Paylaş
Haberi yine Anadolu Ajansı geçmişti.
O zaman çalıştığım gazetedeki köşemde bu anıtı yazmıştım.
Aradan bunca yıl geçti.
Ajans, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş'ın anıtın dünyaya tanıtılacağını söylediğini yine haber yaptı.
Kaymakamlığın, Mevlana Kalkınma Ajansı'ncadestek kapsamına alınan projesine göre, anıt için kısa filmler çekilecek, broşürler bastırılacak, tanıtıcı CD'ler hazırlanacakmış.
İvriz Mahallesi'ndeki, Milat'tan Önce 8. Yüzyıl'dan kalma anıtta, Tuwana Kralı Warpalawas ve Fırtına Tanrısı Tarhunzas'ın kabartması bulunuyormuş. Luvi dilindeki hiyeroglif yazıda, "Ben hâkim ve kahraman Tuwana Kralı Warpalawas. Sarayda bir prens iken bu asmaları diktim. Tarhunzas onlara bolluk ve bereket versin" sözleri yer alıyormuş.
Böyle bir anıt sizin ilçenizde olsa ne yaparsınız?
Kaymakam Çetinbaş'ın yaptığını.
Onu önce ülkenize, sonra dünyaya tanıtmak istersiniz.
Amacım, Sayın Kaymakam'ın bu çabasına katkı sağlamak.
Eyy Konyalılar...
Eyy yeni haberi olanlar...
Bakın Halkapınar'da böyle bir anıt var.
Siz sahip çıkarsanız daha da çok turist gelecektir.
Hem Halkapınar hem ülkemiz kazanacaktır…
Dünya tarihindeki ilk yazılı kabartma kaya anıtı olma özelliğini taşıyan 2 bin 700 yıllık bu kabartmanın büyük değişimler yaşanmadan, tahrip edilmeden günümüze değin gelebilmesi bir şans.
Bu şansı iyi değerlendirelim.
Tekirdağ'da hastalar için
'Bir yataklık dünya' projesi
Tekirdağ'da gerçekleştirilen proje kapsamında başlatılan kampanya ile yatalak hastalar için hasta karyolası ve motorlu şişme yatak temin ediliyormuş.
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat kampanyanın, ilçe belediyesi, Engelli Koordinasyon Merkezi, Engelsiz Yaşam Derneği ve Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Tekirdağ Şubesi iş birliğiyle gerçekleştirildiğini söylüyor.
Projeyle hayatını yatağa bağlı sürdüren kişiler için özel sistemli karyola temin ediliyormuş.
Başkan, yatakların bir bölümünün parasını kendilerinin verdiğini bir bölümünün imece kültürüyle karşılandığını, bugünü kadar 12 yatağın dağıtıldığını söylüyor.
Hastalığı zor şartlara gelmiş, yatmaktan sırt sağlığı problemi çeken hastalara da havalı yatak veriliyormuş.
Yataklar, belediyenin Evde Bakım Hizmeti ekibi tarafından hastalara ulaştırılıyormuş.
Benzer çalışmayı başka belediyeler de yapıyor.
Güzel bir sosyal dayanışma örneği olan bu çalışmaların giderek yaygınlaşmasını diliyorum.
Siz de belediyenizden isteyin.
Emeği geçen herkesi kutluyorum.
Çiftliğinde 7 ülkeden
9 cins tavuk besliyor
Alanya'da yaşayan Muhammet Başkan, doğal yumurta tüketmek için başladığı tavuk yetiştiriciliği işini büyüterek çiftlik kurmuş.
Alanya'nın Büyükhasbahçe Mahallesi'nde yaşayan 59 yaşındaki Başkan, bir televizyon programında doğal yumurtanın bazı rahatsızlıklara iyi geldiği haberleri üzerine köy yumurtası tüketmeye başlamış.
İşi giderek büyütmüş şimdi çiftlik kurmuş.
Bir süre sonra evinin bahçesine kümes yapan Başkan, yaptığı araştırmalar sonucunda yurt dışından farklı cinslerde tavuk satın almış.
İlk olarak Avusturya'dan "Australorp" cinsi tavuk alan Başkan, ardından ABD'den "Playmouth Rock", İngiltere'den "Sussex", Fransa'dan "Brasse", Almanya'dan "Bielefelder" ve "Nick Brown", İtalya'dan "Leghorn", İzlanda'dan "Rhod Island Red" cinsi tavuklar getirtmiş.
Türkiye'den de "Denizli Ataks" cinsi tavuklar besleyen Başkan, tavuk sayısının artmasıyla yer sıkıntısı yaşandığı için Cikcilli Mahallesi'ne 6.5 dönümlük çiftlik kurmuş.
Çiftliğinde 200'ü yabancı, 500'ü yerli cins olmak üzere 700 tavuk bulunan Başkan, yumurta satışı yaparak giderlerini karşılıyormuş.
Başkan, Avusturya'dan getirttiği tavuğun 365 günde 364 adet yumurta üretebildiğini anlatıyor. Kazakistan'dan bir cins tavuğu almak için 3 yıldır uğraştığını söylüyor ve ekliyor:
"Umarım o ırkı da koleksiyonuma ekleyeceğim. Avusturya'dan İzlanda'ya kadar çeşitli ülkelerden tavuklar getirttim. Bir tavuğu kazandırmanın maliyeti 5 bin lirayı buluyor. Amacım 15 ırka ulaşmak."
İnsan azmedince neler yapabiliyor.
Muhammet Bey'e bu güzel uğraşısında başarılar diliyorum.
Etrafınıza güzel şeyleri görmek için bakın, göreceksiniz.
Herkesin, her zaman iyi haber alması dileğiyle...
Paylaş