Audrey Tautou yeni Chanel No.5 kızı

Chanel, efsanevi kokusu için Hollywood yıldızı Nicole Kidman’ın ardından şimdi de Fransız oyuncu Audrey Tautou ile anlaştı. Son olarak Tom Hanks’le oynadığı “Da Vinci’nin Şifresi”yle hatırladığımız genç aktris bu kez yönetmen Jean-Pierre Jeunet’nin çektiği kısa film için kamera karşısına geçti.

Üstelik bu kez mekan İstanbul’du...

Fransız kozmetik markası Chanel, klasik parfümü No 5’in tanıtım filmi için İstanbul’u çekim mekanı olarak kullandı. Erkek ve kadının kaderlerinin parfümle birbirlerine bağlandığının anlatıldığı hikayede, Haydarpaşa Garı başta olmak üzere bolca İstanbul’un tarihi mekanları rol alıyor.Audrey Tautou’nun başarılı bir oyunculuk çıkardığı Doğu Expresi’ndeki egzotik bir yolculukla başlayıp İstanbul’da mutlu sonlanan aşk hikayesi, “Train de Nuit” toplam 2 dakika 25 saniyelik kısa bir film. Filmde 250 kişilik bir ekip çalıştı.

Cilt yaşınız kaç

Aynaya baktığınızda, gözlerinizin etrafında çizgiler mi başlamış? Yanaklarınızda, boynunuzda sarkmalar, cildinizde donuklaşma ve ışıltı kaybı ve daha birçok değişiklik gözlemliyorsunuz. Zaman akıp gidiyor. Geçen yıllar izlerini bırakıyor.

D ermatolojinin en önemli konularından biri olan yaşlanma süreçlerine ilişkin sorularımızı Doç. Dr. Alev Esen yanıtladı.? Deri yaşlanması nasıl gelişiyor, önlenmesi mümkün mü?- Deri yaşlanması genlerle programlanmış fizyolojik bir süreç. Derinin dış görünüşünde ve fonksiyonlarında değişikliklerle sonuçlanıyor. Zamanın akıp gitmesi “kronolojik yaşlanma”, buna bağlı olarak vücudumuzda oluşan harabiyet ise “biyolojik yaşlanma” olarak ifade ediliyor. Deri yaşlanması iki şekilde gelişebiliyor. Birincisi; genetik, metabolik ve hormonal faktörlerin rol oynadığı kronolojik yaşlanma. İkincisi ise çevresel faktörlere bağlı yaşlanma. Doğal yaşlanma, zamana bağlı bir süreç. Dış etkenlerin oluşturduğu dışsal yaşlanma ise engellenebiliyor. Çevresel etkenler yaşlanmayı hızlandırıyor. Günümüzde doğal yaşlanma sürecini olanaklarımız ölçüsünde yavaşlatabilmek olası. Kişiler günlük yaşamlarında bilinçli davranarak kronolojik ve çevresel yaşlanmaya karşı koruyucu yönde hareket edebiliyor. Ancak henüz bir “gençlik iksiri” bulunamadı. Tıbbın amacı cildi uzun süre sağlıklı ve genç görünümlü tutabilmek.? Deri yaşlanması ne zaman başlıyor?- Genetik, metabolik, hormonal faktörler ve çevresel olumsuz etkiler öylesine karmaşık bir kompleks ki, yaşlanma sürecinin başlangıcı ve seyri her birey için farklılık gösteriyor. Diğer organlarımız gibi cildimiz de genetik olarak, önceden programlanmış bir şekilde 20 yaşından itibaren yaşlanmaya başlıyor. Ancak cildimizin diğer organlardan farkı, çevresel etkenler ve yanlış cilt bakımıdır. Bu etkiler, doğal yaşlanma sürecini hızlandırıyor.? Yaşlanma sürecinde deride neler gözleniyor?- Yaşlanma bütün organizmayı kapsayan dinamik bir olay. Deri ise bu değişiklikleri çarpıcı bir şekilde yansıtıyor. Zamanla derinin tüm katlarında değişiklikler ortaya çıkıyor. Deri yeterli yağ ve su depolayamıyor, doğal elastikiyetini kaybediyor ve inceliyor. Doğal yaşlanmanın en karakteristik belirteci deride incelme. Deri altı destek dokusunda da erimeyle ilintili bu durum, en belirgin olarak yüz, el, ayaklar ve bacak ön yüzlerinde gelişiyor. Ayrıca yaşlanan deride düzensiz lekelenmeler, kılcal damar çatlamaları, damar benleri ve özellikle 20’li yaşlarla birlikte ortaya çıkan ince çizgilenmeler gözleniyor.

