Bu gıdalarda cildinizi güzelleştirecek

Cilt dostu besinler geçen hafta yazdıklarımızla sınırlı değil. Doğanın bize armağan ettiği daha pek çok besin var cildimize iyi gelen. İşte listenin devamı...

Haberin Devamı

Yoğurt: Gerek kaliteli protein yapısı gerekse mineral ve vitamin zengini olması açısından bilinen en güçlü cilt dostu gıdalardan. Daha sık doğal yoğurt tüketmeniz cilt yaşlanmanızı yavaşlatır. Cildinize uygulayacağınız ev yapımı kremler ve maskelerde de yoğurdu kullanabilirsiniz. Misal, zeytinyağı, yoğurt ve bal karışımı mükemmel bir cilt maskesidir.
Kırmızı lahana: Pişirmeden, salata halinde ya da ev yapımı elma sirkeli turşu şeklinde tüketebileceğiniz kırmızı lahana mükemmel bir antioksidan, sülfür ve mineral-vitamin kaynağıdır. Kırmızı lahanayı mümkünse doğal haliyle ve büyük parçalar halinde bölerek yemeye bakın. Tavuk, et, balık sofralarınıza kırmızı lahana salatasına daha sık yer açın.
Üzüm çekirdeği: Öğütülmüş üzüm çekirdeği ya da üzüm çekirdeği yağı cilt sağlığının en güçlü desteklerinden biri. Salatalara daha sık ve fazla üzüm çekirdeği yağı eklenmeli; öğütülmüş üzüm çekirdeği yoğurtla, salatalarla sık sık tüketilmeli. Üzüm çekirdeği ve yağı E vitamini başta olmak üzere pek çok vitamin içerir.
Keten tohumu yağı: Bilinen en güçlü bitkisel omega-3 kaynağı. Cildin sivilcelerle mücadelesini kolaylaştırıyor, sağlıklı cilt ve tırnak oluşumunu destekliyor, güneş yanığı, sedef hastalığı ve akne gibi birçok cilt sorununu da hafifletiyor.

Haberin Devamı

Avokado: Posadan, faydalı yağlardan, vitamin ve minerallerden zengin yapısı taze dilimlenmiş avokadoyu cilt dostu besinlerden biri haline getiriyor. Avokadonun cildi nemlendirdiği, cilt kırışıklıklarının oluşumunu geciktirdiği yönünde yaygın bir kanaat var.

Cilt dostu beslenme önerileri

Ara öğün
 1 yemek kaşığı badem veya kabuklu yemiş, 1 adet küçük boy elma, dilimlenmiş az yağlı peynir
 6 adet siyah veya yeşil zeytin, kereviz çubukları, 2 dilim hindi eti
 Izgara veya haşlanmış tavuk/ hindi eti, 1 ¼ su bardağı kavun, 1 yemek kaşığı kabuklu yemiş
 1 adet küçük boy armut, 2 dilim hindi göğsü, 1 yemek kaşığı kıyılmış badem
 Çiğ sebzeler (yeşil biber, domates, dilimlenmiş salatalık), 2 yemek kaşığı kuru baklagil

Kahvaltı
 Yumurta beyazından omlet, 1 porsiyon meyve
 ½ kâse unsuz yulaf ezmesiyle birlikte ½ bardak yağsız süt, 1 porsiyon meyve
 1 kibrit kutusu kadar yağsız peynir, 1 porsiyon meyve
 1 su bardağı kadar yağsız yoğurt, meyve salatası (kavun, çilek, elma, armut), 1 çay kaşığı kıyılmış badem

Öğle yemeği

Haberin Devamı

 Küçük konserve ton balığı, dilimlenmiş domates, salatalık ve dilerseniz soğan
 Haşlanmış sebze ve hindi, hardal veya düşük sodyumlu soya soslu tavuk
 Izgara veya fırınlanmış yağsız bir balık, marul, domates, salatalık, turp ve yeşil biber üzerine dilimlenmiş hindi eti
 Izgara tavuk göğsü, yeşil salata
 ¼ kızarmış tavuk (derisi soyulmuş), yeşil salata
 Izgara somon veya alabalık, yeşil salata
 Hindi burger, yeşil salata veya dilimlenmiş domates ve marul
 Küçük konservede diyet ton balığı veya zeytinyağlı sardalya, yeşil salata
Not: Öğle yemeğinde tüm önerilerle beraber 1 porsiyon meyve tüketebilirsiniz

Yazarın Tüm Yazıları