Paylaş
UZUN yıllar birlikte çalıştığım İbrahim Irmak, yerine konulamayacak bir fidanını yitirdi... Oğlu Çağlayan’ı... Acıya tuz basar gibi, adını yaşatmak için, “Aydınlanma yolunda sen de bir mum yak” dedi, özellikle köylerde kütüphaneler kurmayı amaç edindi. Söz İbrahim Irmak’ta:
BİLGİ TOPLUMUYLA
MUTLULUK GELİR
“Gazetecilikteki 49 yıllık deneyimim mutlu insanlar ülkesinin ‘Bilgi Toplumu’ oluşturmakla sağlanabileceğini fısıldıyor. Sokrates, ‘Sadece bir iyi vardır, bilgi; Ve sadece bir kötü vardır, cehalet’ diyor. O zaman hepimize bir görev düşüyor. Çocuklarımızı bilgili yetiştirmek. O da okumakla/okutmakla olacağına göre bilgiye ulaşımı kolaylaştırmak zorundayız.
AL GÖTÜR OKU GETİR
Kolay mı? Zor değil. Biz formülünü biliyoruz. Kimseden para pul, makam, mevki de istemiyoruz. Tek isteğimiz, okuyup rafa kaldırdığınız kitaplar. Onlara çok ihtiyacımız var. Türkiye’deki parklara kütüphaneler açılsın istiyoruz. O kitapları okuyan yavrularımız, her sayfayı çevirdikçe beyinlerine yepyeni bilgiler dolsun istiyoruz. Bağış kitapları 7’den 70’e herkes, ‘Al götür, oku getir’ ilkesiyle dilediği zaman okuyabiliyor.”
2) BİR BÜYÜK ACIYLA DOĞAN FİKİR
Çağlayan’ın adını
yaşatabilmek
ÇAĞLAYAN Irmak benim büyük oğlum. 2011 yılında 32 yaşında İzmir Mithatpaşa Caddesi’nde trafik kazasında kaybettim. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Yüreğimize düşen kor, için için yaktı bizi. ‘Ne yapabiliriz’ diye düşündük. Ve onun adını yaşatmak için, yayınladığımız www.haberhurriyeti.com Gazetesi’nde sosyal sorumluluk projesi başlattık. ‘Aydınlanma Yolunda Sen De Bir Mum Yak’ köylerde kütüphaneler kuralım çağrımıza destek geldi. İlk Çağlayan Irmak Kütüphanesi’ni 29 Mayıs 2012’de Ödemiş Mescitli Köyü’nde kurduk. Büyük ilgi gördü. Bu toplumda öyle güzel insanlar var ki kitaplarını bizlere bağışlamaya başladı. Biz de 3 bin-3 bin 500 kitap olunca yeni kütüphaneler kurmaya başladık. Kurduğumuz kütüphanelerin sayısı 13 oldu.
ÖYLE GÜZEL OKUNUYOR Kİ
‘Bu devirde Kitap okunuyor mu’ diyorlar. Okunuyor. Öyle güzel kitap okunuyor ki, yazlığa giderken bile bizden 4-5 kitap alanlar var. Hele İzmir Üçkuyular’da Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun destekleriyle Ali Erentürk İlkokulu’nun önündeki parkın içine kurduğumuz ‘Çağlayan Irmak Kütüphanesi’ mahallelinin buluşma, kaynaşma noktası oldu. Sadece çocuklar değil, anneler, babalar, dedeler nineler de gelip kitap alıp okuyor.
Kutular kutular kutular
İŞTE ADRESLE
TELEFONLAR
Kitaplarınızı 11/2 Sokak no: 14/9 zemin kat Üçkuyular-Karabağlar/İZMİR adresine gönderebilirsiniz. (0232) 246 82 46 ve (0533) 414 24 57 numaralı telefonlardan, iirmak@haberhurriyeti.com adresinden bilgi alabilirsiniz.
TÜRLERLE
KONULAR
Atatürk, kuruluş ve kurtuluş, yerli ve yabancı yazar romanları, şiir, araştırma-inceleme, dini, dil bilimi, İngilizce okuma ve dilbilgisi, çocuk, çizgi romanlar, atlas tarzı dergiler. (Ders kitabı ve ansiklopedileri kabul edemiyoruz)
NERELERDE
AÇILDI
1- İzmir, Ödemiş, Mescitli Köyü. 2- İzmir, Menemen, Süleymanlı Köyü. 3- Ordu, Gülyalı, Turnasuyu Köyü. 4- İzmir, Güzelbahçe, Yelki Köyü. 5- İzmir Seferihisar Orhanlı Köyü. 6- Şanlıurfa, Siverek, Duydum Köyü. 7- İzmir, Menemen, Bağcılar Köyü. 8- Manisa Salihli, Bahçecik Köyü. 9- Elazığ Baskil Köyü (Bu kütüphaneyi Şehit Polis Fethi Sekin adına açtık) 10- İzmir Güzelbahçe Çamlı Köyü. 11- İzmir Menemen Haykıran Köyü. 12- İzmir Karabağlar Üçkuyular Mahallesi (Parkın içine kütüphane). 13- İzmir Ödemiş Çaylı Mahallesi.
Paylaş