BUGÜN, bazıları bana esin ve başvuru kaynağı olan birkaç kitaptan söz etmek istiyorum.
Önce bir edebiyat yapıtı:
"Edebiyatta 30 Yıl"ınanısına yayınlanan "Ben Hep Seni Yazdım"ın (Özgür Yayınevi) yazarı Atilla Birkiye’yi demek ki ben de otuz yıldır tanıyorum. O sırada Memet Fuat’ın komutası altında Yazko Edebiyat dergisinde çalışıyordu.
"Ben Hep Seni Yazdım" aşka ve aşkın durumlarına dair bir düş kitabı... Atilla Birkiye bu kitaptaki denemelerinde yine "tutku" ve "aşk"ı yazarken, "düşsel olan"ın izinden giderek erotik atmosferler kuruyor(muş)... Yayınevinin arka kapak yazısına "Muş" takısını ben ekledim. Bundan sonra Atilla Birkiye "Aşk Yazarı" ününden zor kurtulur artık!
* * *
Günümüzün en önemli bilim adamlarından dinbilimci Dr. Hasan Aydın’ın iki kitabını tanıtmak istiyorum: Bilim ve Gelecek Kitaplığı tarafından yayınlanan (2008) "Postmodern Çağda İslam ve Bilim" ve Naturel Yayınevi tarafından yayınlanan (2005) "İslam Düşünce Geleneğinde Bilgi Kuramı: Eleştirel Bir Yaklaşım" adlı çok önemli felsefi, teolojik, sosyolojik kitaplar. Gerçekleri bilmece haline getirmeyen, aydınlık ve anlaşılır bir bilim felsefesi!
Dr. Hasan Aydın’ın akademik nitelikli başka önemli kitapları da var: "İslam Düşünce Geleneğinde Din-Felsefe ve Bilim (Naturel, 2005), "Gazáli, Felsefesi ve İslam Modernizmine Etkileri (Naturel, 2006), "Felsefi Temelleri Işığında Yapılandırmacılık (Nobel Yayınları, 2007).
* * *
"Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçeği" (Bilim ve Gelecek Kitaplığı): "Küresel gericiliğin merkezi ABD’de üretilen ve ülkemizde Harun Yahya imzasıyla fosil sergileri ve ’Yaratılış Atlasları’nda bire bir tekrarlanan yaratılışçı iddialar, dünyanın ve ülkemizin değerli bilim insanları tarafından teker teker yanıtlanıyor." 50 bilim insanı!
Kitabın son bölümünde, bütün bu değerli bilim insanları ve aydınlar, Türkiye Bilim Akademisi ve diğer ülkelerden 67 bilim akademisi ve Üniversite Konseyleri Derneği ile birlikte kitabın dördüncü bölümünün başlığını oluşturan sonsözü söylüyorlar:
"Evrim kuramı yok sayılarak bilim yapılamaz!"
* * *
Hukuk ve bilim sorunlarını ulemaya havale eden bir zihniyetin iktidar döneminde, bu zihniyetin karanlıklarını delmeye, bataklıklarını aşmaya adanmış edebiyat, bilim ve tarih dergileri de yayınlanıyor ülkemizde. Bu dergilerden Bilim ve Gelecek, "Bilim ve Gelecek Kitaplığı" başlığı altında kitap yayınlamaya başladı:
- Ahmet Doğan, "Matematik ’Yaramaz’dır-Akıl Yürütme, Mantık ve Matematik.
Matematikten korkan öğrencilere ve matematiğin "ne işe yaradığı"nı soranlara göre bir kitap.
- Cemal Yıldırım, "Bilimin Öncüleri" (Çağdaş bilimi yaratanların çalışmaları ve hayatları.)
- Cemal Yıldırım, "Evrim Kuramı ve Bağnazlık".
* * *
AKP zihniyetinin öykündüğü Osmanlı döneminde, bin ile milyon’un kaç sıfır olduğunu bilmeden barış anlaşmaları yapan siyasetçiler vardı. "Bin" sanıp "milyon"luk tazminatların altını imzalamışlardı.