Bayraklı-Salhane bölgesi için Towers imecesi şart

İzmir’de yatırımcıların son zamanlardaki en büyük gözdesi, kuşkusuz Bayraklı-Salhane bölgesi. Burada peş peşe gökdelenler dikilmeye başlandı.

Haberin Devamı

(Şimdi yaklaşık 10 kadarlar. Sayı kaça ulaşacak bilmiyorum.) Kent siluetini değiştiren bu kulelerin adları çeşitli sözcüklerle, firma adlarıyla başlıyor, “towers” ile bitiyor. Kulelerin kimi bitti, kimi bitti-bitecek.


Katkı koyan var ama
Bana göre bu kuleleri o bölgeye dikenlerin yükümlülükleri ve de sorumlulukları var. Tamam bazı firmaların katkıları var. (Örneğin aklıma Folkart geliyor. İzmir Enternasyonal Fuarı’na, Devlet Senfoni Orkestrası’na, spor kulüplerine sponsor oldu, hatırı sayılır bir sanat galerisi oluşturdu.) Tabii ki bu kulelerde açılacak işyerleri, yeme-içme-spor mekanlarıyla istihdama da katkı sağlayacak...
Ama kulelerin tümünün devreye girmesiyle, dev sorunlar da gelecek. Örneğin altyapı... Trafik... Toplu ulaşım... (Unutmadan, bu bölgeye özel sektörün sağlık yatırımları da sırada. Ve de temeli atılan 2 bin 60 yataklı Şehir Hastanesi göz ardı edilemez...)
Eller taşın altına
“Yerel ve genel yönetimler mutlaka önlem paketi hazırlamıştır” diye düşünüyorum. Daha doğrusu böyle olması gerekir. Çünkü bölge, on binlerle, hatta yüz binlerle ifade edilebilecek ek nüfusa ev sahipliği yapacak. Burada olası sorunları giderecek, yaşamı kolaylaştıracak önlemlere, düzenlemelere kule yatırımcılarının da katkısı gerektiğini düşünüyorum. Yaygın deyişle, taşın altına ellerini gönülden sokmaları gerek.

Haberin Devamı

Hiç biri kaçınmaz
Bölgeye toplam milyarlarca dolar yatırıp, önemli kazanç sağlayan ya da bekleyen firmalar, yerel yöneticilerle işbirliğine gitmeli, ya da bunu mutlaka önermeli. Buradaki firmaların inşaat deneyimi tartışılmaz. Araç gereç parkları, deneyimli proje ve teknik eleman açısından çok zengindirler. Büyük olasılıkla maddi katkılardan da kaçınmazlar.

Herkese kolay gelsin
Yerel ve genel yöneticiler, buradaki yatırımcılar, mutlaka “Towers imecesi” gerçekleştirmeli. Bölge enine boyuna ele alınmalı, ne yapılacağı, kimin ne katkı koyacağı planlanmalı. Böylelikle bölgede sorunlara çözümler bulunur, öneri paketleri sunulur, yaşamın kolaylaşması elbirliğiyle sağlanabilir. İzmir için fena da olmaz sanki...

Haberin Devamı

‘PAŞA’sız kaldık
İzmir basınından yine bir yıldız kaydı. Yılların usta objektifi Ergun Ulcay bizlere veda etti, canımız yandı yahu... Eşi Hatçe’ye, kızı Elif’e, oğlu Emrah’a, tüm yakınlarına ve hepimize sabır diliyorum. Heybetli gövdesinde bir iyi kalp, bir müşfik adamdı o. İzmir medyasının ‘Paşa’sıydı. Geçmişteki tatlı objektif ustası rakipleri, ama can arkadaşları olan Celal Yılmaz ve Gazanfer Karpat’la buluştu şimdi. Tanıyanların mutlaka güzel bir anısı vardı onunla. Fazlasına dilim, elim dönmüyor. Sözün bittiği yer. Rahat uyu güzel kardeşim.

Bayraklı-Salhane bölgesi için Towers imecesi şart
 

 

SÖZ SİZİN
TABDK’DEN AÇIKLAMA VAR
Sigarayı bırakmak için
anneler de düşünüldü

Merhaba,
Hürriyet İzmir’de 04.10.2016 tarihinde yayınlanan, “Babalar sigarayı bıraksın da anneler ne yaparsa yapsın mı?” başlıklı yazınızda sigara içen babalara mesaj veren Kurumumuz (TAPDK) tarafından hazırlatılan “Değerli Anlar” isimli televizyon spotundan bahsetmektesiniz.

TV’lerde gösteriliyor

Haberin Devamı

Hemen belirteyim, Kurumumuz tarafından hazırlatılan “Anneler” isimli televizyon spotu (4207 sayılı Kanun kapsamında zorunlu yayın) Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) onayından geçerek Ağustos 2016 ayından bu yana televizyon kanallarında gösterilmeye başlanmıştır.
Ayrıca, RTÜK’ün onayından geçen “Tütün Mamullerinin Yasa Dışı Ticareti” konulu/başlıklı televizyon spotu da (zorunlu yayın) Ekim 2016 ayından itibaren televizyon kanallarının dikkatine/kullanımına sunulmuştur.

İndirilebilir format

Anılan televizyon spotları, Kurum internet ana sayfamızda (www.tapdk.gov.tr) indirilebilir formatta yayınlanmaktadır.
İlginize teşekkür eder, televizyon spotlarımızla ilgili görüş ve önerilerinizi bekleriz.
Selam ve saygı ile...

Haberin Devamı

Mustafa SEYDİOĞULLARI
Uzman / Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Tütün ve Alkol Kontrolü Daire Başkanlığı

(O yazımda kadınlar için de bir ara spot yayımlandığını, ama seyrek olduğunu söylemiştim. Şimdilerde daha sıklaştığını ben de gözlemledim. Kurumun ilgisine ve açıklamaya teşekkür ediyorum.)


O DİKMELER HEMEN KALDIRILMALI

Bomboş alanı sanki
korumaya aldılar

Üçkuyular Mehmet Ali Akman Mahallesi’nde 4/1 ile 4/2 sokakların kesiştiği noktada, yaklaşık 10-12 metre uzunluğu 1.5-2 metre genişliği olan boş bir alan var. 1,5 yıl kadar önce Konak Belediyesi, sanki orası bir sit alanıymış gibi, etrafına dikmeler dikerek bu boşluğu adeta koruma altına aldı.

4-5 araçlık yer kapandı

Ve böylece; had safhada araç park yeri sıkıntısı yaşayan insanımızın hiç olmazsa o boşluğa dört beş araç park etme imkanı da ellerinden alınmış oldu. Semt halkına bir hizmet verilmek isteniyor ve saygı duyuluyor ise, hiçbir amaca hizmet etmeyen o dikmelerin oradan kaldırılması gerekiyor. Zira orası bir boşluk, insanların üzerinde yürüdüğü bir kaldırım değil. Defalarca dile getirmemize rağmen biz bu hususu bir türlü ilgililere anlatamadık.
Ahmet Güngör


KARANLIKTA 10 YIL
İzmir Menemen Egekent2 7214 Sokak ve Cadde 1’de aydınlatma yok. 10 yıldır karanlığa mahkumuz. Bin kişinin yaşadığı 10 blok apartmanın önü maalesef gece oldu mu kabus. GEDAŞ yetkilisi ve belediye başkanı ile bu sokakta gece yürümeyi teklif ediyorum.
Murat Kala


BİR ALINTI
Boş zaman yoktur. Boşa geçen zaman vardır. (TV dizilerinden)

Yazarın Tüm Yazıları