Yarın çok önemli oy verme günü

YARIN çok önemli bir gün, sandık günü. Gidip hem cumhurbaşkanı, hem de milletvekilleri için oy verme günü. Yurttaşlık görevini yerine getirme günü. Uygun bir zamanda sandığımıza gidip oyumuzu bayram havasında kullanmalıyız. Sağlık, yaşlılık, görev gereği başka yerlerde olma gibi mazeretleri tabii ki anlarım. Ama geçerli bir neden olmadan oy kullanmayan seçmeni asla anlayamam, kimse de anlamasın zaten.

Haberin Devamı



ANAYASAL HAK AMA YÜKÜMLÜLÜK
Görüşü ne olursa olsun, cumhurbaşkanı adaylarından hangisini severse sevsin, hangi siyasal partiyi, ya da ittifakı kendisine yakın bulursa bulsun, her seçmen gidip seçimini yapıp, oy kullanmak zorundadır. Yineliyorum, bu bir anayasal haktır, yükümlülüktür, yurttaşlık gereğidir...

DEPREMZEDELER ÖRNEK ALINMALI
6 Şubat depreminden etkilenen 11 kentteki seçmenleri düşünün. Çoğu, felaket sonrası savruldukları yerlerden olanaklarını zorlayarak seçim için daha önce oy kullandıkları yerlere dönmeye çabaladı. Ya da gittikleri yerlerde kayıt yaptırdı. Büyük felakette yakınlarını, evini, barkını yitirmişlerin de aralarında bulunduğu, bu insanlar herkese örnek olmalı.
Bu arada okullar henüz açık, tatile çıkan çok az seçmen vardır. Erken tatilciler de, ara verip oy kullanabilir elbette. “Bir oydan ne olur” diyenleri vicdanlara havale ediyorum. Sonuç olarak; yarın oy verme, yurttaşlık görevini yerine getirme günüdür. Hangi görüşten olursanız olun, sandığa gidip oyunuzu kullanın.

DEMOKRASI ŞÖLENİ YAŞAYALIM
Kesinlikle gerginliğe, sataşmaya, atışmaya da gerek yok. Bu yollara başvuran, seçime gölge düşürmeye çabalayacaklar olabilir... Aldırmayın, karşılık vermeyin, hatta onları yok sayın. Sonunda seçim demokrasi sınavıdır, istenilen, içe sinene oy verilecektir. Her seçimin bir sonucu olacak, birileri kazanacak, sonuçlar da saygıyla karşılanıp sindirilecek. Seçimin demokrasi şöleni havasında geçeceğine inanıyorum. Bu inançla seçimin ülkemize iyilik, güzellik, mutluluk, barış, esenlik, umut, mutluluk getirmesini diliyorum.

-----

Haberin Devamı

ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

BİR ‘ÇOK ÖZEL’

ANNE

Anne çok uzun, ağır bir uykudur insan ömründe/ Hep uyanırız rüyadan, yeniden şefkatli karnında/ Kırmızı hayat, bir avuç gül süzülür ellerimizden/ Soluğumuzda yaşam tıkanır, tutar, annemiz ölür/ Şimdiki zaman ne çok kırgın ne çok kış, soğuktur/ Akşam kızıllığında gölgede umut ve hiçlik denizi/ Buluttan gri, yurdum sürgünde, gök kubbe suskun/ İrfan kapısı, dudakta mühür annenin ezeli sezgisi/ Ateş büyür evlerde, kederli saatler geçer ülkemde/ Tarlaların sarışın hüznü kan renginde buğulu şarap/ Analar, memleket gibi, bırakıp gitmez, hiçbirimizi.
Sadece annem, üzgün kadındı, kendi Tanrısına gitti.

(Ünal ERSÖZLÜ-Ocak 2023 İzmir)

Bu dizeler gazeteci, şair, yazar sevgili Ünal Ersözlü’nün... Geçen 12 Ocak’ta annesi Leman Ersözlü’yü yitirdi. Leman Anne’nin taze acısı ve özlemiyle bu dizeler dökülüvermiş... Bir sürpriz yapıp yarınki Anneler Günü nedeniyle şiiri ilk kez ben paylaşıyorum... Tüm annelerin, anne adaylarının, “Anneler Günü” kutlu olsun. Bu dünyadan göçmüş anneleri saygıyla anıyorum...

Yazarın Tüm Yazıları