Başkanlarımız duysun: Oyun alanları istiyoruz

İZMİR’e Dair TV’de, program yapımcısı Nurhan Ertuğrul, on yıllık Güzelyalı Muhtarı Nedim Altan’la söyleşti. Muhtarlık tanımından başlayarak, söyleşiden özetler aktarıyorum:

Haberin Devamı




MAHALLEYE SAHİP ÇIKMAK
*** Muhtarlık, mahallede neler olup bittiğini bilmek, sakinlerinin sorunlarını dinleyip onlardan biri olmak, iç dünyalarına girebilmek, dertlerini gerekli yerlere bildirmektir. Geniş çaplı olarak mahalleye sahip çıkmaktır. Muhtarlığı yaşamak önemli olan, benim de felsefem bu.
*** Güzelyalı, 20 bin nüfuslu. Ön kısımlardaki kafeteryalar ve içinde bulunduğumuz parkın da konumu itibariyle akşamüzerleri 50 binlere ulaşıyor. Mithatpaşa Caddesi’nde, alışveriş yapabildiğimiz çarşımız var, yoğunluk çok fazla.
*** Güzelyalı, Göztepe’den sonra Üçkuyular’a kadar gelen düz bir alan. Fazla yağmurlarda, hatta geçtiğimiz aylarda sel bastı... İki dere arasında kurulmuş. Su taşkınları çoktu. Belediyemizle 2012’de ‘Yağmur Suyu Projesi’ başlattık. Sokaklardaki mazgallarla su yeraltından dereye, oradan da denize gidiyor. Çok büyük ölçüde problemi çözdük.

OTOPARK TAM ÇÖZÜLEMEDİ
*** Çok eski bir semt, emekliler çoğunlukta, kültür seviyeleri yüksek. Bu işimizi hem kolaylaştırıyor, hem de zorlaştırıyor. Sakinlerimiz bilinçli. Problemleri, temizlik çalışmalarını kısmi olarak çözdük. Otopark olayını daha çözemedik. Başkanlarımızla konuşuyoruz. Yerler bulunacak, en kısa zamanda çözülecek.
*** Kültürel etkinlikler yapılıyor. Gençlerimiz ve yetişkinlerimiz için Güzelyalı Sanat Merkezi’nde çeşitli kurslarımız var. Çocuklarımıza top oynatacak yeterli alanımız yok. Okul bahçelerini kullanmak istiyorum. Bazı okullar destek veriyor, bazıları veremiyor. Bizler okul bahçelerinde büyüdük, top oynadık. Dersler olmadığı zaman okul bahçeleri kullanılabilse keşke.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIMIZ SPOR YAPMALI
*** Alanlarımız var... Ama spor yapılacak tesislere çevirebilmek için yetkili makamlarla bir araya gelemiyoruz. Spor salonumuz yok. Çok istedik. Güzelyalı Ortaokulu’nun arka tarafında alanımız var, Göztepe Stadı için yetkililerle konuştuk. Başkanlarımıza seslenelim, bizi duysunlar ve çocuklarımızın oynayacağı tesisler açsınlar. Geleceğimiz olan çocuklarımızın spor yapmalarını çok istiyorum. Koşacak, yorulacak, akşam evde dersini çalışacak. Böylelikle başka yönlere sapmayacak.
*** Muhtarlığımın önünde telefon numaram yazılı ve ışıklandırdım. Gece, gündüz, 24 saat bana ulaşabiliyor herkes. Esnafı ziyaret ederim, hatırlarını sorarım. Esnafımla mutluyum. Birbirlerine saygılıdırlar. Kimse kimsenin alanına girmez. İyi geçinirler. Ön tarafta kafeteryalarımız, tramvayımız, vapurumuz, metromuz var... Sahilde çim alanlarımızda güzel sohbetler yapılır. Güzelyalım çok güzel, çok seviyorum.
*** Altyapı problemleri bitmiş durumda. Muhtar olduktan sonra kanallar, evlere giden temiz su hattı yenilendi. Doğalgaz önce Güzelyalı’ya geldi. Çukurda kaldığı için sobalar yüzünden hava kirliliği yaşanıyordu. Evlerin yüzde 95’ doğalgazlı artık. Elektrik hatları yeraltına alındı. Gediz Elektrik veya bana ulaşanlar sokak lambalarını aktif hale gelmesini sağlayabiliyor. Sokaklarımız aydınlık, güvenlik açısından çok önemli.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BÜYÜK İDEALİM
*** En büyük idealim, Güzelyalı’yı kentsel dönüşüme sokmak. Burada yaşayanların yepyeni binalara sahip olmasını sağlamak. Mahalle sakinlerim bunu hak ediyor. Mevcut metrekare korunarak, bina olduğu yere oturtulacak. Ama zorluk şu... Yenilenmesi için bina sahibi 350-400 bin lira verecek. Güzelyalı emekli bölgesi. Çoğunluk bu parayı verecek güçte değil. Müteahhitlerle konuştuğumuza göre, katkı payı ödenmeden binalar biraz daha küçültülerek, 1-2 kat fazladan yapılarak yenilenebilir. Başkanlarımla, yeniden yapılandırmayı, vatandaşımızın lehine olacak şekilde yapacağımıza inanıyorum.
*** Pandemi dönemi bütün ülkemizi yordu, alışık olmadığımız bir durumdu yaşadığımız. Gençlerimiz daha da zorlandı. Biz onlara güzel bir dünya bırakalım. Hedefimiz güzel bir gelecek bırakmak. Tek derdimiz herkesin mutluluğu.

-----------------------------


BİR ÖNEMLİ UYARI

Maske ve mesafeyi
mutlaka sürdürmeliyiz

SALGIN illetine karşı aşılamanın giderek artması bir anlamda moral olurken, ay başında kısıtlamaların çoğunun kaldırılması öncesi sağlıkçılardan bir uyarı geldi. İzmir Tabip Odası, Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER),vaka sayısının azalmasının rehavete neden olmaması, salgınla mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

AŞI SONRASI DA DEVAM
Aşı olunsa da maske ve sosyal mesafe önlemlerinin sürdürülmesi savunulan ortak açıklamada şöyle denildi: “Önlem alınmayan, maskesiz ve mesafesiz alanlar KOVİD 19 ve SARS-CoV-2 varyantları için kuluçka ortamına dönüşebilir, bu da bulaştırıcılık düzeyi ve süresini artırabilir. Aşılamanın yaygınlaşması önemli kazanım olsa da, maske ve mesafe önlemlerinden vazgeçmek şu aşamada uygun değildir. Yurttaşlarımızı aşılanmaya, maske ve mesafe kurallarına uymayı sürdürmeye çağırıyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları