Hatay’da da seyyar işgali

Haberin Devamı

Son zamanlarda seyyar satıcılar, kaldırım işgalleri İzmir’in gündemine tam oturdu. İkiçeşmelik, Çankaya, Kemeraltı, İnönü Caddesi, Karşıyaka Çarşısı’nın bitimi ilk anda akla gelen yerlerin başında. Ve yakınmalar sürüyor: “İkiçeşmelik’te işgal sorununun kısmen de olsa çözümündeki katkılarınız için tebrik ediyorum. Ben Hatay Çeşme Durağı’nda oturuyorum. Hatay’da özellikle Askeri Hastane ile Hakimevleri arasında, İnönü Caddesi’nin Karabağlar Belediyesi’nin sorumlu olduğu tek numaralı binaların bulunduğu bölüm başta olmak üzere yıllardır kaldırım işgali vardır.

Yayalara engel
Saat 17.00’den sonra işportacılar tezgah açarak yaya geçişine engel olmaktadır. Esnaf da dükkan önlerini işportacılardan korumak için olsa gerek, mallarını neredeyse caddeye kadar yaymaktadır. Bu sorunun İkiçeşmelik benzeri yöntemle çözülebileceğine inancım sonsuzdur. Ayrıca, İnönü Caddesi’nde yeni düzenlemeyle cepler oluşturuldu. Ancak çizgiler çekilmediği için araçlar dikine park ettiği için yol tek şeride iniyor. Bu sorunları Hemşehri İletişim Hattı’na da yazdım. Ilımlı cevaplar aldım, ama sorunlar sürmektedir.”
Dr. Bünyamin AYDINHAN

Haberin Devamı

Merdiven tutacakları nerede
Karabağlar Belediyesi’nin Üçkuyular’da yaptığı çalışmalar sonunda Avni Anıl Sokak’taki merdivenler yenilendi. Fakat eskiden yaşlılarımızın ve engellilerin merdivenlerden çıkıp inebilmesi için konulan demir tutacaklar kaldırıldı ve yenileri konulmadı. Engelli babam bu yüzden evden çıkamaz duruma gelmiştir. Kendi inemediği için yoldan birinin yardım etmesi için beklemektedir. Yaklaşık 6 aydır dilekçeler vermemize (sadece ben 4-5 dilekçe verdim) ve telefon açmamıza rağmen bir türlü merdivenlere tutacak yaptıramadık. Umarım Karabağlar Belediyesi sesimizi duyar, engellilere ve şikayetlere karşı biraz duyarlı olur.
Alp Çağlar BOZANER

Elektrik saatlerini bir türlü düzeltemedik
Şubat 2011’de 154 Sokak’ta, 85 yaşındaki annemin 4 numaralı dairesinde oturduğu, 32 numaralı apartmanın elektrik saatlerini TEDAŞ değiştirdi, parasını da aldı. Ancak bu çalışmada 4 ve 9 numaralar yer değiştirilerek bağlanmış. Bunu Haziran 2011’de fark ettik. Çünkü, annemleri mayıs ayında Urla’daki evimize taşıyoruz, elektrik şalterlerini indirip gidiyoruz. Buna rağmen eve temmuz ve ağustos aylarında 65-75 TL elektrik parası gelince Çankaya’daki TEDAŞ’a gittim. Müdür ve yardımcısı dahil herkese şikayetimizi anlatmama, “hemen ekip gönderiyoruz düzeltiyoruz, düzelttik” demelerine rağmen bu yaz da aynı olayla karşılaştık. Evde 85 yaşında annem ve ona bakan 65 yaşında ablam yaşıyor. Bu insanları bu hayat pahalılığında bu kadar uğraştırmaya kimin hakkı var? ? Türkan GÜRBAY

Yazarın Tüm Yazıları