‘Bir Gün Değil Her Gün’

FOÇA Kent Konseyi Turizm Meclisi’nin hazırlayıp belediyeye sunduğu “Temiz Kent Foça” projesi, bir aksilik olmazsa, 27 Aralık Salı günü saat 12.30’da Demokrasi Meydanı’nda tanıtılacak ve uygulama başlayacak.

Haberin Devamı

Eski Foça’da başlatılıp zamanla ilçenin her yerine yaygınlaştırılması öngörülen projenin parolası: “Bir Gün Değil Her Gün.”

AMAÇ HERKESİN KATILMASI
İlk gün, halkın katılımıyla sokak temizliği gerçekleşecek. Proje kapsamında evlere yönelik anket uygulanacak, işletmelerle, balıkçılarla, pazar yeri esnafıyla, oda, dernek, kooperatif ve platformlarla ve Foça Belediyesi’nin temizlik personeliyle yüz yüze görüşülecek. Buradan çıkan sonuçlarla temizlikle ilgili sorunların ve çözüm yollarının belirlenmesi amaçlanıyor. Kent temizliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, aylık temizlik günleri planlanıyor. Her ay bir gün, değişik mahalle ve sokaklarda, orada oturanlarla temizlik hedefleniyor.

‘Bir Gün Değil Her Gün’

Haberin Devamı


HER TÜRDEN ÖNERİ VAR
Ve kampanya için bazı öneriler:
* Sigara küllükleri: Özellikle çarşıdaki direklere sigara için küçük çöplükler asılması,
* Naylon poşetlerin daha az kullanılması,
* Dikkat çekici, gülümseterek uyaracak tabela ve yazılardan yararlanmak,
* Ev ve iş yerlerince; cam, plastik, karton, atık yağ, atık pil toplamayı ve bu amaçla konulmuş geri dönüşüm kumbaralarının gereğince kullanımını özendirmek.
ÖĞRENCİLER MUTLAKA
* Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek, okullarda kampanyanın tanıtımının sağlanmasını istemek, öğrencileri kent temizliği konusunda görev almaya çağırmak,
* Askerlerin katkısını sağlamak,
* “Temiz ve Yeşil” bir başka slogan olmalı. Temizliğin yanında, Foça’nın evlerin, iş yerlerinin önündeki çiçeklerle de bilinmesini sağlamak.
KAPININ ÖNÜNÜ SÜPÜR
* “Herkes kapısının önünü temizlese kent pırıl pırıl olur.”
* Kentin temizliğini korumanın da en az temizlemek kadar önemli olduğu konusunda bilinçlenmek, kentine sahip çıkmak,
* Belli aralıklarla, temiz, özenli sokak seçip ödüllendirmek.
Dilerim bu kampanya amacına ulaşır, başta turistikler olmak üzere, tüm il ve ilçe belediyelerine örnek olur.
Haydi Foça, kolay gelsin!

-----

SÖZ SİZİN

BİR GÖRÜNTÜ

Kim demiş!

Haberin Devamı

‘Bir Gün Değil Her Gün’

Tam da günü sanki... Bir süre önce Kaz Dağları’nda eski milletvekillerinden Şükrü Babacan’ın objektifine takılmış bu görüntü. Ne diyeyim, Babacan’ın gözüne sağlık.

-----

BİR GÖZLEM BİR ÖNERİ

Yıkılan TRT binalarının yerine
otopark ve Çocuk Bilim Müzesi

‘Bir Gün Değil Her Gün’

SEVGİLİ Levent Köstem’den... Alsancak’ta TRT binalarını bilirsiniz. Sanırım 15 yıl önce buraya dev gibi betondan TRT binaları yapmaya kalktılar. Betonlarını döktüler, kaba inşaatı bitirdiler. Öylece kaldı. Aslında burası, Alsancak’ta ortada bir vaha idi. 2 yıl temel döktüler. Kullanılmadı. Şimdi yıkıyorlar. Rivayet çeşitli, AVM diyorlar, konut diyorlar, resmi daire olacak diyorlar. Her ne olursa olsun bu bölgenin trafiği zaten berbat durumdaydı tam rezil olacak.
MİLLETVEKİLLERİ GÖREVE
Madem yıkacaklar, bir şey yapacaklar otopark yapıp bir kısmını yeşil alan bıraksalar. Ve bir katına “Çocuk Bilim Müzesi” kurulsun. İzmir’in CHP, AKP ve MHP’li milletvekillerini bu anlamda göreve çağırmak lazım. Yeter artık kentin merkezi daha fazla para hırsıyla mahvedilmesin, otopark sorunu halledilsin bir ölçüde. Bir katına da tüm çağdaş kentlerde var olan ÇOCUK BİLİM MÜZESİ yapılsın.

-----

BİR ALINTI

Haberin Devamı

Erhan Gölbey’den...
Ya ümitsizsiniz, ya da ümit ‘SİZ’siniz
Ya çaresizsiniz, ya da çare ‘SİZ’siniz.
Behçet Necatigil

Yazarın Tüm Yazıları