Paylaş
“Muhammet Bey. 30 yıl boyunca, Türkiye’nin çeşitli illerinde Karayolları Genel Müdürlüğü kadrosunda yol mühendisi olarak görev yaptım. Altı ay önce Nilüfer’e taşındım. Karayolları’na 30 yıl emek verince insan, ilgili her olumsuz konu borcummuş gibi dikkatime takılıyor. Hal böyleyken buraya taşınınca şoke oldum! Nilüfer gibi bir ilçede bu kadar trafik işaretleme hatası, yatay düşey işaretlemelerin gelişi güzel uygulanması, yaya geçidi ve yol çizgi çalışmaları tam bir fiyasko.”
DENETLENMELİ
“İnanın şaka gibi! Sinyalize kavşak yaklaşımlarına kontrolsüz kavşak tabelası, araç park cebiyle çakışan yaya geçidi çizgileri, yayayı korumak için setten sonra olması gereken yaya geçidinin setten önce yapılması, kavşaklarda her işaret için bir direk; vesaire vesaire... Bu ülkedeki en büyük problemler arasında anılır trafik. On binlerce hayatını yitiren, yüz binlere yaklaşan rakamlarla da yaralanan ve sakat kalan vatandaşlarımız var. Bu yüzdendir ki benzeri işler, yapılmadan önce kaliteli uzmanlarca incelenmeli ve denetlenmelidir! Bir de duyduğum kadarıyla Nilüfer en iyisiymiş; vah ki vah! Bu fotoğraflar birkaç örneğimdir. Sadece benim oturduğum bölgede onlarca yanlış var. Bu yanlışların bir an önce düzeltilmesi dileğimle. Sağlık ve esenlikler dilerim.”
TEHLİKE SAÇIYOR
OKURLARIMIZDAN Nil Karaca, diyor ki: “Yıldırım ilçesi Savcıbey Sokak girişinde bulunan sözüm ona tarihi bina tehlike saçıyor. Neredeyse her gün bir parçası kopuyor. Bazen de düşen parçalar insanların üzerine düşüyor. Tarihe saygının da böylesi sadece bizlere has sanırım!”
NE ZAMAN EMİRSULTAN CADDESİ OLDU?
HÜRRİYET Bursa okuru olan Can Uyar, özetimle bakınız ne diyor: “Yaşım, 55 Bursa’da doğdum. Bu yüzden de Bursa’nın tamamı olmasa bile ana caddelerinin tamamını isim olarak çok iyi bildiğimi iddia ederim. O yüzden de diyorum ki; Osmangazi ilçesinde bulunan Ceylan Hastanesi yanındaki yön tabelası, caddeyi ‘Emirsultan Caddesi’ olarak işaret ediyor. Orası Emirsultan Caddesi değildir. Orası Sanayi Caddesi’dir. Af buyurun ama orası ne zaman Emirsultan Caddesi oldu?” Sahi orası Emirsultan Caddesi mi olmuş? Şaka gibi inan!
DUR DİYECEK KİMSE YOK MU
ADININ açıklanmasını istemeyen bir kamu çalışanı özetimle diyor ki: “Şehrin tamamını saran dilencileri görmekten bıktık! Oysa ki dilencilik yapmak yasal bir suçtur. Bunları görmeye mecbur muyuz? Bunların tehditvari tavırlarından, ettikleri bedduaları duymaktan bıktık. Özetle dilencileri görmekten bıktık... Bunlara dur diyecek yetkili yok mu?”
HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR
ELEKTRİK PANOSU KALDIRILDI
NİLÜFER Belediyesi’nden gelen açıklamaları olduğu gibi aktarıyorum.
• “Sayın Muhammet Kösle, köşenizde yayınlanan “Üç fidanda bir sahipsiz pano” başlıklı yazı üzerine kamuoyuna açıklama gereği duyulmuştur. Bahse konu bölgedeki elektrik panoları ağustos ayı içerisinde revize edilerek oluşabilecek riskler ortadan kaldırılmıştır. Ekte görsellerinde de görüldüğü gibi şu anda Üç Fidan Parkı’ndaki elektrik panoları herhangi bir tehlikeye sebebiyet verecek şekilde değildir. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
SANATÇININ TERCİHİ
• Köşenizde yayınlanan ‘O heykelin kaidesi yıllardır paslı’ başlıklı şikayet üzerine açıklama gereği duyulmuştur. Nilüfer Belediyesi Halk Evi çevresinde bulunan ve Anka Kuşu’nu simgeleyen heykel 2011 yılında bulunduğu yere yerleştirilmiştir. Bahse konu heykelin kaidesi heykeli yapan Bulgaristanlı sanatçı Mitko Dinev’in tercihidir. Sanatçı çalışmasında sanayileşmeyi yorumladığı için kaidenin görünümünü bu şekilde kullanmayı uygun görmüştür. Heykel ve kaidesi yerine yerleştirildiği günden bugüne tahribat ve zarar görmemiştir. Bilginize sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.”
Nilüfer Belediyesi, Basın Bürosu ‘Üç fidanda bir sahipsiz pano’ ile ilgili fotoğrafınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Emekleriniz için sağ olunuz. Paslı heykel kaidesine gelince; sanatçının zevki bu yöndeymiş, ne yapalım! Ve o konuda bahsi geçen zamanı yanlış gösteren saatler ne oldu? Düzeltildi mi?
Paylaş