da aynı sıkıntılardan mustarip olmasın istedik” diyor. Kendilerine emanet edilen köpeklerin gün içinde fotoğraflarını çekip sahiplerine mail atıyorlar. Agresif ve hırçın tabiatlı köpekleri çiftliğe almıyorlar.

Ayrıntılı bilgi (216) 736 51 66 nolu telefondan alınabilir.

VERİLEN HİZMETLER

- Özel servisle sabah evden alınıp akşam bırakılma.
- Günlük yemek servisi.
- Köpeğe özel beslenme planı hazırlanması.
- Diyet yapan veya özel gıda tüketimi olanlara özel hizmet.
- Kafessiz sistemde gözetim.
- Her türlü ilaç ve ilkyardım ekipmanı.
- Rutin veteriner hizmeti.
- Veteriner hekimin bilgisi dahilinde acil ve istenmeyen durumlarda müdahale.
- Atlanmış aşı ve parazit uygulamalarının tamamlanması.
- Acil durumda akşam konaklama.

Demodeks uyuzu nedir nasıl tedavi edilir

Bu hafta bir okuyucumuzdan gelen soruya cevap veriyoruz. Bir yaşındaki cocker spaniel ırkı köpeğine, demodeks uyuzu teşhisi konmuş. Tedavisi hakkında bilgi almak istiyor.

Demodeks uyuzu deride görülen bir dış parazit hastalığı. Neden olan parazit, 0.25 mm boyunda bir uyuz etkeni. Genellikle sağlıklı deride de hastalık yapmadan yaşayabilen bu parazit, özellikle vücut direncinin ve bağışıklık sisteminin zayıfladığı durumlarda hastalığı oluşturur. Diğer uyuz tiplerinden farklı olarak konakçı olduğu canlı organizmanın vücudu dışındaki çevrede yaşayamaz. Bundan dolayı hastalığın bulaşması çevre yoluyla değil direkt olarak bu hastalığı taşıyan başka bir hayvanla deri teması sonucunda gerçekleşir. Bulaştıktan sonra hastalığın açığa çıkmasındaki en önemli etken ise bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır.
Hastalığın başlamasını takiben uyuz böceklerinin tüy foliküllerine yerleştiği bölgedeki deride tüyler dökülür, kırmızı, kalınlaşmış, genellikle kabuklu, çoğu kez de yağlı veya nemli bir deri tabakası gözlenir. Bu belirtiler her zaman olmamakla birlikte genellikle ilk olarak ağız ve göz etrafı gibi kafa bölgesindeki deride ortaya çıkar. Daha sonra ense, karın bölgesi, bacak ve ayaklarda aynı belirtilerle hasta deri bölgeleri oluşturur.
Teşhis edilebilmesi için hastalıklı deri bölgelerinden kazıntı ve biyopsi örneği alınarak mikroskobik olarak incelenmesi gerekir. Özellikle biyopsi örneğinin incelenmesi sırasında mikroskopta kolayca görülürler.

Tedavisinde dışarıdan deriye uygulanabilecek solüsyon, losyon ya da şampuan tarzında ilaçların yanı sıra, özellikle yaygın olarak seyreden durumlarda ağız yoluyla da ilaçlar kullanılabilir. Dışarıdan deriye uygulanan ilaçların başında amitraz içeren preparatlar gelir. Ağızdan kullanılan ilaçlar içinde ise en yaygını ivermektin içeren preparatlardır. Yine ağız yoluyla kullanılan ilaçların içinde milbemycin içeren preparatlar da demodeks uyuzunun tedavisinde kullanılır. Veteriner hekiminiz köpeğinizdeki demodeks uyuzunun yaygınlığına ve köpeğinizin kilosuna göre bu ve benzeri ilaçlardan bir veya bir kaçını belirleyip uygun doz ve süre ile uygulayacaktır. Tedavisi genellikle 2 ile 8 ay arasında sürer. Bu arada köpeğinizin bağışıklık sistemindeki yetersizliklerin giderilmesine yönelik yapılacak tedaviler de bu süreyi kısaltır. Tedavinin sona erdirilmesi için mikroskobik muayenede uyuz etkenlerinin görülmemesi gerekir. Olumlu sonuç alındıktan sonra da hastalığın yeniden oluşmasını engellemek ve kontrol etmek amacıyla düzenli olarak deri muayenelerinin tekrarlanması oldukça faydalı olur.

Pako pano

Annesiz oldukları için evde büyüttüğüm 1.5 aylık erkek ve dişi bebeklere özenle, sevgiyle bakılacakları aileler arıyorum. Evde çok kedim olduğu için onları fazla tutma şansım yok malesef. İstanbul. Tel: (216) 384 51 65.

Üç aylık, sağlıklı ve evcimen bir hanım kız. İlk bakımları yapıldı, kum ve kuru mama alışkanlığı var. Ortalıkta koşturmaya bayılan oyuncu bir yavru. Ama yuvadan uçmasının vakti geldi. Onu ömür boyu sevecek bir yuva arıyoruz. İstanbul. Tel: (216) 384 51 65.

İzmir’de çocukların peşine takılıp gece yarısı şaşkın bir şekilde sokakta dolaşıyormuş bu bebek. Şu anda evimizde. Parazit aşısı yapıldı, tertemiz. Çok sakin, geceleri bağırmıyor. Tuvalet eğitimi var. Evden atıldığını sanıyoruz. Dalmaçyalı kırması, 2 aylık gibi. Onu sahiplenirseniz, hep arkanızda olacağımdan emin olabilirsiniz. Bahçeli evi olanlar için de iyi bir köpek olacağını düşünüyorum.
İzmir. Tel: (533) 550 37 17 - (232) 382 60 62.

Bu güzel tekirimiz 2 aylık, çok uslu, parazit tedavileri yapıldı, kuru mama yiyor. Tuvalet terbiyesi mükemmel. Böyle bir bebeğiniz olsun istiyorsanız, bizi arayın. İzmir. Tel: (537) 523 22 33 - (555) 544 51 14.
Yazarın Tüm Yazıları