Otopark kullanım alanı zorunluluğu yok!

Hürriyet Bursa gazetesi Emekli eczacı Mustafa G. özetimle: “İlgili fotoğrafları bir akrabamın ikamet etmiş olduğu Osmangazi ilçesi Tahtakale Mahallesi’nde çektim.

Haberin Devamı

Otopark kullanım alanı zorunluluğu yok
Otopark kullanım alanı zorunluluğu yok
Otopark kullanım alanı zorunluluğu yok
Bu esnada yanlış anlaşılmayayım. Özellikle Osmangazi ilçesi başta olmak üzere neredeyse her ikamet adresi önünde vatandaş tarafınca oluşturulan park etmeme yasağı yasasına destek verici aparatlar var! Yine belirteyim bu sadece burada olsa ‘hadi burası özel bölge’ diyeceğim de… Kuralsız özgürlükleri denetleyen yani bunları disiplin altına alacak yetkili birimler ve bu birimlerde vazife yapan yetkililer yok mu? Var da ben mi göremiyorum yoksa!” diyor. Okurumuzdan gelen 55 fotoğraftan bazılarını aldım. Ancak böyle ilkel engelleme işini yapan da haklı, nereye park edeceğim? diyen de haklı. Haksız olan birisi varsa o da bu tür konutlar yapılırken otopark alanı zorunluluğu getirmeyen yerel yöneticilerdir. Yıl 2022 ve halen Osmangazi ile Yıldırım ilçesinde yapılan binalarda otopark kullanım alanı zorunluluğu yok!

Haberin Devamı

Otopark kullanım alanı zorunluluğu yok
Otopark kullanım alanı zorunluluğu yok

BİZ DE DAVET EDİYORUZ AMA…

Otopark kullanım alanı zorunluluğu yok
Hürriyet Bursa gazetesi abonelerinden olan Günel Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Günel’in e-postasını özetimle aktarıyorum: “İş yerimin de bulunduğu Beşevler Sanayi Sitesi, Nilüfer Caddesi No. 8 önünde hizmet vermeye çalışan elektrik panosunun kapağı yok. Bu durum çok ama çok tehlikelidir. UEDAŞ’ı sorumlu ve zorunlu oldukları işlerini takip etmeye davet ediyorum!” Biz de davet ediyoruz Kenan Günel. Hem de neredeyse her hafta… Ama davetlerimiz pek ilgi görmüyor. Velhasıl çağrılarımız ne hikmetse itibar bulmuyor!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR


Nilüfer Belediyesi
“ ‘NİLÜFER BELEDİYESİ DUY BİZİ’ başlıklı yazınız üzerine açıklama yapma ihtiyacı olmuştur. 23 Nisan Mahallesi’ndeki bir parselde park talebi üzerine yapılan incelemede bölgenin mülkiyetli alan olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple o parselde herhangi bir imalat yapılması mümkün değildir. Plan çalışmaları yeni tamamlanan ancak mülkiyet sorunları devam eden bölgede Nilüfer Belediyesi olarak kamu alanları oluşturma ve gereken hizmeti sunma noktasında kararlı çalışmalarımız devam etmektedir. 23 Nisan Mahallesi’ne yakışır parkın en kısa sürede bölgeye sunulması olduğunu belirtir, duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu.” Kıymetli Nilüfer Belediyesi, açıklamanız için teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

SORUN BU KEZ ÇÖZÜLDÜ

Türk Telekom;

Otopark kullanım alanı zorunluluğu yokOtopark kullanım alanı zorunluluğu yok

TEKERLEKLİ ÖNLEM başlıklı yayımımız sonrasında BUSKİ’nin tarafıma; “Sorunun muhatabı Türk Telekom olup ilgili bilgi kendilerine iletilmiştir…” açıklamasını da yayımlamamızdan sonra Türk Telekom tarafınca aranarak; “Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi 1. Pehlivan Sokak üzerindeki sorun giderilmiştir…” açıklamalarının ardından (Şahit fotoğraflarıyla birlikte) kendilerine 14 Nisan 2022 tarihli köşemde; ‘Türk Telekom! Ancak eski halinden bir farkı var mı? Fotoğrafınıza göre orada araç sürücülerinin sinirlerini zirveye zorlayacak çukur halen mevcut da… Siz ne dersiniz? Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi 1. Pehlivan Sokak’a bir daha uğrayın derim!’ dediğim yayımımızın ardından yine Türk Telekom tarafınca aranarak önce telefon konuşmasıyla daha sonra da e-posta olarak: “… Gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak sorun kusursuz olarak giderilmiştir. Saygılarımızla.” açıklamalarını şahit fotoğraflarıyla birlikte aldım. Bu kez olmuş kıymetli Türk Telekom. İlgi ve desteğiniz için teşekkür ederim.

Yazarın Tüm Yazıları