Kentin ezelî notası 'La'

Ankara’ya dair söyleyecekleri olan, şehrin renklerini kentliyle buluşturan ve Ankara’nın ezelî notası ‘La’yı ne olursa olsun dilinden düşürmeyen internet siteleri ile sosyal medya hesaplarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Haberin Devamı

Kentteki etkinliklerden ve mekanlardan haberdar olabileceğiniz oluşumlardan biri de La Ankara. Facebook’ta 8 bin 500’den fazla kişinin takip ettiği oluşum, Ankara’da ev ve ev arkadaşı bulmanın inceliklerini masaya yatırıyor, kentle ilgili birbirinden ilginç testleriyle dikkat çekiyor.
10 Soruda Osmanlıspor, 10 Soruda Gençlerbirliği, 10 Soruda Ankaragücü, Kızılay’ı Ne Kadar İyi Biliyorsun, Ankaralı Gezgin, Eğlenceli Ankara ve 10 Soruda Beypazarı başlıklı testlerdeki sorulardan bazıları ise şöyle:

SÜRREALİST ANKARA HEYKELLERİ

“-Aşağıdaki sürrealist Ankara heykellerinden hangisi diğerlerinden farklı bir yere yerleştirilmiştir?
Goril. Dinozor. Transformers.
-Eğlenmek için aşağıdaki üçlemelerden hangisi tercih edilir?
Ulus, Cebeci, Çankaya. Gazino, Bağlum, Subayevleri. Aşağı Eğlence, Yukarı Eğlence, Kasalar
-’Bahçeeeli- Arrrmada-ODTÜ!’ seslerini duyuyorsanız, nerede olabilirsiniz?
Sıhhiye Köprüsü. Güvenpark. Bahçeli. Tunalı.
-Behzat amirimizin müdavimi olduğu meyhanenin adı nedir?
Yolunbaşı. Köşebaşı. Sokakbaşı. Sallabaşı.”
Daha çok özgün içerik sunması halinde kentlinin ‘tık’ını almaya aday olan La Ankara’ya, sosyal medya hesapları ve laankara.com internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kentin ezelî notası La

BİR TAKSİ ÜÇ KOYUN

Kent trafiğinin takipçisi @ankara_cevirme geçtiğimiz günlerde yukarıdaki fotoğrafı “Taksi desen plakası tutmuyor. Normal araba desen üzerinde taksi yazıyor. Yolcusunun da böyle olması normal” notuyla paylaştı.

ARTİSTLİK 2 BUÇUK TL

@izmir35Love geçtiğimiz günlerde twitter’da “İzmir’de Kentkart’sız otobüse binerseniz otobüstekiler kentkartlarını kullanmalarına izin verirler ve para almazlar. Şaşırmayın” deyince, Ankaralılara cevap hakkı doğdu. @wishfulsquid “Ben de basıyorum Ankarakart para da almıyorum İzmir kendine gel” derken, @amanvermezavni hemen fayda maliyet analizi yaptı ve “Ankara’da buna basmayan kimseyi tanımadım ya. 2,5 tl’ye dünyanın en iyi artistiğini satın alıyorsun. Harika alışveriş” tweetini paylaştı. @ays_coffee ise, “Ankara’da egosuz otobüse binersiniz şoförle kavga edip inersiniz” uyarısında bulundu. Ankaralıların bu haftaki paylaşımlarından bazıları ise şunlar:
@AnkaraBeyfendi -Ankaralı mısın? sorusuna “-Hayırdır” diye cevap veriyosa gerçek bir Ankaralı ile tanışmışsınızdır.
@sumeyraboyrazz Ankara’da bana vapur çarpar. Öyle bir şans...
@MeftunEda Soğuk desen soğuk değil sıcak desen ayıp olur. Yine bir Ankara klasiği.
@EmirhanOzkefal La la land neresi Ankara mı?
@ParodyAnkara Ulan hadi sen İzmirlisin iyilik yapar denize fırlatır atarsında, Ankaralı nereye atacak? Denizi olmayanlar ne yapacak?
@cokgerizekaliyi Ankara’yı dinliyorum gözlerim kapalı. Hep dolmuş sesleri. Biri küfür etti.
@ilkeolmezz Cebeci kampüsü civarındaki papağan polis telsizi sesi çıkarıyor kafayı yicem.

Haberin Devamı

Kentin ezelî notası La

YERLERE UZANIP RESİM YAPIYORLAR

Şair, yazar, araştırmacı, oyuncak müzelerinin babası sevgili Sunay Akın, geçtiğimiz günlerde bir etkinliğe katılmak için Ankara’ya geldi. Akın, yukarıdaki fotoğrafı instagram hesabından şu notla paylaştı:
“Ankara Resim ve Heykel Müzesi’ni ziyaret eden çocuklar, dünya müzelerindeki örneklerini daha önce paylaştığım gibi yerlere uzanıp resim yapıyorlar... Müze müdiresi Ayşegül Canan Ortakçı, müzesinde çocukların yaptığı resimlerden bazılarını çalışma masasındaki camın altına koymuş... Sayın Ortakçı’nın yüreği de yönettiği müze gibi tertemiz, mükemmel ve aydınlık... Ülkemize kazandırdığı ışık için kendisine minnettarım...”

Yazarın Tüm Yazıları