Bozcaada kurtuldu şimdi sıra bu kararda

Bozcaada’daki iki nefis koyun işletmeye açılması kararına Twitter ve Instagram kullanıcıları peş peşe yaptığı paylaşımlarla büyük tepki göstermişti.

Haberin Devamı

Sonuç ortada: Bozcaada kurtuldu.
Dünden beri ise tecavüzcünün istismarda bulunduğu kişiyle evlenerek cezadan kurtulabildiği son dakika düzenlemesine tepki veriyor sosyal medya kullanıcısı.
Ünlüler de destek veriyor.
Peki bu karar geri çekilir mi?
Bozcaada gibi bir sonuç alınır mı?
Cinsel istismar mağduru bir kez daha mağdur olmaktan kurtulur mu?
Umarız öyle olur. Yoksa, bizim yazıişleri koordinatörü Nigar Akan’ın çok ‘cuk’ bir şekilde özetlediği halimizle baş başa kalırız:
“Benim yalnız ve sapık ülkem.”

 

Şehir Atlası

* SANAYİ 313 BEBEK’TE
Sanayi 313 Maslak Oto Sanayi’nin içine açıldığında herkes, “Oraya kim gider?” diye düşündü ama böyle düşünenler yanıldı.
Sanayi 313 öğle yemeğinde doldu taştı.
Hatta AVM’lerden çıkmayan gündüz kuşağı kadınları mekana akın etmeye başladı. Çünkü Sanayi 313 hem konsept olarak değişikti hem de ters köşe bir lokasyonda açılması cazibesini daha çok katlamıştı.
Sanayi 313 şimdi Bebek’e geliyor. Sanayi 313 Kitchen adıyla açılacak mekan Maslak’takine göre daha küçük.
Oturma alanları bu yüzden kısıtlı.
Ama yeme-içme dünyası hayli kısır olan Bebek’e yine de ilaç gibi geleceği kesin.
* KURUÇEŞME TOİ’NİN SIRLARI
Akaretler’den Kuruçeşme’ye taşınan Toi’nin yeni yeri gerçekten şık olmuş.
Hatta şu an İstanbul’un en şık fine dining restoranı diyebilirim.
Şef İsmet Saz mutfakta yine döktürüyor. Onunla hem birebir sohbet edebilmek hem de yemeklerinin hikayesini dinlemek için ise ‘şef masası’na rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Altı kişilik şef masasında gece boyu en az sekiz tabak yemek geliyor.
Michelin’li restoranlar dahil olmak üzere beş yıl boyunca New York’un birçok restoranında çalışmış ve daha sonra Türkiye’ye dönmüş İsmet Saz’ın asıl hedefi ise Toi’yi New York’a açmak. Bunun için yer bakmaya başlamış bile...
Peki Toi’nin açılımı ne? Şuymuş: Trust of İsmet, yani İsmet’e Güven.
Biraz narsisist bir isim olmuş, ama olur o kadar diyelim.
Bu arada Türkiye’deki bir üniversitede şarap teknolojisi diye bir bölüm olduğunu Toi’nin sommelier’i (şarap uzmanı) Gökhan Çalışkan sayesinde öğrenmiş oldum.
Kendisi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin şarap bölümünden mezunmuş.

 

Haberin Devamı

(12-19 Kasım tarihleri arası)

Haberin Devamı

İstanbul popüler mekan Top 10

1. Klein / Harbiye (1)
2. Room&Rumours / Nişantaşı (2)
3. La Boucherie Dinner Theatre / Levent (3)
4. Toi / Kuruçeşme (10)
5. Fenix / Kuruçeşme (7)
6. La Boom&Gizli Kalsın (6)
7. Lucca / Bebek (5)
8. Hazine / Cihangir (-)
9. Back Bar / Etiler (4)
10. Zuma / İstinye Park (8)

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları