Sağlamlar da söküldü ve orada bırakıldı!

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan bir işletme sahibinin akıllara fren yaptıran e-postasını okurken gülesim geldi gülemedim, ağlayasım geldi ağlayamadım! Sizler için hikâyenin özeti çıkartım, diyor ki:

Haberin Devamı

Sağlamlar da söküldü ve orada bırakıldı

“AYDINLATMA direklerindeki klemens yuvası kapaklarının olmadığı yönündeki onlarcası üzücü yayımlarınızı anlatımlarınızdaki mizansenle alakalı olarak kâh gülerek kâh da endişe ederek okuduk. Hatta “UEDAŞ’a tavsiyem var. Kapak başkanlığı kurulsun. Alt kollarında da başkanlar, müdürler, amirler, şefler vazife alsın” demiştiniz ya, işte o gündür bugündür o başkanlık gerçekten kurulacak mı diye merak ediyorduk. Derken; 24 Aralık 2021’de kuşların yuva yaptığı, arıların bal bıraktığı, çay ve kahve partisi verilip dondurma faslına geçilme planı olan direğin denginde (Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı) bir hareketlilik başlayınca esnaf komşularımla birlikte izlemeye başladık.”

Haberin Devamı

Sağlamlar da söküldü ve orada bırakıldı

KAPAKLAR ORADA!

“Birçok UEDAŞ çalışanı o meşhur direkle beraber yol boyunca hizmet veren direklerin klemens yuvası kapaklarının tamamını sökerek yenilerini takmasınlar mı? Ardından söktükleri sağlam kapakları direklerin diplerine atmasınlar mı? Oysaki bu cadde üzerinde sizlerin ısrarcı yayımları sayesinde kapaksız direk kalmamıştı. Var olan sağlam kapakları sök ve sökülen kapakları da direklerin diplerine at git; oh ne ala! Hatta atılan kapakların bazılarının yanına ‘bir alana bir bedava’ misali fazladan kapak bıraktılar. Bu komediyi oğlum anlatmış olsaydı inanın ‘sallama’ derdim! Evet, aynen böyle oldu.”

KİM TOPLAYACAK?

“Dört gündür izliyoruz o kapakları caddede görev yapan temizlik çalışanı da almıyor. Vaziyet şu ki UEDAŞ sizi dinlemiş ve kapak başkanlık birimini kurmuş! Ancak var olan kapakları söküp yerine yeni kapakları takmak ve sökülenleri de direk dibinde bırakmak aklıselim bir iş olmasa gerek. Bu uygulamanın bir benzeri başka yerde var mı acaba? Bari o sökülen kapakları kapaksız direklere taksaydınız! Bu esnada attığınız kapakları kim toplayacak?”
Güzel sorular. Çözüm konusunda yine fikir beyan edeyim. Bu uygulamaya tanık oldunuz ses çıkartmayın, keyif almaya bakın! Atılan kapakların toplanması için de ‘kapak toplama başkanlığı’ kurulsun!

Haberin Devamı

AĞAÇLARIN DALLARI KALDIRIMLARI SARDI!

Sağlamlar da söküldü ve orada bırakıldı

HÜRRİYET Bursa gazetesi okuru olan ekonomist Aysun Telli, “Mudanya ilçesi Mudanya Paşa Plajı’na ekilen ağaçların budaması ve bakımı yapılmadığı için ağaçların dalları kaldırımları sardı! Bu yüzden de yaya kullanımına engel olmaya başladı. Mudanya Belediyesi bunları neden görmez?” diyor.

ANONS SİSTEMİ ÇALIŞMAYINCA...

Sağlamlar da söküldü ve orada bırakıldı

HÜRRİYET Bursa gazetesi okuru olan Mehmet Alagöz, “28 Aralık 2021’de saat 07.30 da Nilüfer/Yüzüncüyıl durağında inmek üzere metroya bindik. Metro yine hep olduğu gibi hıncahınç doluydu. Buna alıştık! İnmemiz gereken durağı kaçırmamak için metro her istasyonda durduğunda tavuk gibi başımızı kapıdan uzatarak hangi durakta olduğumuzu kontrol ettik. Başımızı uzatıyorduk çünkü o saatte hava zifir karanlıktı ve camlarda da buhar vardı. Kalabalığı da işin içine katınca hangi istasyonda olduğumuzu bilmemiz mümkün değildi. Neden böyle yapıyorsunuz diye soracak olursanız metro içindeki anons sisteminden çıt çıkmıyordu. Kayan yazı let tabelasında da sürekli olarak BURSARAY yazıyordu...” diyor. Yine aynı şikâyet yine aynı güzergâh… Bizi duyuyor musunuz BURULAŞ!

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

AYAR ÇEKİLDİ AMA...

Sağlamlar da söküldü ve orada bırakıldı

ŞİKAYET, istek ve öneri gibi taleplerimize yönelik olarak yapmış iş / sonuç neticesi kontrollerimde ‘Ayağınız küçük bir çocuğun ayağı kadar küçük değilse’ başlıklı yayımımızdaki (İstanbul Caddesi) yaya üst geçidinde bulunan dar basamakların genişletildiğini beraberinde de ergonomik olmayan yüksekliğe ayar çekildiğini gördüm. İlgililere teşekkür ediyorum da... Basamaklara yükseklik ayarı çeken seyyar bordür taşlarını üst geçidin yanına yaslamışsınız. Onları üst geçit lodosta devrilmesin diye destek amaçlı olarak mı yasladınız yoksa(!)

Yazarın Tüm Yazıları