Paylaş
Daha önce de yine en büyük okul zincirlerinden biri olan Bahçeşehir Kolejleri’nin CEO’su idi. 42 yaşında olan Devrim Karaaslanlı Amerika’da Michigan State Üniversitesi’nden ekonomi ve istatistik alanlarında yüksek lisans derecesi alarak iş hayatına Amerikan Merkez Bankası’nda başladı. 2001-2005 yılları arasında bu bankanın Kansas City ve Boston birimlerinde ekonomist olarak görev yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra ise Vodafone Türkiye finans bölümünde yönetici oldu. Provus Bilişim’de finanstan sorumlu genel müdür yardımcılığı yaparken, 12 yıl çalıştığı finans sektöründen ayrılıp hayatında dönüm noktası olabilecek bir karar verdi ve eğitim sektörüne geçiş yaptı. 4.5 yıl Bahçeşehir Okulları’nda önce finanstan sorumlu genel müdür yardımcılığı ve ardından CEO’luk görevlerini üstlendi. Devrim Karaaslanlı ile eğitim sektörünü konuştuk:
“Dünyanın en büyük sorunlarından biri olan gelir dağılımı eşitsizliği ülkemizin de içinde bulunduğu bir çıkmaz. Bu çıkmazda, eğitimin insanları eşitleyici bir faktör olduğuna inancım ise sonsuz. Okul sayısı gelecekte artacak, rekabet de artacak. Bu da son tüketici yani veliye yarayacak. Şu anda eğitimde özel okulların payı yüzde 7, MEB’in hedefi bunu yüzde 12’ye çıkarmak. Türkiye üretimi düşük bir ülke, eğitim ise en çok harcamanın yapıldığı alanlardan biri. Bu açıdan baktığınızda eğitim sektöründe daha çok gidilecek yol var. Diğer taraftan, her okula bir işletme gözüyle de bakmak gerekiyor. Benim en büyük avantajım da daha önce finans alanında çalışmış olmanın verdiği uzmanlığı eğitim sektörü deneyimim ile birleştiriyor olmam diye düşünüyorum.
HEDEFİMİZ 100 BİN ÖĞRENCİ
103 kampusta 70 bin öğrencimiz var. Hedefimiz 150 kampusta 100 bin öğrenci. Bundan böyle okullarımızda akademik başarı daha da ön plana çıkıp, İngilizce eğitimi ile tamamlanıp, sanat-spor- sosyal aktivitelerle bütünleştirilen bir eğitim modeli uygulayacağız.”
Paylaş