Yaşlanma süreci nasıl işliyor

Yaşlanma ilerledikçe yüzümüze dolgunluğunu veren yağ yastıkcıkları eriyor, yüz hatlarında değişmeler başlıyor. Yerçekiminin de etkisiyle sarkmalar, yanak çevresi ve elmacık kemikleri çevresinde çökükler oluşuyor; kaşlar aşağıya doğru düşüyor, dudaklar inceliyor.Yaşlanmayla tırnak, kıl/saç ve yağ bezlerinde de değişiklikler oluşuyor. İnce, açık renkli ayva tüyü renkli kıllar kalınlaşıp, erkek tipi kıllara dönüşüyor. Saçlar ve kıllar beyazlaşıyor. Bu beyazlaşma ailesel taşınan genlerle kişiler arası farklılık gösteriyor. Saç ve tırnakların uzaması yavaşlıyor, kırılganlaşıyor. Yağ bezlerinin salgıları azalıyor; bezlerin büyüklükleri de artıyor.

Güneşsiz bronzluğun sırları

Bahar henüz bitmedi ama bu mevsimde bile cildinizde sağlıklı ve ışıltılı bir bronzluk yaratabilirsiniz. İşte detaylar...

1-PEELING VE KREM UYGULAMA: Öncelikle cildinizi derinlemesine bir peeling uygulamasıyla ölü deri hücrelerinden arındırın. Dizler, dirsekler ve ayak topukları gibi sorunlu bölgeler için pleenig uygulamasını daha etkili bir şekilde yapabilirsiniz. Ardından vücudunuzu rahatlatıcı bir bakım kremiyle nemlendirin.2-YÜZ BRONZLAŞTIRMA: Avucunuza bir miktar otobronzan alın. Losyonu, burun, yanaklar ve dekolte bölgesi de dahil olmak üzere eşit olarak dağıtın. Küçük bir uyarı; eğer cildinizin yağlı olduğunu düşünüyorsanız o zaman bronzlaştırıcı kremlerin jel formlarını tercih edebilirsiniz.3- VÜCUT BRONZLAŞTIRMA: Renklendiriciler ya da kokulara karşı alerjik bir cildiniz varsa kullanmayı düşündüğünüz ürünü öncelikle test etmelisiniz. Ürünü cildinize sürün ve elinizle iyice dağıtın. Kıyafetinizi giymeden önce 20 dakika etki etmesini bekleyin. Ayaklarınızda ise ürünü parmak aralarınıza da sürmeyi ihmal etmeyin. Yapay bronzluk yaklaşık iki gün boyunca ciltte kalıcılık sağlıyor. Gittiğiniz yerlerde bronzluğunuzdan vazgeçmek istemiyorsanız o zaman birçok kozmetik markasının ürünleri arasında bulunan bronzlaştırıcı mendilleri kullanabilirsiniz.

Tenlerde yaz coşkusu

Burberry’nin kadınlar için yarattığı yeni kokusu “The Beat” genç ve kendini genç hisseden kadınlara hitap ediyor. Parfümün notalarındaki yeşil meyve çiçekleri, İtalyan mandalinası, ayva çiçeği ve Seylan çayı kusursuz bileşimleriyle kokuyu tende vurguluyor.

Çarpıcı tonlar

Yves Saint Laurent’nin 2009 yaz makyaj serisi güçlü renkleriyle yüzleri adeta birer elbise gibi giydiriyor. Kendine güvenen kadınlar için yaratılan canlı renkler yüzün tüm detaylarına öne çıkarmak üzere tasarlanmış. 1984 yılından beri giyim dışında kadının güzelliğinden de sorumlu olan marka, sezona en çarpıcı tonlarla merhaba diyor.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları