Uçaklara yol gösteren armatür!

Okurlarımızdan Hikmet Yaslı, özetimle bakınız ne diyor:

Haberin Devamı

Uçaklara yol gösteren armatür

“Yıldırım ilçesi Davutkadı Mahallesi Musababa Caddesi No:45 karşısında bulunan aydınlatma direğinin armatürü bir yıldır yan vaziyette hizmet veriyor. Yani ışığı zemine değil de göğe yansıyor. Bunun sebebi uçaklara yol göstermek için mi?”

UEDAŞ’A HATIRLATMA

“Ayrıca yine bu direğin önünde bulunan trafo kapağının menteşeleri kopuk, içi darmadağın. Tam kuş yuvası! Konuyla alakalı olarak UEDAŞ’a ihbarımız oldu. Sanırım işlerinin yoğunluğuyla alakalı olarak unutuldu!”
Unutulanı hatırlatmakta fayda vardır Hikmet Yaslı. Biz de hatırlatalım öyle ise... UEDAŞ’ın önemlerine.

En ilginç oturma bankı

Uçaklara yol gösteren armatür

Haberin Devamı

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan Ayça U., “Yeşil Caddesi üzerindeki ‘Yeşil Cad’ tanımlı belediye otobüs durağının oturma bankı ‘En İlginçler’ kategorisi yarışmasına katılsın. Bank, bağımsız olan dört taşın üzerine oturtulmuş da... Taşların vida ile zemine sabitlenmesiyse ayrı bir kategoride değerlendirilebilir!” diyor. Yarışmaya katılım takdiri BURULAŞ’ındır. Biz ilettik. Bakalım ne olacak?

Kuru havada toz yağmurda çamur

Uçaklara yol gösteren armatür

Sağlık çalışanı Sanem K. özetimle şöyle diyor: “Tarihi Musababa Cami ve Türbesi’nin önü bir yıl önce kazılmıştı. Sonrası malum; bekle de onarsınlar! Araçların ziyanları bir yana kuru havada toz yutuyoruz. Yağmurlu havalarda çamura bulanıyoruz. Civar sakinleri oraya kum ve toprak taşımaya bıktı! Hürriyet Bursa gazetesi ekibine saygılarımızı sunarız.”
Bizlerden de saygılar olsun Sanem K... Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi’nin dikkatlerine. Artık pası hanginiz tutarsa!

Nasreddin Hoca başaramamış olabilir!

Uçaklara yol gösteren armatür

Haberin Devamı

Adının açıklanmasını istemeyen bir zabıta komiseri, özetimle şöyle diyor: “Köşenizde sık sık kaleme aldığınız delinatör konularını üzülerek okuyoruz. İnanınız sizinle aynı görüşteyiz. Neredeyse her yirmi metreye bir delinatör dikili. İspatlı olarak belirttiğiniz gibi on binlercesi ıskarta oluyor. Çok yüksek bedelleri çöpe atıyoruz. Yetkililer bu duruma neden müsaade veriyor anlamış değiliz. Bakınız lütfen bir delinatör de kentimizin ana arterindeki istinat duvarının sarmaşığı arasına sıkıştırılmış vaziyette. Bunu da gören yok her daim olduğu gibi!”
Zabıta kardeşim. Negatif düşüncenize bir anlam veremedim doğrusu. Mesela o delinatör oraya çimlenmesi için dikilmiş olamaz mı? Daha sonra da alın size bedava delinatörler! Siz sulamayı ihmal etmeyin yeter. Merhum Nasreddin Hoca göle maya çalmış tutmamış. Bakarsın bizimki tutar!”

Haberin Devamı

Önce gelecek diyor sonra da geçti diyor

Uçaklara yol gösteren armatür

Adının açıklanmasını istemeyen bir kamu çalışanı, özetimle şikayetini şöyle dile getiriyor: “6 Nisan 2021 saat 17.0’de Acemler istasyonunda (D2725) Çukurköşk istikametine gitmek için durağa gelmesi öngörülen otobüsümü beklemeye başladım. Otobüsümün hareket saatini BURULAŞ’ın ilgili programından sorgulattım. Buna göre otobüsüm 7 dakika sonra durağa gelecekti.”

NEREDEN BİLEBİLİRİZ?

“7 dakika doldu. Üstüne bir 7 dakika daha geçti. Geçti geçmesine de ilgili yöne giden otobüsler gelmiyordu. Ama sistem önce ‘gelecek’ diyor, sonra da gelmeden ‘geçti’ diyor. Meğerse yol çalışması sebebiyle bu durağa o istikamete giden otobüsler gelmiyormuş. Yolun karşısında bulunan durağa gitmemiz gerekiyormuş! Bunu biz nereden bilebiliriz ki?”

Yazarın Tüm Yazıları