Mezarlık yolları ilgi bekliyor

Okurlarımızdan Nükhet Ortanca: “Ailemizde büyük olarak bir tek ben kaldım. En son geçtiğimiz ay ablam vefat etti. Diğer aile fertlerim gibi onun da defni Hamitler Kent Mezarlığı’na yapıldı.

Haberin Devamı

Mezarlık yolları ilgi bekliyor

Bu sebepten dolayı sık sık ziyaret için kabristana gidiyorum. Her gittiğimde en ilgisiz mera yollarından daha beter durumda olan toprak ve sivri uçlu taşların arasında yürümek beni çok ama çok üzüyor. Başkalarının da aynı şikâyetten muzdarip olduklarını düşünüyorum. Sözüm ona burası modern mezarlık! Kuru havada toz, yağmurlu ve karlı havada çamur... Yetkililer ‘ziyarete gelmeyin’ mi demek istiyorlar acaba? demek istiyorlar! Konuyu Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar İşleri Daire Başkanlığı’na bildirdim. Hem de kaç kez... İnanın yabancı filmlerde izlediğim mezarlıkları görünce öyle imreniyorum ki; tarif edemem. 60 yaşımı devirdim. Mutsuz ve keyifsizim...” diyor.

Haberin Devamı

 Yetkililere ulaşmak hayal olunca...

Mezarlık yolları ilgi bekliyor

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi emekli sınıf öğretmeni Ayla Korkmaz, özetimle bakınız ne diyor: “Mudanya ilçesine bağlı olan Trilye Sahili’yle alakalı olarak yayımlamış olduğunuz haber için teşekkür ediyoruz. Haberinizi hiç şaşırmadan okuduk. Çünkü biz burada ikamet ediyoruz ve ilgisizliği anbean görüyoruz. Ancak bizim görmemiz ve bilmemiz hiç bir şey değiştirmiyor maalesef. İlgili yetkililere ulaşmak hayal olunca... Dolayısıyla bizlerin dertlerine merhem oluyorsunuz. Çok ama çok sağ olunuz. Bakınız bu normal durum da (!) Tirilye Sahili’nde. Rica etsek bu normali de yayımlar mısınız? ”
Elbette yayımlarız Ayla Öğretmenim. Zaten her şey normal oldu artık! Büyükşehir Belediyesi ve ilçesinin sorumlusu olan Mudanya Belediyesi’ne duyurulur...

 Torpilli direk!

 Mezarlık yolları ilgi bekliyor

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Çalı Mahallesi sakini Fahrican Gazioğlu, özetimle diyor ki: “Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi Bursa Caddesi için “Caddenin yeni adı kapaksızlar olsun” (13 Mayıs 2021 tarihli) demiştiniz ya, işte ona çok güldük inanın. Bu tam da yerinde bir başlık olmuştu yayımınıza. Cidden de öyle imiş vaziyet. Yayımınızdan sonra bizim de dikkatimizi çekti ve çekmeye de devam ediyor civar direklerin üzücü ilgisizliği. Gerçekten de onlarca direğin klemens kapağı (O kapakların klemens diye tanımlandığını sizden öğrendik) yokmuş. Derken yayımınızdan sonra aynı gün içinde UEDAŞ’ın ekipleri geldi. Sadece köşenizde fotoğrafları olan direklerin kapaklarını takıp gitti. Civarda benzeri durumda onlarca kapaksız var! Onlar torpilleri olmamış olacak ki kapaklarına kavuşamadılar. Ancak içlerinde birisi var ki işte onun torpili çok mu çok sağlam! Fotoğrafımda da görüleceği üzere komuta kontrol yuvasının kapağı tahta ve üzerinde de kilidi asılı. Bence bunun torpili kimdense diğerleri de torpil sahibine ulaşmanın yolunu bulmalı!”
Kesinlikle katılıyorum Fahrican Gazioğlu. Tahta kapak; iletken değil. Malum elektrik için bu durum çok önemli. Ancak anahtarının uluorta bırakılmasına bir anlam vermedim. Parmak tanıma sistemi uygulansaydı keşke!

 

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Osmangazi Belediyesi

Mezarlık yolları ilgi bekliyor

ÇÖPLÜKBEY OLSUN başlıklı yayımımızla birlikte aynı günün sabahında Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Memiş Memiş arayarak: “Üzgün olduğumuzu ifade ediyorum öncelikle. Orası bizim yarayan kanamız... Gereği derhal yapılacaktır yine. Ekiplerimiz yola çıktı... “ açıklamasını yaptıktan üç saat sonra da alanın temizleniş sürecine şahit olan fotoğrafları ve video kaydını yolladı. Temizlik konusundaki üstün başarılı çalışmalarıyla Bursa’nın en iyisi olduğunu düşündüğüm Memiş Müdür’e ve kıymetli ekibine bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Ancak burası değil Osmangazi’nin Bursa’nın yarayan bir kanası. İnanıyorum ki şu satırları yazdığım anda dahi o bölgenin saygısız yaratıları yine iş başında! Yani sil baştan...
Böylesine acı ve utanç verici bir müzmin ayıbımız için başkanların neden ceza-i işlem uygulaması yönünde talimatları olmaz ki! Haftaya yine hazır olunuz Memiş Müdür. Çöplükbey’e davet olacak...

Haberin Devamı

Güzel iş

Mezarlık yolları ilgi bekliyor

HÜRRİYET Bursa gazetenizdeki köşenizde İncirli Sokak başlıklı yayımınızda (Musababa Mahallesi Öğünç Sokak) bahsi geçen şikâyetinize istinaden gereken çalışmalar, Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince ivedilikle yerine getirilmiştir. Bilgilerinize sunarız. Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü.”
Cidden çok güzel bir iş çıkartmışsınız ortaya. Tebrikler Yıldırım Belediyesi...

Yazarın Tüm Yazıları