Paylaş
◊ ‘BRUNCH’LI SERGİ AÇILIŞI
Sanat galerilerinin o tipik sergi açılışı ritüelleri geride kalıyor.
Bunun en iyi kanıtı cumartesi günü öğle saatlerinde Dolapdere’deki Pilevneli Galeri’de, Frank Nitsche’nin “Turkish Delight” isimli sergisinin açılışında yaşandı.
Açılış her açıdan farklıydı. Öncelikle cumartesi günü öğle saati seçilmişti.
Ve açılışın peşine Lucca’yla iş birliği yapılan bir de ‘brunch’ eklenmişti.
Haliyle sergiyi gezenler soluğu galerinin terasında aldı ve saatlerce galeride sosyalleşmiş oldu.
“Cumartesi bu saatte Dolapdere’ye gelen olur mu?” diye düşünüyordum ama yanılmışım.
Bir noktadan sonra içerisi hayali kalabalık olmuştu bile.
◊ ALP İŞMEN’İN SERGİSİ VE YEMEĞİ
Alp İşmen’in ismini Fuzuli’nin bir beytinden alan “Aşk İmiş...” sergisi de farklı sergi açılışlarına bir diğer örnekti.
İşmen’in zihnindeki aşk kavramının kâğıt ve mürekkeple yorumlandığı Karaköy Mixer’deki sergi açılışı sonrası, bir grup davetli Frankie’deki sergi yemeğinde buluştu.
Taner Ceylan’ın da misafirler arasında yer aldığı yemek sırasında Frankie’ye şöyle bir göz gezdirdim. Hayli kozmopolit bir kalabalık vardı.
En çok ilgi çeken masalardan biri düğün sonrası mekâna gelen yabancı gelinle Türk damadın masasıydı.
Hatta bir süre sonra “Yabancı gelin koridorda ağlarken görülmüş” magazini dahi dolaştı Frankie masalarının konuşma balonlarında...
◊ FRANKHAN FARKLI OLMUŞ
Bir süre önce “yeni nesil Babylon olabilir” diye yazmıştım Karaköy’deki Frankhan’ı.
Cumartesi gecesi yaptıkları açılış sırasında mekânı gidip gördüm.
Öncelikle, geçmişi 19. yüzyıla dek uzanan tarihi yapının yeni iç tasarımını çok sevdim. Bunaltmayan, içine alan ve şık bir performans mekânı olmuş Frankhan.
Dışarıdaki sosyalleşme alanı da hayli geniş. O gece orada takılan da çoktu.
Ve sürpriz; o gece orada da Lucca vardı.
Meğer ünlü mekân o gece için geçici bir bar kurmuş Frankhan’a.
◊ İSTANBUL MODERN
AÇILIYOR MU?
Nihayet İstanbul Modern’e kavuşuyor olabiliriz.
Çünkü İstanbul Modern’in 26 Nisan’da sessiz sedasız kapılarını açacağı, asıl büyük açılışın eylülde olacağı söyleniyor.
◊ KONUŞULAN RESTORAN
Bir restoran hakkında “Yemekleri güzelmiş, gittin mi?” diye konuşuluyorsa, bilin ki orası merak ediliyordur ve “olmuş” demektir.
Karaköy’deki Aşeka şu sıra en çok duyduğum restoranlardan biri.
Tam da söylediğim kategoriden.
Şef Ömer Akosman’ın yemeklerinin sunulduğu restoranı merak ediyorum.
Denenmesi gerekenler arasında ilk sırada.
Paylaş