Paylaş
SALİHLİ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı’yı uzun süre konuk etmemiştim burada. Bu odayı dikkatle izlemeye çalışırım. Çünkü, bir kenetlenme örneğidir bana göre. Girişimciliği, markalaşmayı, organize sanayi bölgesini sürekli destekler, yol gösterir. Salihli’nin ünlü odun köftesini markalaştıran yine onlardır. Lidya Sardes Oteli’nin kurucusu oda üyesi girişimcilerdir.
***
Şimdi sağlık turizmine kilitlendiler. “Sağlık sektörü Salihli’nin lokomotifi”, “Termalden gelen sağlık konusunda da iddialıyız.” Sloganlar, bu. Şifalı sularıyla önlü Kurşunlu’da 48 bin dönüm alanın, “Termal Turizm Merkezi” ilan edildiğini anımsatıp yatırımcıları Salihli’ye bekliyorlar.
***
Ve, bölgedeki termal suyun şifalı özelliğini Lidyalılar, Romalılar ve Bizanslılar’ın bildiğini vurgulayan, Zurnacı, “Beklentimiz, Kurşunlu Termal Turizm Merkezi’ne büyük otel zincirlerinin yatırım yapması. 5-10 yıl içinde bu bölgenin sağlık turizminde önemli bir destinasyon olması, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline gelmesi konusunda her türlü çabayı gösteriyoruz” diyor.
***
Bölgenin alternatif turizm seçenekleri açısından da zengin olduğunu vurgulayan Zurnacı’ya kulak veriyoruz:
“Yakınımızdaki Bozdağ, kış ve yayla turizminde önemli odak haline geldi. Dünya kültür mirası olanak kabul edilen Kula Evleri, Kula peribacaları, kaybolmaya yüz tutmuş zanaatlar, Sindel Köyü’ndeki 25 bin yıllık fosil ayak izleri, Gökeyüp’te çömlek yapımı, Adala’da tarihi köprü ve Atalos At Çiftliği yöremizdeki günlük alternatif turizm mekanları haline geldi.
***
Yürüyüş parkurlarının açılmasıyla, çalışanların rağbet ettiği hafta sonu dağ yürüyüşleri için de ideal bir konumdayız. Allahdiyen ve Bahçecik gibi köylerimiz, yayla turizmi için özellikle kiraz zamanı çok cazip birer rota. Gelin, Salihli’nin güzelliklerini keşfedin.”
***
Salihli, turizm hedefine kilitlendi. Bana göre, başarı için en büyük adım atıldı.
İKİ KİTAP
Çavez’den Pagos’a İzmir. Gazeteci Alâhattin Gürırmak’ın son kitabının adı. Gürırmak 26 yıllık meslek deneyimiyle, gözlem, anı, tarih, eleştiri sunuyor. “...kaybolan İzmir’e kim dur deyip gelecek kuşaklara hatıra bıkrakacak” diyor.
***
Bayraklı’nın Geçmişine Anılar Köprüsünden Ulaşmak. Bayraklı gönüllüsü Adil Akçamlı’nın son kitabı. Bayraklı Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 12 yıl başkanlığını yapan Akçamlı’nın, “Bir Zamanlar Bayraklı” ve “Uygarlığın Anıtı Bayraklı” adlı kitapları da var.
Paylaş