Ya uçamayanlar ne yapsın?

İl Sağlık Müdürlüğü karşısında bulunan kaldırımda (Osmangazi ilçesi - Hat Caddesi) yürüyordum. Derken kaldırımın bir bölümünün darmadağın edilmiş olduğunu gördüm.

Haberin Devamı

Ya uçamayanlar ne yapsın

Buna hiç şaşırmadım! Yürümekte olduğum kaldırımdaki darmadağınlığa rağmen inadım inat biz yayalara sunulan kaldırımı kullanacağım diye ısrarcı oldum. Ancak, ayakkabılarımı da düşünmek zorundaydım. Çünkü zemine sivri uçları da bulunan çakıllar dökülmüştü. Nasıl yapayım da ayakkabımın tabanına ziyan vermeden geçişimi tamamlayayım derken, aklıma uçmak geldi. Sonra da alanı uçarak geçtim! Peki ya; uçamayanlar ne yapsın?(!)

 

O ANONS DAHA FAZLA YOLCU BİNSİN DİYE Mİ?

Ya uçamayanlar ne yapsın

Haberin Devamı

OKURLARIMIZDAN olan Melda Meriç, şöyle diyor: “Tarih 3 Kasım 2020 Salı. Saat 07.33... BURULAŞ’ın kontrolündeki Paşa Çiftliği İstasyonu’ndan üniversite yönüne giden sosyal mesafenin fevkalade korunduğu metroya bindim! COVID-19’un dağıtım noktalarından biri olduğunu düşündüğüm hıncahınç dolu vagonlarda bir anons. Anonsta, “Sırt çantalarınızı ellerinizde taşıyın” diyordu. Ne yani, ‘daha fazla yolcu binsin’ diye mi çıkartalım çantayı? Şahsım olarak bu duyurunun; ‘sırt çantalarınızı sırtınızdan çıkartmayın’ diye değiştirilerek anons edilmesini tavsiye ederim! Böylelikle sosyal mesafeye bir desteğimiz olsun! Bu esnada fotoğrafını çektiğim vagon ilk vagon, yani vatmanın da bulunduğu vagon olup en boş olanıdır. Siz siz olun, sırt çantalarınızı sırtınızdan çıkartmayın. Hata, mümkünse sırt çantasız binmeyin!”

5 AYDIR GÖRÜNMEYEN BARİYER

Ya uçamayanlar ne yapsın

OKURLARIMIZDAN olan Meriç Pamir, özetimle diyor ki: “Kayıt varsa baksınlar. Osmangazi ilçesi Emek Metro İstasyo’nu önündeki girişte bulunan koruyucu bariyerler 5 aydır darmadağın. Bu durum yetkililerin umurunda olsun artık çok üzücü... Bariyerleri yenilemek için neyi bekliyorlar acaba?” Vardır bildikleri Meriç Pamir. Sabırlı olmayı öğrenin lütfen(!)

Haberin Devamı

BİZ DE İNSANIZ

Ya uçamayanlar ne yapsın

ADININ açıklanmasını istemeyen bir belediye otobüs şoförüne kulak verin lütfen. Benim pek umudum olmasa da; e-postasını özetleyerek aktarıyorum: “BURULAŞ personeliyim. Özellikle şu dönemde COVID-19 riskini en yakından hisseden mesleği icra ediyoruz. Yani belediye otobüs şoförüyüz. Koronalı endişemiz ve sıkıntımızla boğuşurken Osmangazi ilçesi Çınar Caddesi Bahar Mahallesi güzergahımız olduğunda adeta deliriyoruz! ‘Bu hat bize gelmesin’ diye dua ediyoruz.

PARK SORUNU!

Çünkü cadde, yüzlerce mahallenin sokağından dahi dar. Biz de çift şerit olarak kullanılan bu dar caddede gemi gibi uzunlukları olan otobüsleri sürmenin zorluğuyla sinir imtihanımıza tabi tutuluyoruz! Hele park eden araçlar yok mu? Delirmemek mümkün değil. Bakınız, bir fotoğrafımda park eden bir araç. Diğer fotoğrafımda da park eden araçlar ve bu yüzden de akışı olmayan trafik. Çok zaman 10 dakikalık tur molamızı kullanamıyoruz. Biz de insanız ve ihtiyaçlarımızı gidermek zorundayız! Biz de insanız ilgililerin bizlere sahip çıkmaları bekliyoruz.”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

TEHLİKE YOK, ONARILACAK

“YOK artık’ başlıklı şikayetiniz ilgili müdürlüğe iletilmiş olup, ilgili müdürlükten gelen cevap aşağıda sunulmuştur. Kükürtlü Mahallesi Oğulu Caddesi ile 21. Gül Sokak kesişiminde yapılan kontrolde, BUSKİ kanalizasyon bacalı etrafında küçük çökme sonunu az bir su birikinti durduğu, tehlike oluşturmadığı tespit edilmiş olup, ekiplerimizin programı dahilinde yapılacaktır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi” Teşekkür ediyorum Osmangazi Belediyesi...

Yazarın Tüm Yazıları