Paylaş
1.GÜN
KAHVALTI
2 ince dilim esmer ekmek arasında dil peyniri, maydanoz ve kırımızı çarliston biber ile hazırlanmış sandviç
1 adet haşlanmış yumurta
ÖĞLE YEMEĞİ
Çoban salata
120-150 g ızgara köfte
3-4 çorba kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği
Tam buğday ekmeği (kadınlar için 1 ince dilim, erkekler için 2 ince dilim)
ARA ÖĞÜN
Taze meyve (kadınlar için 1 porsiyon, erkekler için 2 porsiyon) + 1 kutu probiyotik yoğurt
(Şeftaliyi dilimleyerek yoğurdunuza katın, üzerine tarçın serperek buzdolabında bekletin).
AKŞAM YEMEĞİ
Yeşil salata
Sebzeli bulgur pilavı (kadınlar için 4 çorba kaşığı, erkekler için 6 çorba kaşığı)*
1 su bardağı ayran
ARA ÖĞÜN
10-15 adet badem veya fındık (tuzsuz)
Sebzeli bulgur pilavı tarifi
* 1 su bardağı bulgur
* 2 orta boy kuru soğan
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 2 dolmalık biber (yeşil), 2 adet dolmalık biber (kırmızı), 2 orta boy kabak, 2 orta boy domates
* 4 bardak su
* tuz, kırmızıbiber, karabiber
Tencereye sıvı yağı ilave edip soğanları pembeleştirin. Rende domatesi, küp küp doğranmış kabakları, kıyılmış yeşil ve kırmızıbiberi ekleyip; biraz karıştırıp, suyunu koyun.
Kaynayan karışıma daha sonra bulguru katın, harlı ateşte bir iki karıştırıp, orta ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince, ateşin altını kapatıp demlenmeye bırakın.
Pilavınızın lezzetli olmasını istiyorsanız bulguru yıkamayın, sudan geçirmeyin.
Paylaş